Πέμπτη 25 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πρωτοφανές… Πήγαν με σφυρί και μαχαίρια για να σκοτώσουν τον 13χρονο οι ανήλικοι

  07/12/2020 17:17
Πρωτοφανές… Πήγαν με σφυρί και μαχαίρια για να σκοτώσουν τον 13χρονο οι ανήλικοι

Πρωτοφανές… Πήγαν με σφυρί και μαχαίρια για να σκοτώσουν τον 13χρονο οι ανήλικοι

  07/12/2020 17:17
Απόπειρα φόνου, επίθεση και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος των δύο ανήλικων που συνελήφθησαν για την επίθεση με σφυρί εναντίον δεκατριάχρονου, που σημειώθηκε το πρωί σε σχολείο στη Λεμεσό, διερευνά η Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανήλικοι μπουκάραν σε σχολείο και χτύπησαν με σφυρί στο κεφάλι δεκατριάχρονο

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 10.30π.μ. σήμερα, ενώ ο 13χρονος περπατούσε με συμμαθητές του στην αυλή του σχολείου του, δέχθηκε επίθεση από άλλο 13χρονο, εξωσχολικό, ο οποίος φέρεται να τον κτύπησε στο κεφάλι με σφυρί. Ακολούθως, ο 13χρονος εξωσχολικός, μαζί με 15χρονο επίσης εξωσχολικό, που τον συνόδευε, τράπηκαν σε φυγή, για να ανακοπούν από καθηγητές έξω από το σχολείο.
 
Ο μαθητής έφερε τραύμα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε υπέστη κάταγμα κρανίου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μακάρειο Νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία. 
 
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, στη σκηνή μετέβησαν αξιωματικός και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για επιτόπιες εξετάσεις, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένα σφυρί και μια τσάντα με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.
 
Οι δύο νεαροί φέρονται επίσης να υπέδειξαν σημείο, σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σχολείο, όπου είχαν κρύψει προηγουμένως πέντε μαχαίρια κουζίνας και άλλα αντικείμενα, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν από την Αστυνομία.
 
Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις, ανέφερε ο κ. Κυριάκου, «φαίνεται ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν η αντιπαράθεση που είχαν μεταξύ τους σε σχέση με διαδικτυακά παιχνίδια. Οι δυο ανήλικοι είχαν συνωμοτήσει από πριν, με σκοπό να σκοτώσουν τον άλλον μαθητή».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το παιχνίδι Among Us, το οποίο είναι ευρέως γνωστό όπου οι παίκτες βρίσκονται στο διάστημα και μεταξύ τους υπάρχουν δολοφόνοι. Το δεύτερο παιχνίδι είναι το Fortnite, όπου οι παίκτες βρίσκονται σε μια περιοχή και νικητής είναι εκείνος που δεν θα μείνει ζωντανός, σκωτόνωντας του υπόλοιπους.
 
Ο κ. Κυριάκου, ανέφερε επίσης ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των δραστών και του θύματος ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό, ενώ οι τρεις εμπλεκόμενοι ήταν γνωστοί και διαδικτυακά αλλά και από το σχολείο.
 
Μετά τη σύλληψή τους, οι δυο ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο ΤΑΕ Λεμεσού μαζί με τους γονείς τους, καθώς επίσης και με λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας και αναμένεται να εξεταστούν από παιδοψυχίατρο, την γνωμάτευση του οποίου θα αναμένουν οι Αρχές.
 
Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δύο δράστες, 13 ετών, είναι ποινικά ανεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας