Τρίτη 2 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

H αντίφαση του αδελφού και το σήμα που έκαψε τον ΣΥΟΠ για την βόμβα στην CYTA

  20/01/2021 15:49
H αντίφαση του αδελφού και το σήμα που έκαψε τον ΣΥΟΠ για την βόμβα στην CYTA

H αντίφαση του αδελφού και το σήμα που έκαψε τον ΣΥΟΠ για την βόμβα στην CYTA

  20/01/2021 15:49

Διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 27χρονου Συμβασιούχου Οπλίτη, ο οποίος συνελήφθη χθες σε σχέση με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε υποκατάστημα της  ΑΤΗΚ, στην περιοχή Αγίας Φύλας,  στις 13 Δεκεμβρίου 2020.

Λόγω ένστασης του δικηγόρου υπεράσπισης η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00, με το δικαστήριο να περιορίζει τις μέρες προσωποκράτησης του, από οκτώ που ήταν το αίτημα της Αστυνομίας, σε πέντε.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του μετά την αξιολόγηση μαρτυριών, που φέρουν τον 27χρονο να βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της πυροδότησης του χαμηλής ισχύος εκρηκτικού μηχανισμού, στην γυάλινη είσοδο του υποστατικού.  

Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε προφορική μαρτυρία για όχημα που εγκατέλειψε τη σκηνή με συγκεκριμένους αριθμούς εγγραφής και που όπως διαπιστώθηκε, ανήκει στη μητέρα του υπόπτου αλλά το χρησιμοποιούσε ο ίδιος και ο αδελφός του. Το όχημα φαίνεται επίσης να διακινείται στην περιοχή, σύμφωνα με στοιχεία από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Επιπρόσθετα, ο ισχυρισμός του αδελφού του υπόπτου πως το βράδυ εκείνο βρίσκονταν μαζί στην οικία του, φαίνεται να προσκρούει στο γεγονός ότι το κινητό του 27χρονου λάμβανε σήμα από την περιοχή της σκηνής.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες έριξαν και δυο βόμβες μολότοφ κοντά σε υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ εκτιμάται πως πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που επιχείρησαν να θέσουν φωτιά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Λεμεσού, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας