Τραυματίες αστυνομικοί και μαζικές συλλήψεις-Όσα άφησαν πίσω τους τα επεισόδια

Ζημιές σε βιτρίνες, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και τραυματισμούς αστυνομικών άφησαν πίσω τους τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ στη Λεμεσό, μετά από διαμαρτυρία, που πραγματοποιήθηκε έξω από το Διοικητήριο της πόλης, για τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.
 
Κουκουλοφόροι, πέταξαν μολότοφ και προέβησαν σε πετροβολισμούς, στην οδό Ανεξαρτησίας και στην πλατεία Ηρώων, μετατρέποντας το κέντρο της Λεμεσού, σε εμπόλεμη ζώνη.
Για εκτόνωση της κατάστασης, μέλη της ΜΜΑΔ και αντιοχλαγωγικές ομάδες, που βρίσκονταν στο σημείο, επιβλέποντας την διαμαρτυρία, έκαναν χρήση δακρυγόνων.
 
Παρότι οι Αρχές απώθησαν τους κουκουλοφόρους, θεωρώντας ότι κατέστειλαν τα επεισόδια, λίγη ώρα αργότερα, στην περιοχή του Ύψωνα, μερίδα προσώπων πυρπόλησε ξανά κάδους σκουπιδιών, θέτοντας εκ νέου σε συναγερμό την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στο σημείο και διέλυσαν τον όχλο, ενώ πυροσβεστικά οχήματα κατέσβεσαν τις πυρκαγιές που είχαν τεθεί.
Μπαράζ συλλήψεων
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις για οχλαγωγία, ενώ άλλα δώδεκα πρόσωπα καταγγέλθηκαν με εξώδικο πρόστιμο για διακίνηση μετά τις 20:00, όπως ισχύει στο διάταγμα που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.
 
Άλλα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν για μέθη, πρόκληση ανησυχίας και παρεμπόδιση των αστυνομικών στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και άλλος ένας για επίθεση κατά μέλους της δύναμης.
 
Από τα επεισόδια, τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερα μέλη της ΜΜΑΔ, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη και ακολούθως πήραν εξιτήριο.
Εντοπίστηκαν μολότοφ, οργανωμένο σχέδιο
Σημειώνεται ότι η Αστυνομία, είχε πληροφορίες για το ενδεχόμενο να σημειωθούν επεισόδια από την προηγούμενη μέρα και προχώρησε σε σαρωτικούς ελέγχους στη Λεμεσό.
 
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν μολότοφ, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις προσώπων, που υποκινούσαν τα επεισόδια.
Έξι μολότοφ εντοπίστηκαν και χθες κοντά στην περιοχή τζαμούδα, γεγονός που καταδεικνύει ότι όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια είχαν οργανωμένο σχέδιο δράσης.
 
Οι Αρχές, συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης, για εντοπισμό κι άλλων προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ αξιολογούν βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, για ταυτοποίηση κι άλλων προσώπων, ώστε να προχωρήσουν και σε άλλες συλλήψεις.
«Πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι δράστες»
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε ότι «σεβόμαστε και επικροτούμε το δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί κόσμια και ειρηνικά».

Δεν μπορεί όμως, σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης «μια μικρή ομάδα αντικοινωνικών στοιχείων να βεβηλώνουν με αυτό τον τρόπο αυτό το δικαίωμα και να προκαλούν τρόμο και ζημιές στην πόλη μας και στις περιουσίες των πολιτών. Πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά τόσο οι δράστες όσο και οι υποκινητές της βίας και των αντικοινωνικών συμπεριφορών».

*Βίντεο από Cyprus Media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος