Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έπεσε μέρος τοίχου από μπαλκόνι ξενοδοχείου-Ξεριζώθηκαν στέγες σπιτιών

  31/01/2021 09:39
Έπεσε μέρος τοίχου από μπαλκόνι ξενοδοχείου-Ξεριζώθηκαν στέγες σπιτιών

Έπεσε μέρος τοίχου από μπαλκόνι ξενοδοχείου-Ξεριζώθηκαν στέγες σπιτιών

  31/01/2021 09:39

Αυξάνονται συνεχώς τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, σε όλη την Κύπρο, αφού με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν να εντοπίζονται από πολίτες, ζημιές στις περιουσίες τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζημιές, αποκοπές δέντρων και βλάβες-Όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Στη Λάρνακα, προκλήθηκαν ζημιές σε ξενοδοχείο και κατοικίες στα Περβόλια, εκρίζωση δέντρων και αποκοπή πασσάλων της ΑΗΚ.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σήμερα λήφθηκαν πληροφορίες για καταστροφές στη περιοχή του Φάρου στα Περβόλια, παρά το ξενοδοχείο E-Hotel, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν χθες βράδυ.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν εντός του δρόμου κομμένα και εκριζωμένα δέντρα, κατεστραμμένες πινακίδες των δημοσίων έργων, κομμάτια από μπετόν και ξύλινες και σιδερένιες περιφράξεις.

Επίσης, η νότια πλευρά του ξενοδοχείου, που είναι κλειστό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε υποστεί αρκετές ζημιές, αφού έσπασαν παραθυρόπορτες διαμερισμάτων, αφαιρέθηκε μέρος του τοίχου στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος ενώ στο υπόγειο του κτιρίου θρυμματίστηκαν τζάμια και έσπασαν εξωτερικές περιφράξεις.

Ακόμα, σε κατοικίες στη γύρω περιοχή θρυμματίστηκαν οι γυάλινες παραθυρόπορτες, ενώ υπέστησαν και άλλες υλικές ζημιές.

Επιπρόσθετα, από τους θυελλώδεις ανέμους, αποκόπηκαν δύο ηλεκτρικοί πάσσαλοι της ΑΗΚ και φωτιστικά πάρκου, ενώ μεγάλη διακοσμητική ψαρόβαρκα, περιουσία του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών που βρίσκεται εντός του πάρκου, παρασύρθηκε και κατέληξε στη μέση του δρόμου.

Στη σκηνή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέλη της ΑΗΚ και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών που ανέλαβαν την αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και τη μετακίνηση των δέντρων και άλλων εμποδίων από το δρόμο.

Ακόμα, προς βοήθεια μετέβησαν στη περιοχή μέλη της Τροχαίας Λάρνακας, του ΟΠΕ και άλλα μέλη της Αστυνομίας, ενώ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Επίσης, ο Αστυνομικός Σταθμός Κοφίνου, σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ Κοφίνου και την ΑΗΚ, ανταποκρίθηκαν σε αρκετά περιστατικά που παρατηρήθηκαν χθες βράδυ στην περιοχή Κοφίνου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν χθες βράδυ.

Συγκεκριμένα σε ταβέρνα στη Σκαρίνου, αποκόπηκαν τέσσερα κυπαρίσσια τα οποία έπεσαν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να κλείσουν και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς ωστόσο να αποκοπούν καλώδια της ΑΗΚ. Τα κυπαρίσσια απομακρύνθηκαν από το δρόμο από μέλη της ΕΜΑΚ.

Λήφθηκε εξάλλου πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Λάρνακας παρά το Αλεθρικό, ένα μεγάλο κομμάτι από τσίγκους, πιθανόν από στέγη παράγκας, έκλεισε το δρόμο. Το κομμάτι τσίγκων μετακινήθηκε από το δρόμο από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου και πολίτες.  

Επίσης, λήφθηκε πληροφορία από υπάλληλο της ΑΗΚ, ότι από τους θυελλώδεις ανέμους αποκόπηκε ένα κυπαρίσσι, το οποίο απέκοψε καλώδια της Αρχής πίσω από τα Εθνικόφρονα Σωματεία Κοφίνου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Το κυπαρίσσι απομακρύνθηκε από το δρόμο, ενώ συνεργεία της ΑΗΚ παρέμειναν στη περιοχή για αποκατάσταση της βλάβης στα καλώδια.

Σημειώνεται ότι στη Λάρνακα η Πυροσβεστική δέχθηκε έξι κλήσεις.

Ξεριζώθηκαν στέγες σπιτιών σε Λεμεσό και Λευκωσία

Την ίδια ώρα, στη Λεμεσό λόγω ανεμοστρόβιλου που σημειώθηκε, στην Παρεκκλησιά, προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετές οικίες στην περιοχή, ενώ σε μια περίπτωση, αποκολλήθηκε πλήρως στέγη οικίας.

Παράλληλα, ξεριζώθηκαν δέντρα και πάσσαλοι της ΑΗΚ, με τα συνεργία της Αρχής, να βρίσκονται στο μέρος, για επιδιόρθωση της βλάβης, που προκλήθηκε.

Ίδιο το σκηνικό και στη Λευκωσία, αφού λόγω των σφοδρών ανέμων αποκολλήθηκαν στέγες σπιτιών στον Αστρομερίτη και το χωριό Αγία Ειρήνη. 

Παράλληλα, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Σερράχη, έκλεισε δρόμος στην Πειρστερώνα. 

Επίσης, οι Αρχές, έλαβαν κλήσεις για εκρίζωση δέντρων, που κατέληξαν στο κυρίως και δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε συνολικά 14 κλήσεις στη Λευκωσία, εννέα στη Λεμεσό, τέσσερις στην Πάφο και μία στην Αμμόχωστο, ενώ η ΕΜΑΚ ανταποκρίθηκε σε έξι περιστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

*Φωτογραφίες από Kαιρόφιλοι Κύπρου και Christoforos Panteli

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας