Μεταφέρεται στην Κύπρο η σορός του άτυχου Κυριάκου-Καταλείπει δωδεκάχρονο παιδί

Σε βαθιά θλίψη βυθίστηκαν η οικογένεια, οι φίλοι, αλλά και τα μέλη της Αρχής Ηλεκτρισμού, για το θάνατο του 48χρονου Κυριάκου Αργυρού, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του, ένα μήνα μετά την έκρηξη σε υποσταθμό της ΑΗΚ στα Λατσιά, που σημειώθηκε στις 20 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρήνος... Έχασε τη μάχη ο 48χρονος που τραυματίστηκε από την έκρηξη στην ΑΗΚ

Ο άτυχος οικογενειάρχης, που καταλείπει σύζυγο και 12χρονο παιδί, παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, όπως και τις προσπάθειες των ιατρών του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς, όπου νοσηλευόταν, τελικά δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, το πρωί της Τρίτης.

Μετά την τραγική είδηση του θανάτου του και την ενημέρωση που έλαβε η Αρχή Ηλεκτρισμού, αποφασίστηκε όπως τα έξοδα της κηδεία του θα αναλάβει η Αρχή, η οποία θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια.

Πλέον, το Υπουργείο Υγείας θα αναλάβει την μεταφορά της σορού του στην Κύπρο και ακολούθως θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της, η ΑΗΚ αναφέρει ότι, «ο 48χρονος τεχνικός δικτύων, που νοσηλευόταν στην Αθήνα, μετά από το τραγικό συμβάν, έχασε τη μάχη με τη ζωή. Ο Οργανισμός εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του και θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις δίπλα στην οικογένεια του συναδέλφου εργαζόμενου. Όλες οι εκδηλώσεις της ΑΗΚ ακυρώνονται και όλες οι σημαίες στα κατά τόπους γραφεία της ΑΗΚ θα παραμείνουν μεσίστιες μέχρι τη μέρα της κηδείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της έκρηξης-Ήθελαν να συνδέσουν ρεύμα οι τραυματίες

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η κατάσταση του 40χρονου τραυματία που νοσηλεύεται σε ειδικό κέντρο στην Λειψία είναι βελτιωμένη, ωστόσο χρειάζεται αρκετό χρόνο μέχρι να επανέλθει.

Το τραγικό περιστατικό

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Μαΐου, σε υποσταθμό στα Λατσιά, όταν ο άτυχος 48χρονος μαζί με 40χρονο συνάδελφό του μετέβησαν στο σημείο για να επανασυνδέσουν το ρεύμα, το οποίο είχαν αποκόψει προηγουμένως, για να εκτελέσουν εργασίες σε άλλο σημείο.

Σε κάποια στιγμή και κάτω από συνθήκες που ακόμα διερευνώνται, σημειώθηκε έκρηξη στον υποσταθμό με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της ΑΗΚ να τυλιχθούν στις φλόγες.

Αμέσως, εγκατέλειψαν το μέρος και εξερχόμενοι του υποσταθμού, τους αντιλήφθηκαν οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, οι οποίοι άρπαξαν πυροσβεστήρα που είχαν μαζί τους, με τον οποίο κατέσβεσαν τη φωτιά και κάλεσαν ασθενοφόρο για να τους παραλάβει.

Ακολούθως, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 48χρονος έφερε εγκαύματα στο 95% του σώματός του και ο 40χρονος στο 50% του σώματός του. Αμέσως, εισήχθησαν στο χειρουργείο και στη συνέχεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμειναν μέχρι να μεταφερθούν σε κέντρα του εξωτερικού.

 

 

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών