Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της έκρηξης-Ήθελαν να συνδέσουν ρεύμα οι τραυματίες

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση τραυματισμού των δύο υπαλλήλων της ΑΗΚ, οι οποίοι υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα, από έκρηξη που σημειώθηκε σε υποσταθμό της Αρχής, την Πέμπτη, στα Λατσιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμες ώρες για τους τραυματίες της έκρηξης-Ταξίδι ζωής σε Ελλάδα και Γερμανία

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, οι δύο τραυματίες, ηλικίας 40 και 48 ετών, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, είχαν μεταβεί στον συγκεκριμένο υποσταθμό, όπου απέκοψαν το ρεύμα, για να εκτελέσουν εργασίες σε άλλο υποσταθμό.

Αφού ολοκλήρωσαν τις συγκεκριμένες εργασίες, επέστρεψαν πίσω, για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και τότε, υπό συνθήκες που διερευνώνται, ξέσπασε η φωτιά από την οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες οι δύο τεχνικοί. Αμέσως, εγκατέλειψαν το μέρος και εξερχόμενοι του υποσταθμού, τους αντιλήφθηκαν οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, οι οποίοι άρπαξαν πυροσβεστήρα που είχαν μαζί τους, με τον οποίο κατέσβεσαν τη φωτιά και κάλεσαν ασθενοφόρο για να τους παραλάβει.

Ακολούθως, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 48χρονος έφερε εγκαύματα στο 95% του σώματός του και ο 40χρονος στο 50% του σώματός του. Αμέσως, εισήχθησαν στο χειρουργείο και στη συνέχεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Mετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε όπως ο 40χρονος μεταφερθεί με Air Αmbulance, σε εξιδεικευμένο κέντρο στη Γερμανία, ώστε να ακολουθήσει ειδική θεραπεία, ωστόσο το εξιδεικευμένο αεροσκάφος που θα τον παραλάμβανε, υπέστη μηχανική βλάβη. Μετά από άμεσες ενέργειες του υπουργείου, ναυλώθηκε δεύτερη Air Αmbulance, η οποία θα φθάσει στην Κύπρο στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, για να τον μεταφέρει στη Γερμανία.

Σε ότι αφορά τον 48χρονο, μεταφέρθηκε επίσης με Air Ambulance, στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς στην Ελλάδα, αφού οι ιατροί έκριναν ότι ήταν επικίνδυνο να κάνει ένα μακρινό ταξίδι, λόγω της κατάστασής του. Μαζί του, ταξιδεύουν δύο εντατικολόγοι και ένας νοσηλευτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη ΜΕΘ ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στα Λατσιά-Στο χειρουργείο ο δεύτερος

Σε εξέλιξη έρευνες

Την ίδια ώρα, οι έρευνες του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στον τραυματισμό των δύο προσώπων.

Ήδη, άρχισε η λήψη καταθέσεων από το προσωπικό της ΑΗΚ που βρισκόταν στο σημείο την ώρα του τραγικού συμβάντος, ενώ καταθέσεις θα ληφθούν και από άλλα πρόσωπα που έδωσαν τις οδηγίες για την εκτέλεση των εργασιών.

Στο μεταξύ, η ΑΗΚ βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες των δύο τραυματιών και θα τους στηρίξει σε οτιδήποτε χρειαστούν, καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεταφέρονται στο εξωτερικό οι δύο τραυματίες από την έκρηξη στα Λατσιά

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»