BINTEO: Είκοσι έξι δευτερόλεπτα ωμής βίας και χουλιγκανισμού-Εικόνες χάους από τη Λεμεσό

Είκοσι έξι δευτερόλεπτα ωμής βίας. Είκοσι έξι δευτερόλεπτα χουλιγκανισμού. Είκοσι έξι δευτερόλεπτα, πετροβολισμών, από κουκουλοφόρους, που μετέτρεψαν σε αρένα το κέντρο της Λεμεσού.
 
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κουκουλοφόροι αντιδρούν με μένος, στη θέα των αστυνομικών, πετροβολώντας τους ασταμάτητα…
 
Κουκουλοφόρoι, που έδρασαν μετά το τέλος της διαμαρτυρίας πολιτών, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Λεμεσού, για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό.
 
Το βίντεο, θυμίζει εικόνες από άλλες χώρες που κανείς δεν θα περίμενε ότι μια μέρα θα τις έβλεπε στην Κύπρο. Εικόνες που προκαλούν θυμό και επιβάλλουν την ανάγκη για εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έθεσαν, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και κατέστρεψαν περιουσίες.
Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια έγιναν και πριν από δύο εβδομάδες, σε ανάλογη πορεία διαμαρτυρίας στη Λεμεσό.
 
Ο απολογισμός των επεισοδίων, είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις ελαφρούς τραυματισμούς αστυνομικών, τριάντα συλλήψεις, αλλά και ζημιές σε καταστήματα και δημόσια περιουσία
 
Εννέα από τους συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησής τους για αδικήματα οχλαγωγίας.
 
Επίσης συνολικά 11 πολίτες καταγγέλθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή παραβίασαν τον περί λοιμοκαθάρσεως νόμο, δύο πολίτες κατηγορήθηκαν γραπτώς για μέθη, ανησυχία και παρεμπόδιση αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και ένας πολίτης για επίθεση εναντίον αστυνομικού.
 
Στη διάρκεια των επεισοδίων τα μέλη της αστυνομίας εντόπισαν κρυμμένες, πίσω από κάλαθο κοντά στην περιοχή Τζιαμούδας, έξι βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση.
 
Σημειώνεται ότι μολότοφ είχαν εντοπιστεί και την προηγούμενη ημέρα από τις Αρχές, οι οποίες είχαν πληροφορίες για το ενδεχόμενο επεισοδίων μετά τη διαμαρτυρία. Τη συγκεκριμένη μέρα, είχαν γίνει και δύο συλλήψεις ατόμων που υποκινούσαν τα επεισόδια.
 
Από τα επεισόδια προκλήθηκαν εξάλλου ζημιές σε τρεις βιτρίνες καταστημάτων, κάλαθοι, δεκαοκτώ πέτρινοι ανθώνες και επτά πάσσαλοι της Αρχής Ηλεκτρισμού.
 
*ΒΙΝΤΕΟ από Cyprus Media
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών