Τετάρτη 5 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αδειάζει εκ πρώτης όψεως την έρευνα για τον λογαριασμό Lady Έμιλυ το Ανώτατο

  18/01/2021 16:01
Αδειάζει εκ πρώτης όψεως την έρευνα για τον λογαριασμό Lady Έμιλυ το Ανώτατο

Αδειάζει εκ πρώτης όψεως την έρευνα για τον λογαριασμό Lady Έμιλυ το Ανώτατο

  18/01/2021 16:01

Στο Ανώτατο οδηγήθηκε η υπόθεση του parody λογαριασμού που σατιρίζει την υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, αφού η γυναίκα στην οποία διενεργήθηκε έρευνα, προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, ώστε να ζητήσει την ακύρωση του εντάλματος έρευνας που εξασφάλισε η Αστυνομία, κατόπιν καταγγελίας της υπουργού. 

Οι δικηγόροι της παραπονούμενης, Ηλίας Χρίστου και Αλέξανδρος Κληρίδης, όπως αναφέρουν, «σήμερα δόθηκε άδεια καταχώρησης αίτηση Certiorari με σκοπό την ακύρωση του Εντάλματος έρευνας της οικίας ατόμου που κατ’ ισχυρισμό ήταν η δημιουργός parody λογαριασμού στο Twitter. Εκείνο που σημειώνω είναι ότι ενώπιον του Πρωτόδικου Δικαστηρίου δεν φαίνεται να έχει τεθεί το ακριβές περιεχόμενο της πληροφορίας που έλαβε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας και το κυριότερο ποια ήταν η πηγή της εν λόγω πληροφορίας, για να μπορέσει το Δικαστήριο να καταλήξει».

Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρει μεταξύ άλλων, πως το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας δεν φαίνεται να προέβη το ίδιο σε εκτίμηση του υλικού που τέθηκε ενώπιον του, προκειμένου να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα για το εάν δημιουργείτο η απαιτούμενη από τον Νόμο «εύλογος υποψία» και δέχθηκε τη θέση της Αστυνομίας, αφού στη βάση των ενώπιον του Δικαστηρίου παρουσιασθέντων με τον όρκο γεγονότων, δεν υπάρχει εύλογη αιτία να πιστεύεται ότι διαπράχθηκαν τα εν λόγω αδικήματα, ότι η αιτήτρια είχε σχέση με αυτά και ότι εντός της οικίας της βρίσκονταν τα αναζητούμενα αντικείμενα.

Παράλληλα, στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρει πως σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει επαρκής και επιτακτική σύνδεση της μαρτυρίας, τόσο με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, όσο και με τη γυναίκα, στο σπίτι της οποίας διενεργήθηκε η έρευνα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι δικηγόροι της παραπονούμενης θα ζητήσουν ακύρωση του εντάλματος έρευνας, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας, έχει το δικαίωμα να φέρει ένσταση, εντός τεσσάρων ημερών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας