Στις 40 οι καταγγελίες για τα καρναβάλια στη Λεμεσό-Σχεδόν 300 εξώδικα παγκύπρια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, σε σχέση με την χθεσινοβραδινή καρναβαλίστικη εκδήλωση στο παλιό λιμάνι και τη Μαρίνα Λεμεσού, με τους ανακριτές να εξετάζουν οπτικό υλικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής, έχουν καταγγελθεί 40 άτομα για τις εκδηλώσεις, ενώ ο αριθμός των καταγγελιών αναμένεται να αυξηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Θετικοί» στην ανευθυνότητα οι Λεμεσιανοί, χορεύουν σάμπα τον… κορωνοϊό

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκαν 28 πρόσωπα που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση το βράδυ της Κυριακής και δύο υποστατικά, τα οποία λειτουργούσαν στον χώρο της εκδήλωσης. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ημέρας, προέκυψαν άλλες 12 καταγγελίες προσώπων, οι οποίες αφορούσαν καρναβαλίστικες εκδηλώσεις στην πόλη.

Απαγόρευση λειτουργίας υποστατικού

Επίσης, καταγγέλθηκαν δύο υποστατικά, καθώς οι υπεύθυνοι του ενός υποστατικού παρέλειψαν να συμμορφωθούν στις συστάσεις που τους έγιναν από τα μέλη της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ασκώντας τις εξουσίες που πηγάζουν από την Νομοθεσία, έδωσε οδηγίες προς τα μέλη της Αστυνομίας, όπως επιδώσουν στα υπεύθυνα πρόσωπα, ειδοποίηση απαγόρευσης της λειτουργίας του υποστατικού. Στη συνέχεια ο Αρχηγός Αστυνομίας ενημέρωσε σχετικά τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, όπως προβλέπει η Νομοθεσία.

Η ειδοποίηση απαγόρευσης λειτουργίας επιδόθηκε στα εν λόγω πρόσωπα, που συμμορφώθηκαν στην ειδοποίηση και έπαυσαν την λειτουργία του υποστατικού.

Αυξήθηκαν παγκύπρια οι καταγγελίες 

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 3.058 έλεγχοι και προέκυψαν 56 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 5.920 έλεγχοι με 109 καταγγελίες πολιτών και τους υπευθύνους 2 υποστατικών και για το ένα υποστατικό εκδόθηκε διάταγμα αναστολής λειτουργίας.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 1.467 έλεγχοι με 50 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1.269 έλεγχοι με 24 καταγγελίες πολιτών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 1.974 έλεγχοι με 22 καταγγελίες πολιτών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 1.021 έλεγχοι με 2 καταγγελίες πολιτών.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 1.165 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψε η καταγγελίες 29 πολιτών. Η ΜΜΑΔ διενήργησε 347 ελέγχους, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διενέργησε 105 ελέγχους από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε παράβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών