Εικόνες αποκάλυψης στα Περβόλια-Θρυμματίστηκαν τζάμια, κατέρρευσαν περιφράξεις

Εικόνες αποκάλυψης βλέπουν από το πρωί οι κάτοικοι Περβολιών, οι περιουσίες των οποίων καταστράφηκαν, από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Κυριακής την περιοχή.

Επίκεντρο των καταστροφών, η περιοχή Φάρος και το ξενοδοχείο E-Hotel, όπου όπως φαίνεται σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, τζαμαρίες θρυμματίστηκαν, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε εξοπλισμό του ξενοδοχείου.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αφαιρέθηκε μέρος του τοίχου στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος και έσπασαν εξωτερικές περιφράξεις.

Παράλληλα, ξεριζώθηκαν δέντρα, καταστράφηκαν πινακίδες, ενώ στο δρόμο κατέληξαν κομμάτια από μπετόν και ξύλινες και σιδερένιες περιφράξεις.

Επίσης, η νότια πλευρά του ξενοδοχείου, που είναι κλειστό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε υποστεί αρκετές ζημιές, αφού έσπασαν παραθυρόπορτες διαμερισμάτων, ενώ στο υπόγειο του κτιρίου θρυμματίστηκαν τζάμια και έσπασαν εξωτερικές περιφράξεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον δημοτικό γραμματέα Περοβολιών Χριστόφορο Παντελή, ο οποίος μίλησε στον REPORTER, «υπάρχουν εικόνες καταστροφής και σε γύρω συγκροτήματα, όπου η κακοκαιρία προκάλεσε θρυμματισμό τζαμαριών οικιών, ξεριζώθηκαν δέντρα και γύρω στις 30 σιδερένιες ταμπέλες μετακινήθηκαν από τη θέση τους».

 

Όπως εξήγησε ο κ. Παντελή, κάποιες διακοσμητικές βάρκες που υπήρχαν, αξίας χιλιάδων ευρώ, αναποδογυρίστηκαν, ενώ οι σφοδροί άνεμοι, παρέσυραν και την οροφή του φάρου.

«Οι ζημιές μπορεί να φθάνουν ακόμα και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ευτυχώς που έγιναν βράδυ όλα αυτά, γιατί αν συνέβαιναν μέρα, θα θρηνούσαμε θύματα».

 

Σε δηλώσεις του ο Έπαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου ανέφερε ότι στην Κοινότητα Περβολιών «έγιναν χθες βράδυ αρκετές ζημιές λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Αύριο συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας θα μεταβούν στα Περβόλια για να προβούν σε εκτίμηση των ζημιών και να καταγράψουν τα πάντα».

Πρόσθεσε ότι «τα όσα καταγραφούν θα αποσταλούν στο Υπουργικό Συμβούλιο  μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να κριθεί κατά πόσον οι ζημιές που σημειώθηκαν εμπίπτουν στην κατηγορία των ζημιών που είναι δυνατόν να αποζημιωθούν ή όχι. Χθες βράδυ ζήσαμε μια άσχημη νύχτα αφού έπνεαν πάρα πολύ ισχυροί άνεμοι, ενώ κατά διαστήματα έπεφταν βροχές» είπε και σημείωσε πως «στα Περβόλια φαίνεται να ήταν το επίκεντρο» των θυελλωδών ανέμων.

 

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για ανεμοστρόβιλο, ο κ. Χατζηστεφάνου είπε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο και πρόσθεσε πως «εκείνο που γνωρίζω είναι ότι υπήρχε πάρα πολύ δυνατός άνεμος και έχουν γίνει πάρα πολλές καταστροφές. Θα γίνει η εκτίμηση των ζημιών από λειτουργούς της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, θα καταγραφούν όλα και θα υποβληθούν οι απαραίτητες εκθέσεις».

Εξάλλου ο Κοινοτάρχης Περβολιών Κώστας Τίγγης είπε πως «οι ζημιές που υπέστησαν αρκετοί κάτοικοι είναι πάρα πολύ μεγάλες, αφού έγινε μεγάλο κακό, ευτυχώς όμως δεν θρηνήσαμε θύματα. Ωστόσο υπήρχαν περιπτώσεις που έπεσαν διάφορα αντικείμενα σε σπίτια, των οποίων οι κάτοικοι ήταν μέσα και κοιμόντουσαν».

 

Πρόσθεσε πως «το μεγάλο κακό έγινε γύρω στα μεσάνυκτα αφού ενημερωθήκαμε από την Αστυνομία για το τι συνέβη, ενώ μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  ανταποκρίθηκαν άμεσα. Επίσης συνεργείο του Κοινοτικού Συμβουλίου μετέβη στην συγκεκριμένη περιοχή και καθάρισε τους δρόμους και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει το οδικό δίκτυο».

Ταυτόχρονα, συνέχισε «ενημερώθηκε ο Επαρχος Λάρνακας ο οποίος ανταποκρίθηκα άμεσα. Αύριο θα γίνει καταγραφή των ζημιών από συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης για να δούμε πως θα βοηθήσουμε τους κατοίκους που έχουν πληγεί από τους θυελλώδεις άνεμους».

  

  

  

  

  

 

  

  

  

*Βίντεο από Καιρόφιλοι Κύπρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον