Τρίτη 27 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πήρε θέση ο Ιωάννου, ξεκαθάρισε το τοπίο για τις μάσκες στα σχολεία

  24/08/2020 11:51
Πήρε θέση ο Ιωάννου, ξεκαθάρισε το τοπίο για τις μάσκες στα σχολεία

Πήρε θέση ο Ιωάννου, ξεκαθάρισε το τοπίο για τις μάσκες στα σχολεία

  24/08/2020 11:51
Απαντά στις επικρίσεις και αντιδράσεις, για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, από παιδιά άνω των έξι ετών, ο υπουργός Υγείας.
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, κληθείς να απαντήσει στις αντιδράσεις που υπάρχουν από γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς, όσον αφορά στην χρήση μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών, τόνισε πως ως Υπουργείο παρακολουθεί τις συστάσεις από τους διεθνείς οργανισμούς και λαμβάνει αποφάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Προτείναμε μάσκα σε παιδιά άνω των 12 ετών… Δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά των ειδικών»
 
«Εκείνο που πρέπει όλοι να αντιληφθούμε είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν υπάρχουν οδηγίες που να μας καθοδηγούν πως να κινούμαστε. Τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς και βγαίνουν νέα δεδομένα».
 
Ο κ. Ιωάννου υπέδειξε πως υπάρχουν πολλές χώρες της Ευρώπης που έχουν υιοθετήσει το μέτρο της χρήσης μάσκας στα σχολεία, από παιδιά έξι ετών και άνω και πρόσθεσε πως «αυτό αποδεικνύει το γεγονός πως δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, που να πεις με βεβαιότητα ότι πρέπει ή ότι δεν πρέπει. Για εμάς εκείνο που προέχει είναι η ασφάλεια, γι’ αυτό ακολουθούμε μία συντηρητική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Καλύτερα να πάμε συντηρητικά και εκ των υστέρων, αν φανεί ότι ήταν υπερβολικά, να τα χαλαρώσουμε, παρά να διακινδυνεύσουμε και να έχουμε έξαρση των κρουσμάτων».
 
Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως όντως ο ΠΟΥ το Σάββατο εξέδωσε μία αναθεωρημένη οδηγία «αλλά την περασμένη εβδομάδα και η Παιδιατρική Ακαδημία της Αμερικής εξέδωσε ανακοίνωση, βάσει της οποίας τα παιδιά από έξι ετών και άνω πρέπει να φοράνε μάσκα. Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις από παγκόσμιου κύρους οργανισμούς και εμείς καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας