Οδοιπορικό REPORTER στην Ορά: Ανατριχιαστικές εικόνες, μαύρη σιωπή...

Σπαράζει η καρδιά στην Ορά... Μαύρη σιωπή … Οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές. Είναι εικόνες τεράστιας καταστροφής και μεγάλου πόνου...

Το μικρό χωρίο της ορεινής Λάρνακας, με τους 120 κατοίκους, έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές, από τον πύρινο εφιάλτη, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Θα χρειαστούν μέρες για να μετρήσει τις πληγές του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το άλλοτε πράσινο και μαγευτικό τοπίο, που χάριζε στους επισκέπτες μοναδικές εικόνες, αντικαταστάθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου από ένα καταθλιπτικό και αποκαρδιωτικό τοπίο. 

  

  

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του REPORTER μιλούν από μόνες τους. Τα δέντρα που προσέφεραν οξυγόνο, πλέον έχουν καεί και στέκονται εκεί λαβωμένα, περιμένοντας τη λύτρωση που δεν θα έρθει ποτέ. Ο απολογισμός της επόμενης ημέρας μετρά 25 καμένες οικίες, εκ των οποίων οι τρεις μόνιμες κατοικίες και ζημιές ανυπολόγιστης αξίας, τόσο οικονομικής, όσο και συναισθηματικής.

  

 

  

  

  

 

«Παίζαμε με τα δευτερόλεπτα, το ευχάριστο είναι ότι καταφέραμε και βγάλαμε τους γέρους μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μέσα σε 20 λεπτά εκκενώθηκε η Ορά», είχε αναφέρει στον REPORTER ο κοινοτάρχης Άριστος Μιλτιάδους.

Όπως είπε πέντε συγχωριανοί του έμειναν πίσω για να παλέψουν για τα σπίτια του χωριού. «Για πέντε άτομα που εκινδυνέψαν εγλιτώσαμε το χωρκό. Δεν έφευγαν επειδή ήταν να κρούσουν τα σπίτια τους. Εμείναν εκείνοι και έμεινα και εγώ. Εξεκινήσαν και επαίρναν τα σπίθκια. Είδαμε τι γινόταν και φέραμε ανθρώπους της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής και βοήθησαν. Έπρεπε να φύγουν, αλλά το ότι εμείναν, γλίτωσε το χωρκό. Μέχρι το πρωί η ώρα 10:00 δίναμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια στην κοινότητα. Ήταν να κρούσουν όλα τα σπίτια, επειδή είναι κολλημένα το ένα με το άλλο».

 

  

  

 

 

  

  

  

  

  

 

 

  

  

  

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  

  

  

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών