Στο μικροσκόπιο 26 ασθενείς του γιατρού με τα FakePass-Εν αναμονή των τεστ τους

Θλίψη και οργή έχει προκαλέσει ο θάνατος την Τετάρτη στη ΜΕΘ 41χρονου οικογενειάρχη, που προσβλήθηκε από κορωνοϊό και ο οποίος πριν διασωληνωθεί είχε αναφέρει στους γιατρούς, ότι δεν ήταν εμβολιασμένος και ότι του είχε εκδώσει πλαστό SafePass, ο Προσωπικός του Ιατρός. Το ίδιο ανέφερε και 43χρονος, ο οποίος προσβλήθηκε από κορωνοϊό και απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή.

Η Αστυνομία που έχει ενώπιον της από τις αρχές Αυγούστου, καταγγελίες από οικείους των δύο ασθενών, έχει λάβει αρκετές καταθέσεις για την υπόθεση ο φάκελος της οποίας θα σταλεί, όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, στο Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες.

Αυτό που αναμένεται σε αυτό το στάδιο, είναι τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων αιματολογικών εξετάσεων σε 26 ασθενείς του 53χρονου καρδιολόγου, που φαίνονται στο σύστημα ως εμβολιασμένοι. Οι εν λόγω πολίτες που ανέφεραν πως τους εμβολίασε ο συγκεκριμένος γιατρός με AstraZeneca, συναίνεσαν στην υποβολή των εξετάσεων αυτών, προκειμένου να διαφανεί εάν έχουν αντισώματα κατά της covid-19. Εάν αυτοί οι πολίτες, που δεν νόσησαν από κορωνοϊό, δεν έχουν αναπτύξει αντισώματα τότε θα ανακριθούν εκ νέου.

Σημειώνεται ότι η λίστα με τους εμβολιασμένους ασθενείς του γιατρού απαριθμεί 102 άτομα, αρκετά από τα οποία δεν συναίνεσαν ώστε να υποβληθούν στις εξειδικευμένες εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο καρδιολόγος, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει και για το γεγονός ότι έλεγε ότι ανακάλυψε φάρμακο για τον καρκίνο που ήταν τελικά συμπληρώματα διατροφής, έχει αφεθεί ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών. Μέσω ενεργειών του ΟΑΥ, οι 1400 ασθενείς του παραπέμφθηκαν σε άλλους Προσωπικούς Ιατρούς, ωστόσο δεν του έχει αφαιρεθεί η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.   

Εναντίον του, διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις, που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του περί του Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου και συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου