Σάββατο 5 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Λουκέτο σε περίπτερο-Δεν τηρούσαν τα μέτρα σε τέσσερις διαφορετικούς ελέγχους

  24/08/2020 18:06
Λουκέτο σε περίπτερο-Δεν τηρούσαν τα μέτρα σε τέσσερις διαφορετικούς ελέγχους

Λουκέτο σε περίπτερο-Δεν τηρούσαν τα μέτρα σε τέσσερις διαφορετικούς ελέγχους

  24/08/2020 18:06

Προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Αστυνομία, αφού κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων για την εφαρμογή και τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαπιστώθηκαν επανειλημμένα παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και των σχετικών Υπουργικών διαταγμάτων.

Πρόκειται για περίπτερο στην επαρχία Πάφου, όπου κατά τους ελέγχους που διεξάγει η Αστυνομία, σε τέσσερις διαφορετικές ημερομηνίες, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας για την λοιμοκάθαρση. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι, το περίπτερο λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητα άδεια από την τοπική Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τα 30, ανακοινώθηκαν άλλα εννέα κρούσματα-Νέα περιστατικά από τη Μύκονο

Κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησαν μέλη του Τμήματος Μικροπαραβάσεων, του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου, στις 14 και 20 Ιουνίου καθώς και την περασμένη Πέμπτη, 20 Αυγούστου, διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι, στο υποστατικό δεν υπήρχε επαρκής σήμανση, ενώ το προσωπικό δεν λάμβανε τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο υποστατικό στις 6 Αυγούστου, από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο βρισκόταν μεγαλύτερος από τον επιτρεπόμενο αριθμός ατόμων, ενώ ο υπάλληλος στο ταμείο δεν τηρούσε τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας κατά την εξυπηρέτηση πελατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υποβαθμίστηκαν δέκα χώρες-Πώς διαμορφώνεται η λίστα για τουρισμό

Εναντίον της Διεύθυνσης του υποστατικού, καταχωρήθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, για εκδίκαση, υπόθεση παραβάσεων της Νομοθεσίας για την λοιμοκάθαρση, ενώ με την καταχώρησή της, η Αστυνομία υπέβαλε αίτημα έκδοσης διατάγματος προσωρινής αναστολής λειτουργίας του υποστατικού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για την ερχόμενη Παρασκευή, 28 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας