To βίντεο από τις δραστηριότητες και το κοινωνικό έργο των Φυλακών 2019-2020

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι. Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν, για ακόμη μια φορά οι κρατούμενοι και το προσωπικό των Κεντρικών Φυλακών, μέσα από την εκδήλωση που πραγματοποίησαν για τη λήξη των μαθημάτων των οκτώ σχολείων των Φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιόρτασαν την λήξη των μαθημάτων στέλνοντας μήνυμα αποδοχής οι κρατούμενοι (vid)

Ένα μήνυμα, για το οποίο δούλεψαν ασταμάτητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι κρατούμενοι και μέσω διαφόρων δράσεων που είχαν πραγματοποιήσει, με κάθε ευκαιρία προσπαθούσαν να το προβάλουν. Θέλησαν να δείξουν στους προσκεκλημένους ότι όλοι οι άνθρωποι, είτε είναι μετανάστες, είτε παλιοί κρατούμενοι, είτε με αναπηρία, έχουν δικαίωμα στην ίση μεταχείριση.

Χόρεψαν, απήγγειλαν, έπαιξαν θέατρο μέσα από το χορό. Η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού μέρους της εκδήλωσης, βράβευσε τους επιτυχόντες των οκτώ σχολείων που λειτουργούν στις φυλακές. Ανάμεσά τους και ο Γρηγόρης, που τον περασμένο Απρίλιο είχε μιλήσει για το bullying που έζησε στο σχολείο, από τους συμμαθητές του, για ένα δερματικό πρόβλημα.

Στον χαιρετισμό της, η διευθύντρια των Φυλακών κα. Άννα Αριστοτέλους, αναφερόμενη στο σύντομο βίντεο που προβλήθηκε πριν την έναρξη της εκδήλωσης τόνισε πως το βίντεο «ανασκοπούνται οι δραστηριότητες του τελευταίου χρόνου συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου του COVID, στις οποίες καθρεφτίζονται περιεκτικά οι θεμέλιοι στόχοι της φιλοσοφίας μας, οι αξίες του οργανισμού μας και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση μας, στοιχεία τα οποία ορίζουν το σωφρονιστικό μας μοντέλο, δια μέσου του οποίου αναπλάθεται και διαπλάθεται, ο κάθε κρατούμενος ξεχωριστά και συλλογικά, στην έγκλειστη κοινωνία των Φυλακών». Η κα. Αριστοτέλους υπέδειξε πως ο σωφρονισμός, η αυτοβελτίωση, η αναμόρφωση, η προσωπική ανάπτυξη, η αυτοσυνειδησία και η αυτογνωσία των κρατουμένων τους, είναι στοιχεία τα οποία καλλιεργούνται καθημερινά μέσα στις Φυλακές μας, αφού αποτελούν θεμέλιες προϋποθέσεις για την ομαλή επανένταξη και επιτυχή αποκατάσταση τους – προσωπική και επαγγελματική – στην ελεύθερη κοινωνία.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Τμήματος Φυλακών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους