Χρήζουν νοσηλείας οι ανήλικοι που επιτέθηκαν με σφυρί στον δεκατριάχρονο

Περαιτέρω νοσηλεία κρίθηκε από τον παιδοψυχίατρο πως χρήζουν οι δύο ανήλικοι, δεκαπέντε και δεκατριών ετών, που μετέβησαν στο σχολείο δεκατριάχρονου στη Λεμεσό, με σκοπό να τον σκοτώσουν, με φόντο διαφωνία που είχαν για διαδικτυακά παιχνίδια.    
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτοφανές… Πήγαν με σφυρί και μαχαίρια για να σκοτώσουν τον 13χρονο οι ανήλικοι
 
Οι δύο ανήλικοι, εξετάστηκαν χθες από παιδοψυχίατρο, ο οποίος έκρινε πως χρήζουν υποχρεωτικής νοσηλείας, ενώ ο δεκαπεντάχρονος διαπιστώθηκε πως δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία και ως εκ τούτου δεν εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης του.

Σημειώνεται πως ο άνω των δεκατεσσάρων ετών είναι ποινικά υπεύθυνος, σε αντίθεση με τον δεκατριάχρονο, ο οποίος ωστόσο θα παρουσιαστεί ενώπιον Δικαστηρίου, στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, γονέων, παιδοψυχολόγων και λειτουργών του Γραφείου Ευημερίας, το οποίο θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.  

Σε ότι αφορά τον δεκατριάχρονο, που δέχθηκε την επίθεση και τραυματίστηκε στο κεφάλι, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται σταθερή και εκτός κινδύνου, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει την διερεύνηση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία διερευνά υπόθεση συνωμοσίας για φόνο και απόπειρας φόνου.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, το πρωί της Δευτέρας, ενώ ο δεκατριάχρονος περπατούσε με συμμαθητές του στην αυλή του σχολείου του, στη Λεμεσό, δέχθηκε επίθεση από άλλο δεκατριάχρονο, εξωσχολικό, ο οποίος φέρεται να τον κτύπησε στο κεφάλι με σφυρί. Ακολούθως, ο δεκατριάχρονος εξωσχολικός, μαζί με δεκαπεντάχρονο, επίσης εξωσχολικό που τον συνόδευε, τράπηκαν σε φυγή, για να ανακοπούν από καθηγητές έξω από το σχολείο.

Στη σκηνή κλήθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας διενήργησαν έρευνα στις τσάντες των δύο εξωσχολικών, όπου εντοπίστηκαν ένα σφυρί και ένα μαχαίρι με λεπίδα 25 εκατοστών περίπου.

Ακολούθως, οι δύο νεαροί υπέδειξαν σημείο, σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σχολείο, όπου είχαν κρύψει προηγουμένως πέντε μαχαίρια κουζίνας και άλλα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν από την Αστυνομία.

Το γεγονός ότι ένα διαδικτυακό παιχνίδι ήταν η αφορμή για τον παραλίγον φόνο του δεκατριάχρνου, προβληματίζει έντονα την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, «από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν η αντιπαράθεση που είχαν μεταξύ τους σε σχέση με ένα διαδικτυακό παιχνίδι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το παιχνίδι Among Us, το οποίο είναι ευρέως γνωστό όπου οι παίκτες βρίσκονται στο διάστημα και μεταξύ τους υπάρχουν δολοφόνοι. Το δεύτερο παιχνίδι είναι το Fortnite, όπου οι παίκτες βρίσκονται σε μια περιοχή και νικητής είναι εκείνος που δεν θα μείνει ζωντανός, σκοτώνοντας του υπόλοιπους.

Ο κ. Κυριάκου, ανέφερε επίσης ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των δραστών και του θύματος ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό, ενώ οι τρεις εμπλεκόμενοι ήταν γνωστοί και διαδικτυακά αλλά και από το σχολείο.

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας