Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντήσεις από τη νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του βρέφους-Σε εξέλιξη έρευνες

  09/10/2021 10:35
Απαντήσεις από τη νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του βρέφους-Σε εξέλιξη έρευνες

Απαντήσεις από τη νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του βρέφους-Σε εξέλιξη έρευνες

  09/10/2021 10:35

Απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του άτυχου βρέφους ενός μόλις μηνός, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, αναμένεται να δώσει η νεκροτομή επί της σορού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εισήχθη με πυρετό στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε επέμβαση το βρέφους που έσβησε

Η νενομισμένη νεκροτομή θα διενεργηθεί το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 4:00, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου και αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του άτυχου βρέφους. Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τα μέλη της να έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνουν καταθέσεις, αφού οι γονείς του παιδιού προέβησαν σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ ανέφερε πως την περασμένη Τετάρτη το παιδί μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

«Κατά την εισαγωγή του  στην Εντατική Παίδων του Ν.Α.Μ. ΙΙΙ έγινε άμεση προσπάθεια σταθεροποίησης της κλινικής εικόνας του νεογνού και χειρουργική επέμβαση», ενώ προσθέτει πως, «μετεγχειρητικά υπήρξε ελαφρά βελτίωση, αλλά σε μερικές ώρες το νεογνό εμφάνισε σοβαρή υπόταση, πολύ σοβαρή οξέωση, και πολυ-οργανική ανεπάρκεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανείπωτη τραγωδία… Έσβησε βρέφος ενός μηνός, καταγγελία για ιατρική αμέλεια

Ωστόσο, παρά τις έντονες προσπάθειες των γιατρών, η γενική εικόνα του παιδιού συνέχιζε να επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα γύρω στις 11:00 να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όπως αναφέρεται, παρά τις έντονες προσπάθειες των γιατρών της Εντατικής του Ν.Α.Μ. ΙΙΙ, η κλινική εικόνα του νεογνού συνέχισε να επιδεινώνεται και στις 11 το πρωί κατέληξε». Ο ΟΚΥπΥ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για το γεγονός και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεογνού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζήτησε και τα... ρέστα φροντιστής στέγης που βίαζε 20χρονη με νοητική στέρηση

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας