Χειροπέδες σε άλλους 3, στις 12 οι συλλήψεις-Από κόσκινο βίντεο με τα επεισόδια

Όλο το βάρος στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, αλλά και στο οπτικό υλικό που καταγράφηκε από πολίτες, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο συγκρότημα «Δίας» και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ρίχνει η Αστυνομία, σε μία προσπάθεια να εντοπίσει τα εγκληματικά στοιχεία και να τα οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καρέ καρέ η εισβολή στο Σίγμα-Νέες φωτογραφίες στη δημοσιότητα

Μέλη της Δύναμης εργάζονται πυρετωδώς, εξετάζοντας το μαρτυρικό υλικό που εξασφάλισαν και όπου καταγράφονται πρόσωπα που φαίνεται να εμπλέκονται στους βανδαλισμούς, αποτυπώνονται σε φωτογραφίες και δίδονται στη δημοσιότητα.

Ήδη, προς δημοσίευση δόθηκαν οι φωτογραφίες δεκαεννέα προσώπων οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές, μερικοί από τους οποίους φαίνονται στα κλειστά κυκλώματα του «Σίγμα», να προκαλούν καταστροφές στο χώρο του συγκροτήματος.

Από τα δεκαεννέα πρόσωπα, η Αστυνομία κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να ταυτοποιήσει επτά, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται από τις Αρχές.

Παράλληλα, οι Αρχές θα παραλάβουν τουλάχιστον άλλα τρία κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ώστε να αξιολογηθούν και να εντοπιστούν κι άλλα πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτούς αναζητεί η Αστυνομία για τα επεισόδια-Στις πέντε οι συλλήψεις

Στις δώδεκα οι συλλήψεις

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει συνεχώς ο κύκλος των συλλήψεων, αφού οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε δώδεκα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια δηλαδή των επεισοδίων, προέκυψαν τέσσερις συλλήψεις. Πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας, οι οποίοι επέβαιναν σε βαν το οποίο αποχώρησε από τη διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο και το οποίο θεάθηκε από αστυνομικό έξω από το συγκρότημα «Δίας», κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Στη συνέχεια το βαν επέστρεψε στο Προεδρικό, όπου συνεχίστηκαν τα επεισόδια και ακολούθως ανακόπηκε για έλεγχο. Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν επτά πρόσωπα, τρεις από τους οποίους επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και συνελήφθησαν, όπως και τέσσερις που καταγγέλθηκαν γραπτώς και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι ο τέταρτος συλληφθείς εντοπίστηκε κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο και συνελήφθη αφότου επιτέθηκε σε αστυνομικό και αντιστάθηκε στη σύλληψη, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, ενώπιον Δικαστηρίου.

Το πρωί της Δευτέρας, η Αστυνομία προχώρησε σε πέμπτη σύλληψη εναντίον του οδηγού του βαν, αφού διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση. Εναντίον των πέντε υπόπτων, εκδόθηκε διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες, παρότι η Αστυνομία είχε ζητήσει την οκταήμερη κράτησή τους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη άλλων τεσσάρων προσώπων, εναντίον των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη άλλων τριών ατόμων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των συλληφθέντων να ανέλθει στους δώδεκα. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 25 μέχρι και 64 ετών.

Η Αστυνομία τονίζει πως στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες άλλων 16 αναζητούμενων προσώπων που φαίνεται να συμμετείχαν στα επεισόδια στο συγκρότημα ΔΙΑΣ, με τη συλλογή και αξιολόγηση μαρτυρικού υλικού για ταυτοποίηση και άλλων προσώπων να συνεχίζεται εντατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρνούνται ανάμειξη οι πέντε συλληφθέντες-Αναζητούνται πάνω από 30 πρόσωπα

Καταγγελία στην ΑΑΔΙΠΑ

Πάντως, ο δικηγόρος των πέντε πρώτων συλληφθέντων, Αλέξανδρος Κληρίδης, μιλώντας μετά το τέλος της διαδικασίας ενώπιον Δικαστηρίου, διαμήνυσε ότι οι πελάτες του δεν έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε μάλιστα, οι πελάτες του θα προβούν σε καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας. «Υπήρξε κάποια συμπλοκή κατά τη σύλληψη, μεταξύ των πολιτών και της Αστυνομίας, η οποία είναι και η μοναδική που θα διερευνηθεί για τυχόν ποινικά αδικήματα, που μπορούν να προκύψουν».

Επιβάλλεται, συνέχισε ο κ. Κληρίδης, «να γίνει καταγγελία στην ΑΑΔΙΠΑ, για να διερευνηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό. Υπάρχει παράπονο από τα εν λόγω άτομα ότι η επίθεση είχε προκληθεί αποκλειστικά από την Αστυνομία και έχουν υποστεί σοβαρές σωματικές ζημιές από τα μέλη της Δύναμης».

Στο μεταξύ, σε σχέση με τους τραυματίες, από τα επεισόδια, αστυνομικούς, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, Δημήτρης Δημητρίου, όλα τα μέλη της Δύναμης που τραυματίστηκαν πήραν εξιτήριο.

Αυστηρές οδηγίες Αναστασιάδη-Περιμένει την έκθεση η Δράκου

Για όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, είναι ενήμερος από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημερώθηκε για όσα εκτυλίχθηκαν τόσο στο «Σίγμα», όσο και έξω από το Προεδρικό.

Μάλιστα, ο Νίκος Αναστασιάδης το πρωί της Δευτέρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, στην παρουσία της υπουργού Δικαιοσύνης Στέφης Δράκου και του Αρχηγού Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου, κατά την οποία έδωσε αυστηρές οδηγίες προς την Αστυνομία, για περαιτέρω ενέργειες, με στόχο την αποτροπή παρόμοιων ειδεχθών φαινομένων στο μέλλον.

Κάλεσε επίσης τους επικεφαλής των αρμοδίων Τμημάτων να τον ενημερώσουν πλήρως και ενδελεχώς, το αμέσως επόμενο διάστημα, για τη λειτουργία και την επάρκεια των Τμημάτων τους.

Ο Πρόεδρος, επισκέφθηκε, εξάλλου, τις εγκαταστάσεις του «Σίγμα», για να δει ιδίοις όμμασι τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι. Τον Νίκο Αναστασιάδη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σίγμα, Κωστής Χατζηκωστής, o οποίος ξέσπασε κλαίγοντας κατά της Αστυνομίας, με τον Πρόεδρο να του αναφέρει «ποιος σας είπε πως εάν δεν έκανε η Αστυνομία ότι έκανε, αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν καμένο και το Προεδρικό;»

Σημειώνεται ότι για τα επεισόδια έκθεση γεγονότων ζήτησε και η υπουργός Δικαιοσύνης., Στέφη Δράκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»