Ποινική έρευνα για τον Μπρούνο-«Καταδικάζω απερίφραστα περιστατικά κακομεταχείρισης ζώων»

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Εμιλυ Γιολίτη καταδικάζει απερίφραστα περιστατικά κακομεταχείρισης και βίας ζώων και εκφράζει τη βούληση της πολιτείας να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τέτοια περιστατικά, τα οποία δεν περιποιούν τιμή σε κανένα μας. Εντός Μαΐου αναμένεται να συσταθεί και να λειτουργήσει η Αστυνομία για τα Ζώα, προσθέτει.

Σε γραπτή δήλωση της, η κα. Γιολίτη αναφέρει ότι παρακολούθησε με έντονο προβληματισμό τα βίντεο και τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν, χθες, σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με το χειρισμό περιστατικού που αφορούσε σκύλο, τον Μπρούνο, στον Δήμο Αγίας Νάπας.

Βρίσκεται ήδη, σημειώνει, σε εξέλιξη ποινική διερεύνηση, από την Αστυνομία, η οποία ενήργησε άμεσα και αυτεπάγγελτα, για τον τρόπο που λειτουργός του Δήμου Αγίας Νάπας χειρίστηκε το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Η έρευνα θα προχωρήσει άμεσα και αναμένεται ότι εντός της επόμενης εβδομάδας η Αστυνομία θα καταχωρήσει την υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου. Ο σκύλος εξετάστηκε τόσο χθες, όσο και σήμερα από κυβερνητικό κτηνίατρο, είναι καλά και βρίσκεται σε χώρο φιλοξενίας του Δήμου Αγίας Νάπας.  Χαίρομαι που μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας εξέφρασε ενδιαφέρον να υιοθετήσει τον Μπρούνο και εύχομαι να υιοθετηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι εγκαταλειμμένοι σκύλοι», προσθέτει.

Η κα. Γιολίτη αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι με αφορμή και το χθεσινό περιστατικό, κάλεσε σήμερα σύσκεψη με τα συναρμόδια Υπουργεία, το Υπουργείο Γεωργίας και το Υπουργείο Εσωτερικών, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου με στόχο τον γενικότερο συντονισμό όλων των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών, «έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο, στο μέλλον, φαινόμενα κακομεταχείρισης των ζώων».

«Καταδικάζω απερίφραστα περιστατικά κακομεταχείρισης και βίας ζώων και εκφράζω τη βούληση της πολιτείας να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τέτοια περιστατικά, τα οποία δεν περιποιούν τιμή σε κανένα μας», σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι εντός Μαΐου αναμένεται να συσταθεί και να λειτουργήσει η Αστυνομία για τα Ζώα, να υπογραφεί πρωτόκολλο με όλες τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, που θα αφορά στο χειρισμό καταγγελιών και παραπόνων για θέματα ευημερίας ζώων, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για εκσυγχρονισμό και αύξηση των ποινών για περιστατικά κακομεταχείρισης, κακοποίησης και βασανισμού ζώων, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι ποινές για τέτοια αδικήματα είναι πολύ χαμηλές. «Ενδεικτικά αναφέρω ότι μία από τις εισηγήσεις είναι για το αδίκημα κακομεταχείρισης ζώων η ποινή από 86 ευρώ να αυξηθεί στα 500 ευρώ» λέει.

«Σύντομα, αναμένεται να λειτουργήσει και τηλεφωνική γραμμή για τις καταγγελίες πολιτών που θα αφορούν μόνο περιστατικά κακοποίησης ζώων. Σκοπός είναι η άμεση ανταπόκριση και η διοχέτευση των καταγγελιών στην αρμόδια υπηρεσία για να τις επιλαμβάνεται. Εύχομαι να μην γίνουμε ξανά, στο μέλλον, μάρτυρες κακομεταχείρισης και κακοποίησης ζώων. Αν και μακρύς ο δρόμος, εύχομαι να γίνουμε επιτέλους άνθρωποι και να μεταχειριζόμαστε τα ζώα, τα οποία είναι ανυπεράσπιστα και προσφέρουν μόνο ανιδιοτελή αγάπη, όπως αρμόζει δηλαδή με ανθρωπιά, αγάπη και σεβασμό», καταλήγει η κα. Γιολίτη, στη γραπτή δήλωση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE/Ατταλίδου: Στόχος μας μια πράσινη, προοδευτική και χωρίς διαφθορά Κύπρος
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές