Τον έστειλαν Κεντρικές για κλοπή 300 ευρώ, χωρίς αποστολή… sms και χρήση μάσκας

Άλλος ένας πολίτης μιας… άλλης κατηγορίας, οδηγήθηκε στις φυλακές για κλοπή αντικειμένων 300 ευρώ και για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Την ώρα που οι πολίτες αναμένουν να δουν ποια θα είναι τελικά η τιμωρία όσων ενέχονται σε σκάνδαλα διαφθοράς αποκομίζοντας εκατομμύρια, με τις έρευνες να «βρίσκονται σε εξέλιξη» και χωρίς να συλληφθεί κανένας «για διευκόλυνση των ανακρίσεων», όπως σε εκατοντάδες άλλες υποθέσεις στις οποίες ωστόσο δεν εμπλέκονται επώνυμα πρόσωπα, άλλος ένας νεαρός, από διαφορετική τάξη, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο κουστουμαρισμένος υπόκοσμος-Ποιοι είναι πιο καθαροί... Οι «μέσα» ή οι «έξω»;

Πρόκειται για 29χρονο νεαρό, χρήστη ναρκωτικών, ο οποίος αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες, εκ των οποίων ορισμένες αφορούν τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο.

Όπως αναφέρθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ο 29χρονος, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, εισήλθε σε αυλή οικίας, όπου έκλεψε μια ηλεκτρική πλάνια, ένα ναργιλέ χαλκού, ένα ηλεκτρικό βραστήρα και ένα ηλεκτρικό πιστολάκι, όλα συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Επίσης, ο 29χρονος κατηγορήθηκε πως πήγε για κλοπή χωρίς… να αποστείλει μήνυμα στο 8998 και πως δεν έφερε προστατευτική μάσκα. «Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε να μετακινείται πεζός, χωρίς να εξασφαλίσει άδεια μέσω της αποστολής μηνύματος στον αριθμό 8998, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εντύπου Β και τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας. Ο κατηγορούμενος κατά τον χρόνο και τόπο που αναφέρεται στην 1η κατηγορία, δεν έφερε προστατευτική μάσκα προσώπου, κατά παράβαση του σχετικού Νόμου και κανονισμών του Υπουργείου Υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι παρεξηγημένοι «έμποροι» ναρκωτικών και οι… Εσκομπάρ της Κύπρου

Επιπρόσθετα, ο 29χρονος, μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει άλλη μια κατηγορία που αφορά την παραβίαση μέτρων, καθώς όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, «τον Φεβρουάριο και περί 23:27, βρέθηκε να μετακινείται, ενώ είχε απαγορευτεί η μετακίνηση προσώπων από τις 21:00 μέχρι τις 05:00 από την 1η Φεβρουαρίου 2021 μέχρι την 14η Φεβρουαρίου 2021, κατά παράβαση του σχετικού Νόμου και κανονισμών του Υπουργείου Υγείας».  

Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση του 29χρονου ως υπόδικος στις φυλακές, μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης και την επιβολή ποινής.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη περίπτωση που αποφασίζεται η κράτηση προσώπου ως υπόδικου στις φυλακές για μικροαδικήματα, την ώρα που κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν σοβαρότερα αδικήματα, αφήνονται ελεύθεροι υπό όρους. Επίσης, το ζητούμενο δεν είναι να μην τιμωρηθεί ο 29χρονος αφού διέπραξε ένα αδίκημα, αλλά να εφαρμόζεται η νομοθεσία σε όλες τις περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο, διαφορετικά μπορεί να ερμηνευτεί πως ακολουθούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αφήνουν ελεύθερους παιδεραστές, φυλακίζουν άτομα για €10-Αποκαλυπτικά στοιχεία

Δειτε Επισης

Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας