Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δριμεία επίθεση Νομικής Υπηρεσίας σε Α.Δημητριάδη για την υπόθεση του ΕΔΑΔ

  25/05/2020 13:57
Δριμεία επίθεση Νομικής Υπηρεσίας σε Α.Δημητριάδη για την υπόθεση του ΕΔΑΔ

Δριμεία επίθεση Νομικής Υπηρεσίας σε Α.Δημητριάδη για την υπόθεση του ΕΔΑΔ

  25/05/2020 13:57
Οι παρατηρήσεις τις οποίες υπέβαλε η Δημοκρατία στο ΕΔΑΔ στα πλαίσια της υπόθεσης K.V. Mediterranean Tours Ltd εναντίον Τουρκίας, έγιναν στοχευμένα, κατόπιν εισηγήσεων και καθοδήγησης από δύο κορυφαίους και διεθνούς εμβέλειας ξένους εμπειρογνώμονες, και μετά από συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομική Υπηρεσία.

Προσθέτει πως είναι απαράδεκτο ο δικηγόρος των αιτητών "Αχιλλέας Δημητριάδης ή οποιοσδήποτε άλλος, να μηδενίζει ή να μειώνει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο την αξία τους, προσφέροντας υπηρεσία προς την άλλη πλευρά, και παραπλανώντας, επιπρόσθετα, την κοινή γνώμη".

Στην ανακοίνωσή της, η Νομική Υπηρεσία αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» το οποίο αναφέρεται στην προσφυγή της εταιρείας K.V. Mediterranean Tours Ltd εναντίον Τουρκίας που εκκρεμεί ενώπιον του ΕΔΑΔ, η Νομική Υπηρεσία σημειώνει πως "μετά από προηγούμενες παραπλανητικές δηλώσεις του για την στάση που τηρεί η Δημοκρατία έναντι της συγκεκριμένης προσφυγής, και συγκεκριμένα ως προς την συμμετοχή της στην εκδίκαση της υπόθεσης καθώς και την εμπρόθεσμη υποβολή γραπτών παρατηρήσεων στο ΕΔΑΔ,  ο δικηγόρος των αιτητών στην υπόθεση κ. Αχ. Δημητριάδης, έρχεται τώρα να χαρακτηρίσει, αδικαιολόγητα, τις παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν εκ μέρους της Δημοκρατίας ως απογοητευτικές και υποτονικές".
 
Προσθέτει πως "εν προκειμένω, η Δημοκρατία απεφάσισε όπως παρέμβει στην συγκεκριμένη ατομική προσφυγή, με γνώμονα τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Δημοκρατίας, και παρέχοντας αρωγή, παρά το ότι δεν υπήρξε καμμιά εκ των προτέρων συνεννόηση ή ενημέρωση ως προς την καταχώρηση μιας τέτοιας δικαστικής διεκδίκησης, μέσω της οποίας διακυβεύονται περιουσιακά δικαιώματα μεγάλων ομάδων εκτοπισθέντων".
 
"Οι παρατηρήσεις τις οποίες υπέβαλε η Δημοκρατία στο ΕΔΑΔ στα πλαίσια της υπόθεσης, έγιναν στοχευμένα κατόπιν εισηγήσεων και καθοδήγησης από δύο κορυφαίους και διεθνούς εμβέλειας ξένους εμπειρογνώμονες, και μετά από συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι απαράδεκτο ο κ. Δημητριάδης ή οποιοσδήποτε άλλος, να μηδενίζει ή να μειώνει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο την αξία τους, προσφέροντας υπηρεσία προς την άλλη πλευρά, και παραπλανώντας, επιπρόσθετα, την κοινή γνώμη", καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας