Τρέχουν και πάλι κατόπιν εορτής οι Αρχές-Τεράστια ερωτήματα μετά τα επεισόδια στη Λεμεσό

Για άλλη μια φορά κατόπιν εορτής η Αστυνομία, τρέχει από πίσω ανεγκέφαλους, που δεν λένε να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης σε σχέση με την πορεία του κορωνοϊού στην Κύπρο, αφού και πάλι εκτυλίχθηκαν επεισόδια, μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων πολιτών, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επεισόδια ξανά μετά τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Έβαλαν φωτιές, έριξαν πέτρες (pics)

Την ώρα που τα κρούσματα βρίσκονται στα ύψη, που ανακοινώνεται ο ένας θάνατος μετά τον άλλο και η Κυβέρνηση προχώρησε σε τοπικά lockdown, για να ελεγχθεί η ανεξέλεγκτη διασπορά, διαμαρτυρόμενοι προκάλεσαν επεισόδια, έθεσαν φωτιές και έριχναν πέτρες, με τα πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας, κατόπιν εορτής να τρέχουν για καταστολή των επεισοδίων.
 
Μέχρι στιγμής η Αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, αφού η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας-Εκατοντάδες πολίτες στους δρόμους ενάντια στα μέτρα (pics)

Ωστόσο, μετά κι από τα νέα έκτροπα που εκτυλίχθηκαν το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από την Κυβέρνηση είναι γιατί επιτράπηκε η πραγματοποίηση της αποψινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Λεμεσό, από την στιγμή που στα μετρά τα οποία ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη και αφορούν Λεμεσό και Πάφο, ορίζεται ξεκάθαρα πως:
 
«Απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους (πάρκα, πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, παραλίες, πεζόδρομους και μαρίνες, κλπ), πλην για σκοπούς άθλησης, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων των γονέων που αθλούνται».
 
Επίσης, με βάση το διάταγμα απαγορεύονται οι εκδηλώσεις. Συνεπώς Υπουργείο Δικαιοσύνης, Αστυνομία και Κυβέρνηση καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απαντήσουν στο γιατί επιτράπηκε η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, την ώρα μάλιστα που πολίτες και επιχειρήσεις, πληρώνουν εξώδικα για τη μη εφαρμογή των μέτρων.

Η στάση της Πολιτείας έναντι των συγκεκριμένων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και όσους πολίτες συμβάλλουν με την πειθαρχία τους, στην αναχαίτιση της πανδημίας, ενώ οι Αρχές με τη στάση τους, δείχνουν πως πρόκειται για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»