Κρίσιμες ώρες για τους τραυματίες της έκρηξης-Ταξίδι ζωής σε Ελλάδα και Γερμανία

Ταξίδι ζωής πραγματοποιούν για την Γερμανία και την Ελλάδα, οι δύο εγκαυματίες υπάλληλοι της ΑΗΚ, που τραυματίστηκαν μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, σε υποσταθμό της Αρχής, στα Λατσιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκρηξη σε υποσταθμό της ΑΗΚ στα Λατσιά-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα

Ο ένας από τους δύο τραυματίες, ηλικίας 40 ετών, θα μεταφερθεί με νοσοκομειακό αεροπλάνο σε ειδικό κέντρο στη Γερμανία, όπου θα ακολουθήσει εξειδικευμένη θεραπεία.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο, ηλικίας 48 ετών, η κατάστασή του είναι ακόμη πιο κρίσιμη, αφού φέρει εγκαύματα στο 95% του σώματός του και για το λόγω αυτό δεν μπορεί να κάνει μεγάλο ταξίδι. Ως εκ τούτου, κρίθηκε σκόπιμο, να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Αθήνα, για να ακολουθήσει την θεραπεία που χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία για μεταφορά των δύο ανθρώπων στο εξωτερικό, ανέλαβε το κράτος και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι σε ανοιχτή γραμμή με την ΑΗΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη ΜΕΘ ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στα Λατσιά-Στο χειρουργείο ο δεύτερος

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, για την έκρηξη στον υποσταθμό της ΑΗΚ.

Όπως ανέφερε στον REPORTER, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου¸ «οι εξετάσεις εν τω μεταξύ για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την έκρηξη συνεχίζονται από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, την Αστυνομία και την Αρχή Ηλεκτρισμού για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την ανάφλεξη εντός του υποσταθμού. Αντιλαμβάνεστε είναι πολυσύνθετες εγκαταστάσεις οι υποσταθμοί και έχουν υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας και έτσι χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Αναμένουμε τα αποτελέσματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεταφέρονται στο εξωτερικό οι δύο τραυματίες από την έκρηξη στα Λατσιά

Σε σχέση με το τι υπάρχει σε ένα υποσταθμό, η κ. Παπαδοπούλου εξήγησε ότι, «ο υποσταθμός διανομής είναι πολύπλοκη εγκατάσταση. Εκεί γίνονται προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης. Στο συγκεκριμένο συμβάν πραγματοποιούνταν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης από τους συνάδελφους. Είναι επικίνδυνες εγκαταστάσεις,  αλλά δεν γνωρίζω τι το προκάλεσε αυτή τη στιγμή».

Η κ. Παπαδοπούλου εξήγησε ακόμη ότι, «υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί στους συγκεκριμένους υποσταθμούς και τηρούνται πολύ αυστηρά. Διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, για να μπορέσει να γίνει η συντήρηση. Είναι άνθρωποι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, δεν είναι απλά εργάτες. Υπάρχουν όλες οι διαδικασίες και οι αυστηροί κανονισμοί που ακολουθούνται για να μπορεί να γίνει η συντήρηση. Υπήρξαν και στο παρελθόν κάποια παρόμοια ατυχήματα, αλλά οι λόγοι που προκλήθηκαν είναι διαφορετικοί».

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, ενώ οι δύο τραυματίες είχαν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Βλέπει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Επίτροπο για θέματα Συνοχής
Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας
Πέντε χρόνια φυλάκισης στους πέντε ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Τρία στον εμπρηστή
Ευρωπαϊκή Αναγνώριση για τις Φυλακές της Κύπρου
Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Δρ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης: Η σύγκρουση των Θεσμών
Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους-Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics)
Παραμόνευαν οι δράστες, ενημερώθηκε από πριν η Αστυνομία-Εκτεθειμένη από τις εξελίξεις, νέο βίντεο ντοκουμέντο
Ένοχοι έξι από τους 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι-Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων
Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά