LIVE/ΤΩΡΑ: Επεκτάθηκαν σε οικίες οι φλόγες-Συγκλονιστικές εικόνες

Τρέχουν και δεν φτάνουν Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών, αφού η μία πυρκαγιά διαδέχεται την άλλη, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν μάχη με τις φλόγες, την ώρα που ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη. 

Λίγο πριν τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά, όπου οι δυνάμεις κατάφεραν να προστατεύσουν το Μόντε Καπούτο, που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής, νέο μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς, ξέσπασε στον Αρακαπά.

 
  
 
 
  
 

 
  

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, όλες οι δυνάμεις επιστρατεύτηκαν στον Αρακαπά, αφού όπως ανέφερε στον REPORTER, «είναι η μεγαλύτερη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και εκεί επικεντρώνονται όλες οι δυνάμεις μας».

Στη μάχη έχουν ριχθεί ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, «κινδυνεύουν οικίες και υποστατικά».

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, στο σημείο πέραν των επίγειων μέσων επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα. «Μέλη του Σταθμού Υπαίθρου Λευκάρων εκκενώνουν κατοικίες, ενώ ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα για εκκένωση του χωριού».

Σημειώνεται ότι στις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης συνδράμουν και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι με λάστιχα και ότι άλλο μέσο έχουν στη διάθεση τους, προσπαθούν να προστατεύσουν τις οικίες τους, αφού σε πολλές περιπτώσεις, η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές σπιτιών. Κάποια σπίτια ωστόσο, φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιές. 

 

 

 

 

Υπό έλεγχο το μέτωπο της Παρεκκλησιάς

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στην Παρεκκλησιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή της Κοινότητας Παρεκκλησιά και στο σημείο έφθασαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, όπως και δυνάμεις του Τμήματος Δασών.

Από αέρος επιχείρησε αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονταν και τα εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η φωτιά κατέκαψε χόρτα και άγρια βλάστηση, ενώ έφθασε σε απόσταση αναπνοής από το νυχτερινό κέντρο Μόντε Καπούτο.

 

 

 

Στο μεταξύ μέτωπο ξέσπασε και στους Αγίους Τριμιθιάς στη Λευκωσία, η οποία έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική, καθώς οι φλόγες βρίσκονταν κοντά σε οικίες, ωστόσο με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών τέθηκε υπό έλεγχο.

Παράλληλα, οι μονάδες στα Επταγώνια και στον Πύργο Λεμεσού σταμάτησαν τις δειγματοληψίες λόγω εκκένωσης των περιοχών εξαιτίας των πυρκαγιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος