Ξέσπασαν Κόμμα για τα Ζώα και Οικολόγοι για τη δολοφονία σκύλου στη Λεμεσό

Ξέσπασαν Κόμμα για τα Ζώα και Κίνημα Οικολόγων, μετά τη δολοφονία σκύλου από 18χρονο στη Λεμεσό, ο οποίος πυροβόλησε δύο σκυλιά γείτονά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτέλεσε εν ψυχρώ τους σκύλους του γείτονα-Κατέληξε ο ένας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κόμμα για τα Ζώα, αναφέρει πως «το κόμμα για μια ακόμη φορά θέλει να καταδικάσει την δολοφονία ενός σκύλου και τον θανάσιμο τραυματισμό άλλου σκύλου (μόλις έξι μηνών). Με την χρήση Φλομπέρ πολίτης προχώρησε σε αυτή την εγκληματική πράξη και χωρίς κανένα δισταγμό και χωρίς να σκεφθεί έδωσε δείγματα γραφής και συμπεριφοράς προς τα αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα».

Θέτει παράλληλα στις αρμόδιες αρχές σειρά ερωτημάτων. «Τι περιμένετε; Το επόμενο ανθρώπινο θύμα; όμως ξεχάσαμε ότι στις πλείστες των περιπτώσεων τραυματισμού ή δολοφονίας έγινε χρήση κυνηγετικών όπλων».

Αναφέρει επίσης πως, «επανερχόμαστε ξανά και πιεστικά. Σταματήστε πλέον αυτή την ασυδοσία, αυτή την βαρβαρότητα και την εγκληματική συμπεριφορά όσον αφορά την οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Βάλτε επιτέλους αυστηρότατες διαδικασίες για να μην θρηνήσουμε αθώα θύματα είτε ζώα είτε ανθρώπους».

Καταλήγοντας, το Κόμμα επισημαίνει πως, «θα αναμένουμε το θέμα να έλθει άμεσα στην Βουλή για να δούμε φως και να δούμε επιτέλους κατασχέσεις όπλων και την μείωση του αριθμού τους και χρήση τους».

Από την πλευρά του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως, «οργή και αποτροπιασμό προκαλεί το νέο περιστατικό κακοποίησης και βάναυσης δολοφονίας σκύλου στη Λεμεσό, όπου μόλις 18 χρόνων άνδρας φέρεται να πυροβόλησε τους δυο σκύλους του γείτονά του, με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του.

Το κόμμα σημειώνει επίσης πως, «εκφράζουμε τη λύπη και αγανάκτησή μας για το νέο περιστατικό κακοποίησης και θανάτωσης ζώου ενώ ταυτόχρονα καλούμε τις αρμόδιες αρχές να να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης για να βρεθεί το συντομότερο ενώπιον δικαστηρίου ο θύτης. Με απογοήτευση μας παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα οι κακοποιήσεις αλλά και θανατώσεις ζώων με απάνθρωπο τρόπο βρίσκονται σε έξαρση. Πρέπει επιτέλους αυτά τα περιστατικά να οδηγούνται άμεσα στις αίθουσες του δικαστηρίου με τις ποινές να είναι παραδειγματικές και αποτρεπτικές».

Τέλος διερωτάται, «πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να κακοποιούμε τα ζώα και να συμπεριφερθούμε σαν άνθρωποι; Μια κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη πρέπει να σέβεται κάθε μορφή ζωής και ιδιαίτερα τα ζώα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραμόνευαν οι δράστες, ενημερώθηκε από πριν η Αστυνομία-Εκτεθειμένη από τις εξελίξεις, νέο βίντεο ντοκουμέντο
Ένοχοι έξι από τους 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι-Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων
Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά
Συμπλοκή περίπου 60 προσώπων ανάμεσα σε Ε/κ και αλλοδαπούς έξω από σωματείο-Δύο τραυματίες
Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου
Βήμα βήμα για αντιμετώπιση των ροών-Ανακοινώνεται την Πέμπτη οικονομικό πακέτο στήριξης του Λιβάνου
Οι τρεις κατηγορίες παραβατών της Πινδάρου, οι διαφορετικές ποινές και η απάντηση Αβέρωφ για διαγραφές
Στο Εφετείο η απόφαση προσωποκρατήσεων για «Δημητρούι»-Στο επίκεντρο η εξέλιξη με τους τρεις εκ των υπόπτων
Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές