Eξαετής φυλάκιση στον Λευτέρη, λήφθηκαν υπόψη όλοι οι μετριαστικοί παράγοντες

Η αλλαγή στάσης του Λευτέρη Σολωμού και η παραδοχή του σε δύο κατηγορίες για την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, τον γλύτωσε από την ισόβια κάθειρξη, με το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης έξι ετών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:LIVE: Μονόδρομος τα ισόβια στον Τζιωνή-Δίνεται ο λόγος στον Τζιωνή
 
Σε μια διαδικασία που κράτησε λιγότερο από είκοσι λεπτά, το Κακουργιοδικείο, επέβαλε ποινή μόνο στην μία εκ των δύο κατηγοριών που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος.
 
Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα αδικήματα στα οποία κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος είναι πάρα πολύ σοβαρά. Το αδίκημα της ληστείας προβλέπει ποινή μέχρι και δια βίου. Το αδίκημα της συνωμοσίας προβλέπει μέχρι και επτά χρόνια φυλάκιση».
 
Παράλληλα, αφού έγιναν αναφορές στην απόφαση για τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Σολωμού, τον βίαιο πατέρα του και το γεγονός ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών, όπως είχε αναφέρει στην προηγούμενη δικάσιμο η συνήγορος του, το Κακουργιοδικείο επισήμανε ότι λήφθηκαν υπόψιν όλοι οι μετριαστικοί παράγοντες για την επιβολή της ποινής.
 
Το Κακουργιοδικείο, τόνισε ακόμα ότι λήφθηκαν υπόψιν τα σοβαρά προβλήματα υγείας του Σολωμού καθώς και η χειραγώγηση που δέχθηκε (σ.σ. από τον Τζιωνή) για τη διάπραξη των αδικημάτων.
 
Ωστόσο όπως ανέφερε το Κακουργιοδικείο «το αδίκημα της ληστείας περιέχει συστατικό στοιχείο τη βία. Συμμετείχε σε σχέδιο δράσης και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ο ιθύνων νους, ανέλαβε το ρόλο της μεταφοράς των κλοπιμαίων».
 
Ακολούθως, το Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε την ποινή φυλάκισης έξι ετών στον κατηγορούμενο για τη κατηγορία της ληστείας, ενώ δεν του επέβαλε ποινή φυλάκισης στην δεύτερη κατηγορία.
 
Ξέσπασε ο Λευτέρης
Στο άκουσμα της ποινής του, ο Λευτέρης Σολωμού ξέσπασε σε κλάματα ενώπιον του Κακουργιοδικείου με συγγενείς του να του φωνάζουν, «μεν μαραζώνεις». Ακολούθως κατά την έξοδο του από την αίθουσα, ο Λευτέρης έσφιξε το χέρι στους συγγενείς του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Όσον αφορά την δικηγόρο υπεράσπισης του Σολωμού, Μιράντα Αγγελίδου, δήλωσε ικανοποίηση για την απόφαση του Κακουργιοδικείου και δεν αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, σε αντίθεση με τη Σάρα που προχωρά με έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»