Τετάρτη 5 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ελεύθεροι οι «9» για το φόνο της Χλώρακας-Παραμένουν υπό κράτηση άλλοι δύο

  20/01/2021 13:07
Ελεύθεροι οι «9» για το φόνο της Χλώρακας-Παραμένουν υπό κράτηση άλλοι δύο

Ελεύθεροι οι «9» για το φόνο της Χλώρακας-Παραμένουν υπό κράτηση άλλοι δύο

  20/01/2021 13:07

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείου Πάφου απέρριψε σήμερα το αίτημα της κατηγορούσας αρχής για κράτηση των κατηγορουμένων 1, 2, 3, 4, 6, 7, και 8 στην υπόθεση φόνου του 20χρονου στην περιοχή “Βρέξη” της Χλώρακας. Η απόφαση του Κακουργιοδικείου είχε επιφυλαχθεί από την 18η Ιανουαρίου του 2021 μετά από αίτημα που έθεσε ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας, Αντρέας Αριστείδης για τροποποίηση των όρων κράτησης των κατηγορουμένων και επιβολή κράτησης μέχρι το πέρας της δίκης ενόψει νέας μαρτυρίας που προσκομίστηκε. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δικηγόροι 1,2 και 4 Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, για τον 3ο δικηγόρος Αντώνης Χουβαρτάς, για τον 6ο Έλενα Μαλά, για τον 7ο η Δρ Άρτεμις Σαββίδου και για τον 8ο η δικηγόρος Μύρια Σαββίδου, έφεραν ενστάσεις στο αίτημα και αγόρευσαν προς τούτο. 

Το Κακουργιοδικείο Πάφου, δέχτηκε τα επιχειρήματα των συνηγόρων και ανέφερε συγκεκριμένα πως δεν υπάρχει κίνδυνος φυγοδικίας των κατηγορουμένων ενόψει και της μέχρι τώρα στάσης τους και τυπικότητας τους στην τήρηση των όρων που έθεσε το Δικαστήριο. 

Όσον αφορά την υπόθεση των  εννέα  κατηγορούμενων, που απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, επαναορίστηκε για ακρόαση για τις 14,15,και 16 Απριλίου του 2021, ενόψει των γραπτών οδηγιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον χειρισμό υποθέσεων για αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού κανένας κατηγορούμενος δεν τελεί υπό κράτηση.

Όσον αφορά για τους δύο υπόπτους πρώην κατηγορούμενους ηλικίας 22 και 25 ετών, ο εκπρόσωπος της ΚΑ Δικηγόρος της Δημοκρατίας Αντρέας Αριστείδης κατέθεσε ξεχωριστή υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο και η υπόθεση ορίστηκε από το Δικαστήριο για απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν την 15η Φεβρουαρίου του 2021. Ο εκπρόσωπος της ΚΑ, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης, ζήτησε την κράτηση των κατηγορουμένων μέχρι τότε, αίτημα στο οποίο ο δικηγόρος τους Αλέξανδρος Αλεξάνδρου δεν έφερε ένσταση. Κατόπιν τούτου το Κακουργιοδικείο διέταξε την κράτησης τους μέχρι τότε. 

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, το βράδυ στις 10 Απριλίου, σε σημείο παρά το δρόμο Χλώρακας – Κάτω Πάφου, μετά από λογομαχία με άλλα πρόσωπα, ο 20χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο είχαν σπεύσει μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις και μετά από πολύωρες έρευνες, το πρωί της επόμενης μέρας εντόπισαν τη σορό του θύματος, κρυμμένη σε κοίτη ποταμού στην περιοχή Χλώρακας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Πάφου είχαν συλληφθεί άλλα εννέα πρόσωπα,  με την εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον τους να συνεχίζεται. 

Οι δυο Σύριοι 22 και 25 ετών  πρώην καταζητούμενοι  φέρεται να είναι τα πρόσωπα που  μαχαίρωσαν τον 20χρονο και στην συνέχεια  τον  πέταξαν σε καλαμιώνες  ενώ στην συνέχεια είχαν καταφύγει στα κατεχόμενα. Οι υπόλοιποι τους είχαν βοηθήσει , είτε παρασύροντας το θύμα στην περιοχή, είτε απομακρύνοντας τους δράστες από την σκηνή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας