Νέα μαρτυρία εναντίον Κύπριου εν ενεργεία γνωστού πολιτικού για άσεμνη επίθεση

Όταν τον Οκτώβριο του 2017, άρχισαν οι πρώτες καταγγελίες εναντίον του ισχυρότατου παραγωγού, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στις ΗΠΑ, ουδείς πίστευε πως τα στόματα θα ανοίξουν γι’ αυτό το κοινό μυστικό, που καλύφθηκε πίσω από τις ισχυρές πλάτες που διέθετε. Κι όμως η μία μετά την άλλη, διάσημες ηθοποιοί εξομολογούμενες το βιασμό τους ή άσεμνες επιθέσεις εναντίον τους, τον αποκαθήλωσαν εν μια νυκτί, ισχυροποιώντας το παγκόσμιο κίνημα #metoo. O Γουάινσταϊν τον περασμένο Μάρτιο καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Καταγγελία σε βάρος γνωστού πολιτικού για σεξουαλική παρενόχληση

Όταν εννέα μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο του 2020 σε μια πιο μικρή και συντηρητική χώρα, η Σοφία Μπεκατώρου έσπαζε τη σιωπή της και αποκάλυπτε δημόσια πως έπεσε θύμα βιασμού, ουδείς μπορούσε να διανοηθεί τη συνέχεια. Ουδείς περίμενε ότι οι γυναίκες και οι άνδρες ηθοποιοί, θα μιλούσαν, προκαλώντας σεισμό που οδήγησε στην κατάρρευση «πρωτοκλασάτων» ηθοποιών, με τεράστια κασέ και ισχυρότατες διασυνδέσεις.

«Στα @@ μου τα κανάλια, δεν μπορούν να μου αγγίξουν τρίχα», φέρεται να είχε αναφέρει σε ένα από τα θύματά του γνωστός ηθοποιός, όταν του είπε πως θα τον καταγγείλει δημόσια. Κι όμως, τα κανάλια και μάλιστα, οι κατά κάποιους, χαμηλού επιπέδου πρωινές εκπομπές τους, κατάφεραν να αποκαθηλώσουν, τόσο τον ίδιο, όσο και άλλους συναδέλφους του «παλαιάς κοπής».

Όταν ένα μήνα μετά, η Άντρη Ελευθερίου άρχιζε το χορό των καταγγελιών και στην Κύπρο, κάποιοι γέλασαν και ακόμα γελούν. «Δεν θα γίνει τίποτα στην Κύπρο», λένε. Και ναι, από πλευράς αρμόδιων Αρχών δεν έγιναν ακόμα πολλά, ωστόσο άνοιξαν δειλά-δειλά κάποια στόματα. Αρχικά από το χώρο του αθλητισμού, με την Αστυνομία να διερευνά ήδη τρεις καταγγελίες, με έξι φερόμενα θύματα. 

Ακολούθησαν οι δημόσιες καταγγελίες από το χώρο του Πολιτισμού, που οδήγησαν τα αρμόδια όργανα του χώρου, να δημιουργήσουν σώματα για να μπορέσουν να μιλήσουν τα θύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σείεται το κυπριακό θέατρο-Καταγγελίες για σεξουαλική βία και παρενόχληση

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στην πολύ σοβαρή καταγγελία νεαρής σε βάρος γνωστού πολιτικού, τον οποίο κατήγγειλε για άσεμνη επίθεση και η οποία είδε χθες 15 Φεβρουαρίου, το φως της δημοσιότητας. Μία καταγγελία που προκάλεσε σοκ, όχι τόσο στους πολίτες αλλά στα ίδια τα κόμματα, που δεν θέλουν με τίποτα να ανοίξει αυτό το θέμα, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Βλέπετε είναι θέμα εκτός ατζέντας…

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης με την καταγγελία εναντίον γνωστού πολιτικού, ο REPORTER δέχθηκε άλλη μία καταγγελία γυναίκας, που θέλει να μείνει ανώνυμη και η οποία υποστηρίζει πως έπεσε θύμα άσεμνης επίθεσης από άλλο Κύπριο γνωστό πολιτικό, πριν από αρκετά χρόνια.

Καθηκόντως θεωρούμε πως οφείλουμε να μεταφέρουμε την μαρτυρία της, παρά το γεγονός πως δεν έγινε επίσημη καταγγελία, καθώς υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες, που δεν επιτρέπουν να την αγνοήσουμε. ­­Η μαρτυρία της, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί μας, στάλθηκε και γραπτώς. Την παραθέτουμε αυτούσια, απαλείφοντας στοιχεία που ενδεχομένως «προδίδουν» την ταυτότητα, τόσο της ίδιας, όσο και του γνωστού πολιτικού, ο οποίος είναι εν ενεργεία.

Η κοπέλα καταγγέλλει πως βρέθηκε στο γραφείο του εν λόγω πολιτικού, ο οποίος της ανέφερε πως λόγω άγχους, άσπρισαν τα μαλλιά του. «Του απάντησα πως δεν πειράζει και αυτά γοητεία είναι. Όμως προφανώς μια κοπέλα 23 ετών, δεν θα έπρεπε να προβεί σε ένα τέτοιο σχόλιο χωρίς να υπονοεί κάτι».

Τότε, ο συγκεκριμένος πολιτικός, φέρεται να προέβη σε άσεμνη πράξη εναντίον της. «Είχαμε ήδη σηκωθεί και οι δύο από τις θέσεις μας, εκείνος βγήκε πίσω από το γραφείο του προχωρώντας προς το μέρος μου και όταν άπλωσα το χέρι μου για να κάνουμε χειραψία, με τράβηξε δυνατά προς το μέρος του και προσπάθησε να βάλει τα χείλη του στα δικά μου.

Σοκαρίστηκα, τον έσπρωξα και έκανα ένα βήμα πίσω. Τόσο τα έχασα, που μέσα στην αθωότητά μου, για να μην τον προσβάλω, το μόνο που κατάφερα να πω ήταν «όχι, όχι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, έχω σχέση με κάποιον άλλο»… λες και εκείνον τον ενδιέφεραν τα δικά μου συναισθήματα. Δεν θυμάμαι τι απάντησε εκείνος μετά από αυτό, δεν θυμάμαι καν πώς έφυγα ...

Για αρκετούς μήνες συνέχισε να μου στέλνει κατά καιρούς μηνύματα, ότι θα ήθελε να με δει, είτε να πάω στο γραφείο του ξανά, είτε δύο φορές μου πρότεινε να πάω στο ξενοδοχείο όπου ήταν για να τον συναντήσω», καταγγέλλει η γυναίκα.

 

Μία άλλη υπόθεση είδε χθες το φως της δημοσιότητας, από το alphanews.live για 43χρονη η οποία κατήγγειλε βιασμό της, επίσης από Κύπριο πολιτικό το 2004. 

«Ο λόγος που δεν τον κατήγγειλα ήταν γιατί είναι πολιτικοποιημένος και είναι μέσα στην πολιτική και σε πολύ ισχυρή θέση, σε ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Κύπρου, ήταν και είναι ακόμα», ανέφερε όταν έκανε την καταγγελία στην ιστοσελίδα τον Νοέμβριο του 2019. «Εάν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο, θα προέβαινα τότε σε καταγγελία, αλλά άμεσα», δηλώνει σήμερα.

Ουδείς γνωρίζει, που θα οδηγήσει αυτό που ξεκίνησε στην μικρή Κύπρο, με τα μεγάλα κοινά μυστικά, που κρύβονται για χρόνια κάτω από το χαλί… Το «δεν θα γίνει τίποτα» και το «this is Cyprus», δεν είναι αποδεκτά πλέον…

Εάν τα θέματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της σεξουαλικής βίας, των άσεμνων επιθέσεων, της απόπειρας βιασμού και του βιασμού, δεν είναι στην ατζέντα, οφείλει η κοινωνία να τα τοποθετήσει. Όπως τοποθέτησε το ντοκιμαντέρ του Al Jazeera, προκαλώντας παραιτήσεις, όπως τοποθέτησε την εισβολή στο σπίτι μίας γυναίκας για ένα parody account, όπως τοποθέτησε και την απαράδεκτη Αστυνομική βία εναντίον διαδηλωτών το περασμένο Σάββατο. Το οφείλουμε προς τα θύματα τέτοιων ενεργειών, που βίωσαν τραυματικές εμπειρίες, οι οποίες στιγμάτισαν τις ζωές τους… Το οφείλουμε στο θάρρος τους, να σπάσουν τη σιωπή τους. Το οφείλουμε όμως και στους εαυτούς μας… #ωςδαμέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πολιτική ομερτά για τον πρώην βουλευτή, η εκκωφαντική σιωπή και η... υποκρισία

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης