Απίστευτη τουρκική προκλητικότητα-Ακταιωρός άνοιξε πυρ σε σκάφος της Λιμενικής

Απίστευτη τουρκική πρόκληση, απέναντι σε σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην περιοχή της Τυλληρίας.

Όπως ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 3:30 το πρωί, όταν σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πύργου και έκανε περιπολία, για αντιμετώπιση του φαινομένου της αυξημένης μεταναστευτικής ροής, που έρχονται από τα τουρκικά παράλια, σε κάποιο σημείο προσεγγίστηκε από τουρκική ακταιωρό.

Το σκάφος της Λιμενικής, αναγνωρίζοντας τις προθέσεις της ακταιωρού, αποφάσισε να επιστρέψει προς το αλιευτικό καταφύγιο. Η τουρκική ακταιωρός, ακολουθώντας το σκάφος, έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς, προς την πλευρά του σκάφους. Όταν το σκάφος της Λιμενικής έφτασε στο αλιευτικό καταφύγιο, τότε η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο.

Η Αστυνομία, σημείωσε ο κ. Ανδρέου αναμένεται να ενημερώσει το Υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση. Όπως σημείωσε, είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε τέτοιο περιστατικό.

Στην πρώτη αντίδραση από πλευράς Κυβέρνησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, μιλώντας στο ΡΙΚ ανέφερε πως το περιστατικό αποτελεί μία πράξη που επιβεβαιώνει την επιθετική στάση και συμπεριφορά της Τουρκίας, το τελευταίο διάστημα. Όπως σημείωσε, το σκάφος της Λιμενικής δεν είχε προβεί σε κάποια παραβίαση, αφού βρισκόταν στα 11 ναυτικά μίλια, που είναι εντός του σημείου που δικαιούτο.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συμπεριφορά του τουρκικού σκάφους. Η Λιμενική διενεργούσε μία απλή περιπολία. Η συμπεριφορά της τουρκικής ακταιωρού μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Αυτή τη στιγμή, συλλέγονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, για να γίνουν τα κατάλληλα διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη», εξήγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ζητά ενίσχυση ο Κοινοτάρχης

Το μήνυμα ότι πρέπει να ενισχυθεί η αστυνόμευση τόσο δια θαλάσσης όσο και δια ξηράς στέλνει ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Νίκος Κλεάνθους, με αφορμή το περιστατικό της πρόκλησης από τουρκική ακταιωρό που άνοιξε πυρ κατά σκάφους της Λιμενικής τα ξημερώματα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο κ. Κλεάνθους καταδίκασε το επεισόδιο και χαρακτήρισε «αδιανόητο η Λιμενική του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας να επανδρώνεται με ένα μόνο μικρό σκάφος».

Αυτό το επεισόδιο, πρόσθεσε, «ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας της περιοχής και αυξάνει την ανάγκη για σωστή αστυνόμευση της περιοχής μας τόσο στην θάλασσα, όσο και στην ξηρά με την ενίσχυση τόσο του αστυνομικού σταθμού όσο και της λιμενικής του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, ώστε να αποφεύγονται τέτοια συμβάντα».

Κατά τον κ. Κλεάνθους, «η σοβαρή πρόκληση από τουρκική ακταιωρό εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της προστασίας που παρέχεται προς τους διακινητές παράνομων μεταναστών οι οποίοι βγαίνουν στην περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Παραμόνευαν οι δράστες, ενημερώθηκε από πριν η Αστυνομία-Εκτεθειμένη από τις εξελίξεις, νέο βίντεο ντοκουμέντο
Χειροπέδες σε 47χρονο δεσμοφύλακα των Κεντρικών για εμπρησμό στον Στρόβολο
Συμπλοκή περίπου 60 προσώπων ανάμεσα σε Ε/κ και αλλοδαπούς έξω από σωματείο-Δύο τραυματίες
Στο Εφετείο η απόφαση προσωποκρατήσεων για «Δημητρούι»-Στο επίκεντρο η εξέλιξη με τους τρεις εκ των υπόπτων
Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού