Κυριακή 24 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τρομακτικές στιγμές για νεαρό στη Λάρνακα-Τον ξυλοφόρτωσαν και απείλησαν να τον σκοτώσουν

  16/07/2019 13:55
Τρομακτικές στιγμές για νεαρό στη Λάρνακα-Τον ξυλοφόρτωσαν και απείλησαν να τον σκοτώσουν

Τρομακτικές στιγμές για νεαρό στη Λάρνακα-Τον ξυλοφόρτωσαν και απείλησαν να τον σκοτώσουν

  16/07/2019 13:55
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον 42χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστείας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, εκβίασης, επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης και απαίτηση περιουσίας με σκοπό την κλοπή που διαπράχθηκαν στις 12 Ιουλίου στη Λάρνακα.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, 27χρονος Τουρκοκύπριος, κάτοικος Πύλας, κατήγγειλε χθες στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι το βράδυ της 12ης Ιουλίου, ενώ βρισκόταν σε ταχυφαγείο κοντά στον κυκλικό κόμβο του λιμανιού στη Λάρνακα, τον προσέγγισε άγνωστο του πρόσωπο, πιθανόν Ελληνοκύπριος, και του ζήτησε στα αγγλικά να τον μεταφέρει σε υπεραγορά που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση γιατί δεν είχε μεταφορικό μέσο.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία, το άτομο αυτό του έδωσε οδηγίες και κατευθύνθηκε σε ανοικτό χώρο παρά την υπεραγορά, όπου τον ανέκοψαν δύο αυτοκίνητα, από τα οποία κατέβηκαν δέκα περίπου άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ύποπτος, τον οποίο γνωρίζει προσωπικά.
 
Ο παραπονούμενος ανέφερε στην Αστυνομία ότι ένα από αυτά τα άτομα κρατούσε πιστόλι. Πρόσθεσε ότι αφού τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο του, τον κτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματος του και του ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ, που θα χρησιμοποιούσε ο παραπονούμενος για αγορά ακίνητης περιουσίας στις ελεύθερες περιοχές.
 
Ο παραπονούμενος ανέφερε στα άτομα ότι δεν είχε τόσα χρήματα μαζί του και πως είχε στο αυτοκίνητο το ποσό των 3,600 ευρώ τα οποία και πήραν ενώ του τράβηξαν βίαια από το λαιμό μια χρυσή καδένα και μια χρυσή αντίκα που είχε στο χέρι του συνολικής αξίας 4 χιλιάδων ευρώ.
 
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο ύποπτος μαζί με άλλα τρία άτομα, με απειλές, οδήγησαν τον παραπονούμενο στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και αφού του απέσπασαν το κλειδί μετέβησαν στο δωμάτιο του και αναζήτησαν χρυσαφικά και χρήματα χωρίς να εντοπίσουν οτιδήποτε.
 
Στη συνέχεια τον μετέφεραν στο σημείο όπου τον ανέκοψαν και αφού τον ξανακτύπησαν του ζήτησαν να τους παραδώσει εντός μίας εβδομάδας ποσό 20 χιλιάδων ευρώ, διαφορετικά θα τον σκοτώσουν.
 
Οι δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή με το αυτοκίνητο του παραπονούμενου προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Δύο μέρες μετά ο παραπονούμενος εντόπισε το αυτοκίνητο του εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του λιμανιού στη Λάρνακα και το παρέλαβε.
 
Το όχημα παραλήφθηκε από την Αστυνομία, φωτογραφήθηκε, εξετάστηκε επιστημονικά και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για να αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Στη συνέχεια ο παραπονούμενος εξετάστηκε από γιατρό του ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και διαπιστώθηκε ότι φέρει εκχυμώσεις στο κεφάλι, λαιμό, αριστερό αγκώνα και αριστερό γόνατο.
 
Χθες το απόγευμα ο ύποπτος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος στο σπίτι του στη Λάρνακα και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο όχημα του εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 2,275 ευρώ και παραλήφθηκε ως τεκμήριο.
 
Από εξετάσεις της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον δεύτερου ατόμου το οποίο φέρεται να ενέχεται στη διάπραξη των αδικημάτων και καταζητείται.
 
Ο ύποπτος ανακρίθηκε γραπτώς στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν.
 
Σήμερα ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας