Νεαρές έσπασαν το curfew και έκατσαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ουσιών

Συνολικά 11 υπό διερεύνηση υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέκυψαν μετά από ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία, το τελευταίο 15ήμερο (11 - 28/02/2021).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των τροχονομικών έλεγχων που διενεργεί σε καθημερινή βάση η Αστυνομία, 11 οδηγοί οχημάτων, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρτικό έλεγχο ναρκοτέστ ως ακολούθως:

Σε μία περίπτωση, η οδηγός αυτοκινήτου ηλικίας 28 ετών, εντοπίστηκε γύρω στη μια τα ξημερώματα σήμερα να διακινείται σε περιοχή της Πάφου. Αφού το όχημά της ανακόπηκε για έλεγχο από μέλη της Τροχαίας Πάφου, διαπιστώθηκε ότι η 28χρονη παραβίαζε το διάταγμα κυκλοφορίας, αφού δεν είχε οποιονδήποτε πιστοποιητικό στην κατοχή της που να δικαιολογεί τη διακίνησή της κατά τον πιο πάνω χρόνο και καταγγέλθηκε εξωδίκως, ενώ σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκοτεστ που της έγινε, η ένδειξη ήταν θετική. Ακολούθως, η ίδια και το όχημά της μεταφέρθηκαν στην Τροχαία Πάφου για τα περαιτέρω.

Επίσης, γύρω στις 3 τα ξημερώματα σήμερα, ανακόπηκε και δεύτερη οδηγός αυτοκινήτου, ηλικίας 20 ετών, στην επαρχία Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ καταγγέλθηκε εξωδίκως για αδικήματα που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο. Στην κατοχή της εντοπίστηκε επίσης και ποσότητα κάνναβης και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Επιπρόσθετα, μεταξύ των ημερομηνιών 20-27/02 εντοπίστηκαν θετικοί σε έλεγχο ναρκοτέστ 24χρονος, 25χρονος και 35χρονος οδηγοί αυτοκινήτων, όταν τα οχήματα που οδηγούσαν ανακόπηκαν για αντίστοιχους ελέγχους σε περιοχές της επαρχίας Λάρνακας και Πάφου.

Σε άλλη περίπτωση, 36χρονος, ο οποίος κινείτο με το όχημά του στην λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα, εντοπίστηκε θετικός σε ναρκοτέστ, κατά τη διάρκεια ελέγχου που του έγινε. Το όχημα του 36χρονου ανακόπηκε από μέλη της Τροχαίας Λάρνακας για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, αφού οδηγούσε με ταχύτητα 76 χιλιόμετρα ανά ώρα, αντί 50 χιλιόμετρα ανά ώρα, που είναι το καθορισμένο από το Νόμο όριο στον συγκεκριμένο δρόμο.

Επίσης, στις 15/02 30χρονος οδηγός στην Πάφο και 25χρονος οδηγός στη Λάρνακα, εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, αφού σε προκαταρκτικούς ελέγχους νάρκοτεστ που τους έγιναν, βρέθηκαν θετικοί και μεταφέρθηκαν μαζί με τα οχήματά τους στην Τροχαία για τα περαιτέρω.

Τέλος, στις 11/02 εντοπίστηκαν άλλα τρία πρόσωπα (45χρονος και 26χρονος στην επαρχία Λάρνακας και 32χρονος στην επαρχία Πάφου) να οδηγούν οχήματα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Όσον αφορά στο όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος με ακόμα δύο επιβαίνοντες, ανακόπηκε γύρω στις 10 το βράδυ από μέλη της Τροχαίας Πάφου και σε προκαταρκτικό έλεγχο που του έγινε εντοπίστηκε θετικός στην οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος οδηγούσε με ληγμένη μαθητική άδεια οδηγού και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλειας. Και στους τρεις επιβαίνοντες του οχήματος εκδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα για παραβίαση των διαταγμάτων που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, «ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης».

Η Αστυνομία, συνεχίζει η ανακοίνωση, «δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του προβλήματος με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και με διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί