Η τελευταία παράσταση του Τζιωνή... Δύο δολοφονίες, δύο θύματα, δύο ισόβια

Μονόδρομος ήταν η ποινή που αναμενόταν να επιβληθεί στον βασικό κατηγορούμενο του διπλού φονικού, Λοΐζο Τζιωνή, μετά την παραδοχή του στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, αφού με βάση τον ποινικό κώδικα σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κατηγορούμενος κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:LIVE: Κάτι που περιμέναμε, δήλωσε ο πατέρας του Τζιωνή
 
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας καταδικάζοντας τον Τζιωνή σε ισόβια, παρέπεμψε στην ανατρεπτική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με την ποινή των τριών διαδοχικών ισοβίων που επέβαλε τελικά στον Χριστάκη Θωμά για το τριπλό φονικό της Λεμεσού, καταδίκασε τον Τζιωνή σε διαδοχικά ισόβια.
 
Κάτι που σημαίνει ότι ο Τζιωνής θα έχει το δικαίωμα για αίτηση αποφυλάκισης στα 25 χρόνια και όχι στα δώδεκα που θα είχε εάν τα ισόβια ήταν συντρέχοντα, χωρίς η αποφυλάκιση του να θεωρείται δεδομένη.
 
Μετά την επιβολή της εξαετούς ποινής φυλάκισης στον αδελφό του Λευτέρη Σολωμού, ο Τζιωνής στρέφοντας για άλλη μια φορά τα βλέμματα επάνω του,  εξέφρασε την επιθυμία να αλλάξει απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και ως εκ τούτου παραδέχθηκε τους φόνους εκ προμελέτης των δύο θυμάτων του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Eξαετής φυλάκιση στον Λευτέρη, λήφθηκαν υπόψη όλοι οι μετριαστικοί παράγοντες
 
Η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, αφού ανέγνωσε τα γεγονότα τόσο πριν όσο και μετά τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος, το λόγο πήρε ο Τζιωνής για την απολογία του, αφού ο δικηγόρος του μετά την παραδοχή του κατηγορούμενου, αποσύρθηκε από την εκπροσώπηση του.
 
Φανερά συγκρατημένος ο Τζιωνής στην απολογία του, ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, από την κοινωνία και από την οικογένεια του, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η κοκαΐνη τον έκανε να χάσει το μυαλό του.
 
Επίσης, παίρνοντας πάνω του τη διάπραξη του διπλού φονικού, ζήτησε συγγνώμη από τους συγκατηγορούμενους του, λέγοντας «δεν άξιζε να βρίσκονται εδώ» κι ότι είχαν αρνηθεί συμμετοχή στο έγκλημα, ωστόσο τους ανάγκασε απειλώντας τους.
 
Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής, ανέφερε μεταξύ άλλων τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο τα δύο θύματα δολοφονήθηκαν από τον Λοΐζο Τζιωνή, τα οποία όπως ανέφερε βρίσκονταν αμέριμνα στην οικία τους.
 
Αφού παρέπεμψε σε απόσπασμα της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που τελικά καταδίκασε σε τρία διαδοχικά ισόβια τον Χριστάκη Θωμά για το τριπλό φονικό της Λεμεσού, ενημέρωσε τον Τζιωνή ότι του επιβάλλονται δύο διαδοχικά ισόβια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Το σκεπτικό της ανατρεπτικής απόφασης του Ανωτάτου που επέβαλε διαδοχικά ισόβια στον Θωμά
 
Ο κατηγορούμενος ανέκφραστος έσκυψε απλά το κεφάλι, δεχόμενος την απόφαση του Κακουργιοδικείου.
 
Μετά το πέρας της διαδικασίας ο πατέρας του Λοΐζου Τζιωνή ανέφερε «ήταν κάτι που περιμέναμε… τα πλάσματα εν έρκουνται πίσω».
 
Με βάση τις καταιγιστικές εξελίξεις κατηγορούμενος πλέον στην υπόθεση παραμένει ο Μάριος Χατζηξενοφώντος, ο οποίο μέχρι στιγμής δεν άλλαξε στάση, αρνούμενος της κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
 
Στην επόμενη δικάσιμο, αναμένεται να αντεξεταστεί από τον συνήγορο του Χατζηξενοφώντος, η Σάρα Σιαμς, στην κατάθεση της οποίας είχε λυγίσει ο Λευτέρης Σολωμού, παραδεχόμενος ενοχή.
 
Υπενθυμίζεται ότι στη Σάρα Σιαμς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με την υπεράσπιση της να προχωρά σε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, σε αντίθεση με την δικηγόρο του Λευτέρη Σολωμού, Μιράντα Αγγελίδου, η οποία δήλωσε ικανοποιημένη για την ποινή που επιβλήθηκε στον πελάτη της.

Δειτε Επισης

Καταχωρείται τελικά τη Δευτέρα η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων