Κυριακή 7 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αναβλήθηκαν οι εξηγήσεις Γιολίτη στη Βουλή για την έρευνα για το parody account

  22/01/2021 16:19
Αναβλήθηκαν οι εξηγήσεις Γιολίτη στη Βουλή για την έρευνα για το parody account

Αναβλήθηκαν οι εξηγήσεις Γιολίτη στη Βουλή για την έρευνα για το parody account

  22/01/2021 16:19

Αναβάλλεται η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών που έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, κατά την οποία θα συζητείτο μεταξύ άλλων το θέμα με την διενέργεια αστυνομικής έρευνας που διατάχθηκε για τον parody account, που δημιουργήθηκε στο όνομα της Έμιλυς Γιολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αδειάζει εκ πρώτης όψεως την έρευνα για τον λογαριασμό Lady Έμιλυ το Ανώτατο

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, στην συγκεκριμένη συνεδρία θα συζητούνταν διαδικαστικά ζητήματα, που αφορούν εγγραφή θεμάτων με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου κατ’ εφαρμογήν των προνοιών του Κανονισμού 41Α και προγραμματισμός εργασιών για τις επόμενες συνεδρίες της επιτροπής.

Επίσης, θα γινόταν συζήτηση θεμάτων εγγραφέντων με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου και πιο συγκεκριμένα ενημέρωση για τις ενέργειες της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και της Αστυνομίας Κύπρου που οδήγησαν σε διενέργεια έρευνας σε οικία πολίτη εξαιτίας λογαριασμού παρωδίας (parody account) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που σατιρίζει μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το συγκεκριμένο θέμα θα εξεταζόταν αυτεπάγγελτα έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Σκεύης Κούτρα Κουκουμά, Ελένης Μαύρου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Γιώργου Περδίκη.

Σημειώνεται ότι η συνεδρία αναβλήθηκε εν αναμονή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για το κατά πόσον θα ακυρωθεί το ένταλμα έρευνας.

Αντιδρώντας για την αναβολή της Επιτροπής, ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης, σε ανάρτησή του, αναφέρει «θέλω να μου πει κάποιος από τη Βουλη γιατί αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας για την αστυνομική παραβίαση του οικ .ασύλου μετά την καταγγελία της υπουργού; Τι είναι αυτά τα ρεζιλίκια; Θα τα βλέπει ο Συλλουρης και θα γελά τρώγοντας μηλόκρεμα και πίνοντας κρασούδιν #Cyprus».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας