Μαριούθκιας, υπ’ αριθμόν 18… Η σφραγίδα του εκτελεστή και οι άριστοι των αρίστων

Για άλλη μια φορά επαγγελματίας εκτελεστής άφησε την σφραγίδα του σε μια γκανγκστερική δολοφονία στη σύγχρονη εγκληματικότητα της Κύπρου. Μια δολοφονία που έρχεται να προστεθεί σε άλλες τόσες που έχουν να κάνουν με ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με τους ηθικούς αυτουργούς να επιλέγουν έμπειρους εκτελεστές, οι οποίοι γνωρίζουν καλά πώς θα φέρουν εις πέρας, με απόλυτη επιτυχία, το συμβόλαιο θανάτου που τους ανατέθηκε, χωρίς να αφήσουν στοιχεία πίσω τους και βάζοντας παράλληλα δύσκολα στην Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τον περίμεναν στο κύρτωμα που θα ελάττωνε ταχύτητα-Τρία τα τραύματα στο κεφάλι

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, η ιστορία έδειξε πως οι περισσότερες δολοφονίες που διαπράχθηκαν με φόντο τον υπόκοσμο, παρέμειναν στα συρτάρια των ανεξιχνίαστων υποθέσεων, ενώ όλες είναι ορφανές από ηθικούς αυτουργούς, καθώς η Αστυνομία, ακόμα και στις περιπτώσεις που είχε τους δράστες, δεν κατάφερε να φθάσει στα πρόσωπα που έδωσαν την εντολή. Και ο λόγος, από τη μια η ομερτά που επικρατεί και από την άλλη, οι ξένοι εκτελεστές που επιστρατεύονται, οι οποίοι, όπως είπε ένας μαφιόζος σε μια Αμερικάνικη ταινία, «είναι σαν τις ιερόδουλες. Δεν τις πληρώνεις γι’ αυτό που κάνουν. Τις πληρώνεις για να φύγουν το πρωί, χωρίς απαιτήσεις».

Η ενέδρα θανάτου στον 34χρονο Μάριο Γεωργίου, γνωστός ως «Μαριούθκιας», ήρθε να προστεθεί στο κάδρο των δολοφονιών που διαπράχθηκαν με φόντο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με τη λίστα πλέον να περιλαμβάνει 18 δολοφονίες, οι οποίες καταγράφηκαν από το 2011 μέχρι σήμερα.

Ο εκτελεστής του «Μαριούθκια» έβαλε για άλλη μια φορά γρίφους στην Αστυνομία, οι οποίοι ενδεχομένως να παραμείνουν άλυτοι, όπως έμειναν σε άλλες τόσες περιπτώσεις, αφού όσο περνάνε οι ώρες, τόσο εξανεμίζονται οι ελπίδες για εντοπισμό του δράστη, σε συνδυασμό ότι οι ανακριτές δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία που να τους οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στο κάδρο των υπόπτων της Αστυνομίας βρίσκονται αρκετά πρόσωπα, ωστόσο η σεναριολογία δεν είναι αρκετή για να οδηγήσει τους ανακριτές σε συλλήψεις, ενώ τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος είναι ελάχιστα, με τις ελπίδες να επικεντρώνεται στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του θύματος.

Θεωρείται δεδομένο πως ο εκτελεστής ήταν διαβασμένος και γνώριζε τις κινήσεις του στόχο του, εξού και παραμόνευε στο σημείο από όπου θα περνούσε για να μεταβεί στην οικία του. Έτσι, είχε στήσει καρτέρι, κρυμμένος πίσω από τα κυπαρίσσια, στο σημείο όπου ο 34χρονος θα ελάττωνε με το όχημα του για να περάσει το κύρτωμα, και τότε άνοιξε πυρ εναντίον του, φέροντας εις πέρας την αποστολή του.

Η γκανγκστερική δολοφονία του 34χρονου ομοιάζει με άλλες δολοφονίες που διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια, όχι ως προς τον τρόπο δράστης, αλλά ως προς την επαγγελματικότητα του εκτελεστή.

Εάν εξαιρέσουμε την τετραπλή απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα, που διαπράχθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και στόχος ήταν επιχειρηματίας που εδρεύει στην Επαρχία, όπου ο άπειρος επίδοξος εκτελεστής έστρωσε το χαλί στην Αστυνομία για εξιχνίαση της υπόθεσης, αφήνοντας πίσω το όπλο που χρησιμοποίησε με το DNA του, οι υπόλοιπες δολοφονίες των τελευταίων χρόνων χαρακτηρίζονται επαγγελματικές.

Στην Λάρνακα, όπου καταγράφηκε η νέα δολοφονία, τον Μάρτιο του 2016, είχε καταγραφεί άλλη εκτέλεση που χαρακτηρίστηκε άριστη. Αυτή του 40χρονου Γιώργου Γεωργίου, άλλως «Τσικίτο», όπου ο εκτελεστής είχε στήσει καρτέρι σε ύψωμα χωραφιού, απέναντι από την οικία του θύματος και όταν αυτός κατέβηκε από το όχημα του για να εισέλθει στο σπίτι του, τότε δέχθηκε το χτύπημα με στρατιωτικό τυφέκιο, από απόσταση περίπου 150 μέτρων.

Ένα χρόνο μετά, και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2017, την μέρα που έπεσε η αυλαία ενώπιον του Κακουργιοδικείου για την υπόθεση του τετραπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα το 2016, δολοφονείται στη Λεμεσό  ο επιχειρηματίας Άντρος Ροδοθέου. Ο εκτελεστής χαρακτηρίστηκε άριστος των αρίστων, αφού δεν άφησε ίχνος πίσω του, ενώ η Αστυνομία δεν γνώριζε καν με ποιο μεταφορικό μέσο έφθασε στο σημείο της ενέδρας. Ο εκτελεστής βρισκόταν έξω από την κατοικία, στις όχθες του ποταμού που διασχίζει το χωριό, στημένος στην απέναντι πλευρά, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να πατήσει τη σκανδάλη. Όταν ο επιχειρηματίας σηκώθηκε και πέρασε μπροστά από το παράθυρο για να κατευθυνθεί στη μικρή κουζίνα, τότε ο εκτελεστής άνοιξε πυρ, καταφέρνοντας να τον τραυματίσει θανάσιμα από μια απόσταση περίπου 30 μέτρων. Ακολούθως, ο εκτελεστής αφού μάζεψε το δίκτυ με τους κάλυκες, τράπηκε σε φυγή μέσα στο σκοτάδι.

Επίσης, την σφραγίδα του επαγγελματία εκτελεστή άφησε και ο δολοφόνος του Κυριάκου Χατζησάββα, πρώην ιδιοκτήτη καμπαρέ, που διαπράχθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2017 στην Αγία Νάπα, η οποία μετρά τους περισσότερους νεκρούς, αφού διαπράχθηκε το πενταπλό και το τετραπλό φονικό. Ο 47χρονος είχε σταθμεύσει το όχημα του στον χώρο της πολυκατοικίας που διέμενε και τότε ο δολοφόνος που τον περίμενε, πάτησε τη σκανδάλη, πετυχαίνοντας τον στο κεφάλι. Ο εκτελεστής «χτύπησε» από μακρινή απόσταση, ενώ δεν άφησε ούτε κάλυκες.

Τον Νοέμβριο του 2018, άλλη μια δολοφονία διαπράττεται με γκανγκστερικό τρόπο, η οποία παρέπεμπε σε Αμερικανική ταινία. Η δολοφονία του 33χρονου Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου που διαπράχθηκε στην μέση του αυτοκινητόδρομου της Αγίας Νάπας. Οι εκτελεστές άφησαν πίσω τους μηδαμινά στοιχεία, ενώ όπως διαπιστώθηκε, γνώριζαν καλά τις κινήσεις του θύματος. Οι δράστες που επέβαιναν σε όχημα, είχαν ανοίξει πυρ κατά του οχήματος του, το οποίο ο Γκάρυ ακινητοποίησε στην άκρη του δρόμου και επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας προς την απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου. Ωστόσο, καταδιώχθηκε κι ενώ επιχειρούσε να πηδήξει από περίφραξη, δέχθηκε τις θανατηφόρες βολές από τον εκτελεστή.

Ο «Μαριούθκιας» που καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας στη λίστα των νεκρών του υποκόσμου, θεωρείται επίσης «σημαντικό πρόσωπο» για τις Αρχές, αφού ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις, ενώ το 2020 είχε τεθεί και στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και μετά την έκτιση της ποινής του, η Αστυνομία συνέχισε να τον προστατεύει, αφού εξέφραζε φόβους για τη ζωή του.

Ο τρόπος δράσης του εκτελεστή, ο οποίος αναμφίβολα ήταν καλά μελετημένος, δείχνει πως ο ηθικός αυτουργός ή οι ηθικοί αυτουργοί τον ήθελαν νεκρό και δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να μείνει στη μέση το συμβόλαιο θανάτου.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η δεκαετία ξεκληρίσματος, οι κώδικες τιμής που έσπασαν και οι... «ιερόδουλες»

Δειτε Επισης

Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί