Στις Κεντρικές μέχρι τη δίκη ο 23χρονος που σκότωσε την αδελφή του

Στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τη δίκη θα παραμείνει ο 23χρονος που σκότωσε την αδελφή του Μαρία Χάρπα, 21 ετών, το απόγευμα της 5ης Μαΐου στο χωριό Κλαυδιά, ανήμερα των γενεθλίων και των αρραβώνων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε δίκη για ανθρωποκτονία ο 23χρονος-Αίτημα για κράτηση του στις Κεντρικές

Ο 23χρονος είχε οδηγηθεί την περασμένη Παρασκευή ενώπιον Δικαστηρίου, όπου καταχωρήθηκε η υπόθεση και ορίστηκε η έναρξη της στις 11 Ιουνίου.
 
Η Κατηγορούσα Αρχή είχε ζητήσει την κράτηση του Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος, μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, με το Δικαστήριο να ενημερώνει πως θα ανακοίνωνε την απόφαση του σήμερα. Τελικά, κατά τη σημερινή διαδικασία το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και ως εκ τούτου ο 23χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση.
 
Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο 23χρονος, είναι αυτή της ανθρωποκτονίας βάσει του άρθρου 205, το οποίο αναφέρει πως κάθε πρόσωπο το οποίο επιφέρει το θάνατο άλλου προσώπου με παράνομη πράξη ή παράλειψη, είναι ένοχο του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας.
 
Διευκρινίζεται ότι παράνομη παράλειψη είναι εκείνη που συνιστά υπαίτια αμέλεια παράλειψης εκτέλεσης καθήκοντος αν και δεν υφίσταται πρόθεση πρόκλησης θανάτου. Η κατηγορία προβλέπει ποινή από έξι μήνες μέχρι και ισόβια κάθειρξη.
 
Πέραν τη ανθρωποκτονίας, ο 23χρονος αντιμετωπίζει επίσης τα αδικήματα της κλοπής και της κακόβουλης βλάβης.
 
Οι ισχυρισμοί του 23χρονου
Ο 23χρονος, από την πρώτη στιγμή της άφιξης της Αστυνομίας στη σκηνή του εγκλήματος, υποδείκνυε πως πρόκειται για ατύχημα, ωστόσο ισχυριζόταν πως είχε μεταβεί στο στρατό για προγραμματισμένη βολή, κατά την οποία ο οπλουργός της μονάδας, του είπε να καθαρίσει το όπλο του, καθώς είχε παρουσιάσει πρόβλημα.
 
Από τις εξετάσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας ωστόσο, διαπιστώθηκε πως ο 23χρονος έλεγε ψέματα, αφού δεν υπήρχε προγραμματισμένη βολή και όλες οι εφεδρείες αναστάλθηκαν λόγω κορωνοϊού. 
 
Αφού έγινε άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, ο 23χρονος υποβλήθηκε σε νέα ανάκριση, κατά την οποία άλλαξε την ομολογία του και παραδέχθηκε πως είχε πει ψέματα ότι πήγε στον στρατό, επιμένοντας όμως πως ο θάνατος της αδελφής του οφειλόταν σε ατύχημα. Παράλληλα, είχε ισχυριστεί πως είπε ψέματα γιατί φοβήθηκε με τη σύλληψη του και το ίδιο ψέμα είχε πει και στη μητέρα του, ώστε να αποφύγει να πάει για δουλειά μαζί της στη μάντρα.
 
Ο 23χρονος υπέδειξε εξάλλου στους ανακριτές σημείο όπου βρισκόταν, ενώ στη συνέχεια είχε μεταβεί σε πρατήριο βενζίνης για να φουσκώσει τα ελαστικά του οχήματος του. Κι αυτό διότι, όπως προέκυψε από τις έρευνες, του τα είχε ξεφουσκώσει η αδερφή του μετά από καυγά που είχαν, με τον ίδιο να κόβει για εκδίκηση τα φρένα του οχήματος της.
 
Κατά τη διάρκεια της κράτησης του ο 23χρονος προέβη σε υπόδειξη σκηνών, ενώ έγινε αναπαράσταση του περιστατικού.
 
Συγκεκριμένα, αναπαράσταση έγινε στο πατρικό σπίτι του 23χρονου, σε σημείο του ποταμού όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα στο αυτοκίνητο του έχοντας μαζί το όπλο του, ένα στρατιωτικό τυφέκιο G3, ενώ στη συνέχεια ζήτησε από τους ανακριτές να επισκεφθεί και τον τάφο της αδελφής του.
 
Ακόμα, ο ύποπτος υπέδειξε, στο χώρο όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο της 21χρονης, τον τρόπο με τον οποίο έκοψε τα φρένα του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό