H αντίφαση του αδελφού και το σήμα που έκαψε τον ΣΥΟΠ για την βόμβα στην CYTA

Διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 27χρονου Συμβασιούχου Οπλίτη, ο οποίος συνελήφθη χθες σε σχέση με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε υποκατάστημα της  ΑΤΗΚ, στην περιοχή Αγίας Φύλας,  στις 13 Δεκεμβρίου 2020.

Λόγω ένστασης του δικηγόρου υπεράσπισης η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00, με το δικαστήριο να περιορίζει τις μέρες προσωποκράτησης του, από οκτώ που ήταν το αίτημα της Αστυνομίας, σε πέντε.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του μετά την αξιολόγηση μαρτυριών, που φέρουν τον 27χρονο να βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της πυροδότησης του χαμηλής ισχύος εκρηκτικού μηχανισμού, στην γυάλινη είσοδο του υποστατικού.  

Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε προφορική μαρτυρία για όχημα που εγκατέλειψε τη σκηνή με συγκεκριμένους αριθμούς εγγραφής και που όπως διαπιστώθηκε, ανήκει στη μητέρα του υπόπτου αλλά το χρησιμοποιούσε ο ίδιος και ο αδελφός του. Το όχημα φαίνεται επίσης να διακινείται στην περιοχή, σύμφωνα με στοιχεία από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Επιπρόσθετα, ο ισχυρισμός του αδελφού του υπόπτου πως το βράδυ εκείνο βρίσκονταν μαζί στην οικία του, φαίνεται να προσκρούει στο γεγονός ότι το κινητό του 27χρονου λάμβανε σήμα από την περιοχή της σκηνής.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες έριξαν και δυο βόμβες μολότοφ κοντά σε υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ εκτιμάται πως πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που επιχείρησαν να θέσουν φωτιά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Λεμεσού, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου