Από 23ος ισοβίτης… στη λίστα των υπ’ αριθμόν ένα ο Μεταξάς-Η νέα κατάταξη των Κεντρικών

Στην κορυφή της λίστας των ισοβιτών με την μεγαλύτερη ποινή στην πλάτη τους, κατατάσσεται ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε πεντάκις διαδοχικά και δύο συντρέχοντα ισόβια.

Ο ίδιος Δικαστής, Χάρης Πογιατζής, που είχε επιβάλει το 2014 την πρώτη μεγαλύτερη ποινή στα χρονικά στους κατηγορούμενους του πενταπλού φονικού (πέντε διαδοχικά ισόβια), επέβαλε στην ουσία την ίδια ποινή στον Νίκο Μεταξά, αφού τα άλλα δύο ισόβια συντρέχουν με τα πεντάκις διαδοχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με σφραγίδα του ίδιου Δικαστή οι δύο μεγαλύτερες ποινές που επιβλήθηκαν ποτέ

Ο Νίκος Μεταξάς, που καταδικάστηκε για επτά δολοφονίες, πέντε γυναικών και δύο ανήλικων παιδιών, είναι ο 23ος ισοβίτης των Κεντρικών φυλακών, εκ των οποίων ο ένας εκτίει την ποινή σε ξεχωριστό χώρο καθώς είναι υπό προστασία μάρτυρας (καταδικασθείς για το τετραπλό φονικό).   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Τα παιχνίδια Μεταξά στο Δικαστήριο και η παράσταση του ως… σωτήρας και τιμωρός

 

Πιο κάτω οι 23 ισοβίτες καθώς τα εγκλήματα που διέπραξαν.  
 
1994: Δολοφόνησε την σύντροφο του και τον εραστή της

Ισοβίτης:

  1. Κυριάκος Γεωργιάδης

Ο 56χρονος ισοβίτης που κατάγετε από τη Λεμεσό και διέμενε στην Αμερική, καταδικάστηκε σε δυο φορές ισόβια στο Λος Άντζελες για τη στυγερή δολοφονία της συντρόφου του και του εραστή της. Ο Γεωργιάδης που είχε άδεια οπλοφορίας, τους πυροβόλησε, ενώ αμέσως μετά το έγκλημα κάλεσε ο ίδιος την Αστυνομία στην οποία ομολόγησε τη πράξη του.

Τον Φεβρουάριο του 2012 ο Γεωργιάδης μεταφέρθηκε από Αμερικανική φυλακή, στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία, για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του, αφού εξέτισε στις ΗΠΑ, 18 χρόνια της ποινής της διπλής ισόβιας φυλάκισης.
 
1994: Οι πρώτες δολοφονίες του «Αλ Καπόνε»

Ισοβίτες:

  1. Αντώνης Προκοπίου Κίτας (Αλ Καπόνε)
  2. Μιχάλης Ιακωβίδης (οδηγός ταξί)

Οι δυο τους καταδικάστηκαν σε ισόβια για τους φόνους της 28χρονης Κριστίν Κωνσταντινίδου, οικιακής βοηθού, και της 21χρονης Οξάνα Λίσνα, καλλιτέχνιδας.
 
Η Κριστίν Κωνσταντινίδου θάφτηκε στον σκουπιδότοπο του Κοτσιάτη, ενώ η Οξάνα Λίσνα ρίχθηκε σε ξεροπήγαδο στα Λειβάδια. Χρειάστηκε η επιστράτευση δέκα εκσκαφέων για να εντοπιστεί η σορός της Κριστίν που ήταν κρυμμένη κάτω από τόνους σκουπιδιών.

Οι σοροί των δύο γυναικών βρέθηκαν σε πλήρη αποσύνθεση.

Ο σεσημασμένος Κίτας και το «πλούσιο» προφιλ

Πριν από τους δύο φόνους, ο Κίτας, γνωστός ως «Αλ Καπόνε», είχε απασχολήσει επανειλημμένα την Αστυνομία για υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών και άλλα αδικήματα.

Ο Κίτας απόδρασε δύο φορές. Μια το 1993, όταν είχε συλληφθεί στην Αθηένου για κλοπή κοσμηματοπωλείου και είχε ζητήσει από τους αστυνομικούς να περάσουν από το σπίτι του, λέγοντας πως ήθελε να αλλάξει ρούχα. Εκεί ο Αλ Καπόνε έπιασε στον ύπνο τους αστυνομικούς που τον ανέμεναν στην είσοδο της οικίας και τους ξέφυγε από την πίσω πόρτα.

Η δεύτερη απόδρασή του έγινε το 2008, από το παράθυρο του Απολλώνειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, χρησιμοποιώντας σκάλα που του έφεραν άλλα πρόσωπα ενώ στη συνέχεια διέφυγε με αυτοκίνητο που τον ανέμενε στην περιοχή. Η απόδρασή του δεν έγινε αμέσως αντιληπτή ενώ όταν θεάθηκε στο Κέντρο της Λευκωσίας ακολούθησε άγρια καταδίωξη και πιστολίδι. Τελικά κατάφερε να ξεφύγει των αστυνομικών και συνελήφθη περίπου ένα μήνα αργότερα.

Η απόδραση του Κίτα έφερε τα πάνω κάτω και οι τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρος Χρυσοστομίδης και Αρχηγός Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Η κλοπή της σορού του Τάσου

Ενόσω βρισκόταν στη φυλακή, ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας καταδικάστηκε ξανά από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, μαζί με τον αδελφό του Μάμα και τον Ινδό Σαρμπτζίτ Σινγκ σε φυλάκιση (20 μηνών οι δυο πρώτοι και 18 μηνών ο τρίτος) για την κλοπή των λειψάνων του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2009.

Κίνητρο της κλοπής της σορού ήταν να δίνει πληροφορίες για εξιχνίαση της υπόθεσης με σκοπό να τύγχανε επιεικούς μεταχείρισης που θα τον γλίτωνε από την ισόβια κάθειρξη.

Ο Μάμας Προκοπίου Κίτας, με τη βοήθεια του Σινγκ, ξέθαψε τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου από το κοιμητήριο της κοινότητας Δευτεράς, κοντά στην κυπριακή πρωτεύουσα και τη μετέφεραν σε άλλο κοιμητήριο, όπου και την έθαψαν πρόχειρα. Τα λείψανα βρέθηκαν έπειτα από περίπου ένα χρόνο.
 
1994: Βιασμοί και απόπειρες στραγγαλισμών

Ισοβίτης:

  1. Σωτήρης Μεχμέτ (Τουρκοκύπριος)

Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο της Αγγλίας ο Τουρκοκύπριος ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για βιασμούς και τις απόπειρες στραγγαλισμών των θυμάτων του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα ο πρώτος βιασμός γυναίκας διαπράχθηκε το 1994 ενώ οι άλλοι δυο το 1996.

Ο Τουρκοκύπριος ζήτησε και μεταφέρθηκε στις Κεντρικές φυλακές της Κύπρου το Ιανουάριο του 2012.
 
2003: Μαζικοί βιασμοί γυναικών

Ισοβίτης:

     1. Πέτρος Ανθιάς

Συγκλονισμό προκάλεσαν οι μαζικοί βιασμοί στην Αγγλία από τον Κύπριο δράστη ο οποίος μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Πέτρος Ανθιάς συνελήφθη και καταδικάστηκε το 2004 σε ισόβια κάθειρξη για τους βιασμούς 10 γυναικών και άσεμνες πράξεις σε βάρος τους.

Τον Νοέμβριο του 2007 ο ισοβίτης μεταφέρθηκε στις Κεντρικές φυλακές της Κύπρου για να εκτίσει την ποινή του.
 
2006: Σκότωσε την φίλη του

Ισοβίτης:

  1. Χριστάκης Γαβριήλ

Η Ρούλα Παντελή, 41 ετών, (διαζευγμένη και μητέρα δύο κοριτσιών), απουσίαζε από το σπίτι της από το μεσημέρι της 30/9/06, χωρίς να δώσει σημεία ζωής. Ανήσυχοι οι δικοί της, την επόμενη μέρα 1/10/06 κατέφυγαν στην Αστυνομία όπου δήλωσαν την εξαφάνιση της. Η Αστυνομία άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό της. Δεκαπέντε μέρες αργότερα, δηλαδή στις 15/10/06 και ώρα 17.00 εντοπίστηκε, από κάποιον κυνηγό, σε αποσύνθεση, το πτώμα της, βορειοανατολικά του πεδίου βολής του χωριού Αγίου Φύλα, σε θαμνώδη περιοχή. Στο πίσω μέρος του κρανίου έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση η οποία προήλθε από δυο πυροβολισμούς.

Ο Γαβριήλ διατηρούσε σχέση με την Ρούλα και μάλιστα είχε «ραντεβού» μαζί της το μεσημέρι του Σαββάτου που δολοφονήθηκε. Ανακρινόμενος τότε ο καταδικασθέντας ανέφερε ότι γνώριζε τη Ρούλα, είχε φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις μαζί της, κατά διαστήματα έβγαιναν έξω για φαγητό, μερικές φορές συναντιόντουσαν και στο σπίτι της, αλλά τελευταία αραίωσαν οι σχέσεις τους. Είχε αναφέρει ότι συναντήθηκαν για να του δώσει κάποια σχέδια για τη διακόσμηση φούρνου που θα άνοιγε η κόρη του στην Τριμίκλινη.

Ωστόσο το γενετικό υλικό στο φονικό όπλο «πρόδωσε» το Γαβριήλ ο οποίος προηγουμένως τον είχε υποδείξει στην αστυνομία ισχυριζόμενος ότι είναι κάποιο άλλου προσώπου, τον οποίο κατονόμασε, και ήθελε να ενοχοποιήσει.
 
2007: Σκότωσε τον εργοδότη του

Ισοβίτης:

  1. Τσέν Ζιάν (Κινέζος)

Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την στυγερή δολοφονία του εργοδότη του που διαπράχθηκε τον Φεβρουάριο του 2007 στην Πάφο.

Κίνητρο του εγκλήματος οι οικονομικές διαφορές που είχαν θύμα και θύτης καθώς ο καταδικασθέντας ισχυριζόταν ότι δεν τον πλήρωνε.

Ο Ζιάν κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.
 
2008: Η αδελφοκτονία και η πρώτη γυναίκα ισοβίτης

Ισοβίτης:

  1. Ευτυχία Ζαρρή (δασκάλα)
Μετά από πληροφορία η Αστυνομία έσπευσε στην οικία της Ευτυχίας Ζαρρή στον Άγιο Δομέτιο όπου βρέθηκε νεκρή η αδελφή της, Έλλη, 25 ετών.

Πάνω από το πτώμα της νεαρής βρισκόταν η 29χρονη δασκάλα και η μεγαλύτερη αδελφή της, η οποία υπέδειξε στους αστυνομικούς ότι λίγα λεπτά προηγουμένως η Ευτυχία πυροβόλησε την αδελφή τους.

Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της Έλλης Ζαρρή προήλθε από δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι. Στο δωμάτιο της 29χρονης βρέθηκε κυνηγετικό όπλο ΔΟΚΟ, με το οποίο έγινε το φονικό.

Η Ζαρρή ήταν η πρώτη γυναίκα που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.
 
2010: Η στυγερή δολοφονία του Άντη

Ισοβίτες:
  1. Έλενα Σκορδέλη
  2. Τάσος Κρασοπούλης
  3. Ανδρέας Γρηγορίου
  4. Γρηγόρης Ξενοφώντος

Μετά από μια δίκη, η τρίχρονη διάρκεια της οποίας ίσως αποτελεί κάποιο ρεκόρ, οι 4 κρίθηκαν ένοχη και καταδικάστηκαν σε ισόβια για την στυγερή δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, Άντη Χατζηκωστή που είχε συγκλονίσει την Κύπρο.

Το φονικό διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας λίγο πριν της 9 όταν ο άτυχος 43χρονος Άντης επέστρεψε στο σπίτι του στην περιοχή της Αμερικανικής Πρεσβείας, από το Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Οι δυο δράστες, που ήταν με μοτοσικλέτα, του είχαν στήσει καρτέρι και εξερχόμενος του οχήματος του, ο ένας εξ αυτών, τον πυροβόλησαν δυο φορές εξ επαφής.

Ο Φάνος Χατζηγεωργίου, ο οποίος ήταν ο ένας εκ των δραστών, ομολόγησε την ανάμειξή του στο στυγερό έγκλημα και κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς τα αδέλφια Σκορδέλη και Κρασοπούλη και ως δολοφόνο τον Γρηγόρη Ξενοφώντος.

Κίνητρο για τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή ήταν οι διαφορές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», Έλενας Σκορδέλη και Τάσου Κρασοπούλη με τον Άντη Χατζηκωστή, ενώ κίνητρο των άλλων δυο ήταν τα χρήματα.
 
2011: Φόνος μάνας και κόρης στην Πάφο

Ισοβίτης:

  1. Θεόδωρος Θεοφάνους (κομμωτής)

Ο 30χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 24χρονης εγκύου, Γιούλια Οπόροκ και της 3χρονης κόρης της, Βικτώρια που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στη θαλάσσια περιοχή της Γεροσκήπου.

Η Οπόροκ, μολδαβικής καταγωγής, συζούσε με τον 30χρονο τα τελευταία τρία χρόνια, μετά το χωρισμό της με τον πατέρα της 3χρονης Βικτώρια.

Ο ισοβίτης πυροβόλησε την 24χρονη  στο πρόσωπο, στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Μιάμιση ώρα αργότερα, και σε απόσταση μόλις 50 μέτρων, βρέθηκε νεκρό και το τρίχρονο κοριτσάκι της. Οι ιατροδικαστές που εξέτασαν το πτώμα του παιδιού, αποφάνθηκαν ότι είχε βιαστεί και βασανιστεί πριν από το θάνατό της.

Ανακοινώνοντας την καταδικαστική απόφαση, ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, ανέφερε πως για πρώτη φορά στην Κύπρο έχει εκδικαστεί τόσο σοβαρή υπόθεση ανθρωποκτονίας. Εκτίμησε, ότι ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει από τη Γιούλια να μην την φέρει μαζί της στη μοιραία συνάντηση τους, ωστόσο ακόμη και όταν είδε την μικρή στο αυτοκίνητο της μητέρας της δεν μετάνιωσε και υλοποίησε τα αποτρόπαια σχέδια του.

Κίνητρο του στυγερού εγκλήματος, σύμφωνα με το Δικαστήριο, ήταν η παθολογική ζήλια, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα του 30χρονου, ο οποίος πλήρωνε τόκους 30.000 ευρώ σε δόσεις σε τοκογλύφους. Η Γιούλια του είχε υποσχεθεί ότι θα του δάνειζε 300 χιλιάδες ευρώ που θα έπαιρνε δήθεν από τον παππού της και όταν κατάλαβε ότι τον κορόιδευε, εξαγριώθηκε.
 
2012: Πενταπλό φονικό Αγίας Νάπας

Ισοβίτες:

  1. Δημήτρης Μαμαλικόπουλος (Ελλαδίτης)
  2. Τάσος Τσεχιλίδης (Ελλαδίτης)

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά για την εν ψυχρώ εκτέλεση πέντε σωματοφυλάκων του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη τον Ιούνιο του 2012 στην Αγία Νάπα. Η ποινή που τους επεβλήθη (5 φορές ισόβια) πρόκειται για την αυστηρότερη που έχει επιβληθεί ποτέ στην Κύπρο.
 
2012: Τον λήστεψε και τον σκότωσε

Ισοβίτης:

  1. Κώστας Παλάσκας

Ο 44χρονος μηχανικός κρίθηκε ένοχος για την ένοπλη ληστεία και τον φόνο εκ προμελέτης του Χρυσοχόου, Μιχαλάκη Δημητρίου, 67 χρόνων από την Λάρνακα.

Το φονικό διαπράχθηκε σε ερημική περιοχή στην Πέτρα του Ρωμιού όταν δράστης και θύμα έκλεισαν ραντεβού για αγοραπωλησία χρυσαφικών. Ο 44χρονος σύμφωνα με τα στοιχεία πυροβόλησε το θύμα στο θώρακα με κυνηγετικό όπλο τύπου «φλοπέρ» και ακολούθως τον αποτελείωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι, σχεδόν εξ επαφής. Επίσης ο καταδικασθέντας απέσπασε από το θύμα το ποσό των 17 χιλιάδων ευρώ.

Τον ισοβίτη πρόδωσαν οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στο παντελόνι του, καθώς και οι τηλεφωνικές του συνομιλίες, οι οποίες τον τοποθέτησαν επιστημονικά στην σκηνή του εγκλήματος. Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου το χέρι του φονιά όπλισαν οι άσχημες οικονομικές συνθήκες που είχε και τα διάφορα χρέη σε τράπεζες και ιδιώτες.
 
2013: Τον δολοφόνησαν και τον πυρπόλησαν

Ισοβίτης:

  1. Ονισίφορος Κoλιάς

Ο 34χρονος Λουκάς Κωνσταντίνου-Ολέ από το Κολόσσι είχε βρεθεί απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του στην περιοχή της Αλυκής Ακρωτηρίου, τον Απρίλιο του 2013.

Ο άτυχος Λούκας, πατέρας ενός μικρού παιδιού, είχε σχολάσει από το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λεμεσού όπου εργαζόταν χωρίς όμως να επιστρέψει στο σπίτι του, γεγονός που ανησύχησε τους δικούς του. Μετά από σχετική καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία η αδελφή του, άρχισαν έρευνες μέχρι που βρέθηκε απανθρακωμένο το πτώμα του μαζί με το αυτοκίνητο του στην περιοχή του δάσους των ευκαλύπτων. Από ιατροδικαστική έκθεση προέκυψε ότι το θύμα έφερε αιμάτωμα στο κρανίο το οποίο προκλήθηκε από κτύπημα που δέχτηκε ο 34χρονος πριν το σώμα του παραδοθεί στη φωτιά.

Κατηγορούμενοι για το φονικό ήταν ο Κόλιας και η σύζυγος του θύματος Χριστοδούλα Χαραλάμπους, με την οποία ήταν εραστές και φαίνεται να οργάνωσαν μαζί το έγκλημα.

Ωστόσο, η 29χρονη αθωώθηκε από το δικαστήριο στις δύο κατηγορίες που αντιμετώπιζε, αυτές της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου και φόνου εκ προμελέτης ενώ ο Κόλιας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.
 
2013: Η δολοφονία Ρόπα στην Αγία Νάπα

Ισοβίτης:

  1. Γιώργος Ανδρέου (οδηγός ταξί)

Ο καταδικασθείς για την δολοφονία του Παντελή Αντωνίου Ρόπα 66 ετών από την Σωτήρα, Γιώργος Ανδρέου 36 ετών από την Ξυλοφάγου, ήταν εξ αγχιστείας συγγενής του θύματος, καθώς η αδελφή του ήταν παντρεμένη με ένα από τους τέσσερις υιούς του θύματος και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά.

Ο Ανδρέου πυροβόλησε με δίκαννο οπισθογεμές κυνηγετικό όπλο (ΔΟΚΟ) το θύμα την ώρα που αυτός, επίσης οδηγός ταξί, έπαιζε τάβλι μαζί με άλλο συνάδελφο του.

Το έγκλημα διαπράχθηκε στην πιάτσα ταξί που διατηρούσε το θύμα, σε πάροδο της λεωφόρου Νησί στην Αγία Νάπα κι ενώ ο καταδικασθέντας βρισκόταν μέσα στο διπλοκάμπινο αυτοκίνητό του.
 
2016: Τετραπλό φονικό Αγίας Νάπας

Ισοβίτες:

  1. Χαράλαμπος Ανδρέου
  2. Μάριος Χριστοδούλου
  3. Παναγιώτης Πένταυκας
  4. Λόι Ντέγιαν

Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας (23 Ιουνίου 2012),  νέα μαζική δολοφονία διαπράχθηκε στην ίδια περιοχή, συγκλονίζοντας το παγκύπριο.
 
Τότε, στόχος ήταν και πάλι ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης που είχε γλιτώσει από τα χέρια των πληρωμένων δολοφόνων από «λάθος». Ωστόσο, οι εκτελεστές επανήλθαν ακριβώς την ίδια ακριβώς ημέρα, πετυχαίνοντας αυτή τη φορά το στόχο τους.
 
Ο Φάνος Καλοψιδιώτης, 51 ετών, ένας φρουρός του, δυο αστυνομικοί ένας εκ των οποίων με τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, βρίσκονταν σε εστιατόριο στην τουριστική περιοχή.

Οι εκτελεστές, αφού έλαβαν μήνυμα από τον φρουρό του επιχειρηματία, στάθμευσαν το όχημα τους έξω από το εστιατόριο, κατέβηκαν και εισήλθαν μέσα ανοίγοντας πυρ. Άρχισαν να πυροβολούν ανελέητα το στόχο τους, αγνοώντας τους δεκάδες θαμώνες.
 
Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο επιχειρηματίας, ο ένας εκ των αστυνομικών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του, Σκεύη Χατζηευθυμίου 39 ετών, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός και ο φρουρός του τραυματίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια του μακελειού ο ένας εκτελεστής σκότωσε τον άλλο, ενδεχομένως κατά λάθος, ενώ όπως διαφάνηκε, και οι δυο έφθασαν στην Κύπρο ένα μήνα προηγουμένως και ο πρώτος τους στόχος ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, καθώς και άλλοι δύο φίλοι του.
 
Για την υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη έξι πρόσωπα, ενώ καταζητείται ο δεύτερος Αλβανός εκτελεστής. Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλιο του 2016 είχαν «προαναγγελθεί» οι δολοφονίες σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη και Φάνου Καλοψιδιώτη, με την άφιξη στην Κύπρο δυο Σέρβων εκτελεστών, για τους οποίους σήμανε συναγερμό η Ιντερπόλ.
 
2017:  Φόνος για τα μάτια μιας γυναίκας στον Άγιο Δομέτιο

Ισοβίτης:

  1. Malkit Sinjh

Δια βίου ποινή φυλάκισης επέβαλε στις 07/02/18 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον 26χρονο Malkit Sinjh από την Ινδία, ο οποίος κρίθηεκ ένοχος για το φόνο 25χρονου ομοεθνή του που διαπράχθηκε στις 27 Αυγούστου 2017 στον Άγιο Δομέτιο.
 
Ο 26χρονος κατηγορήθηκε για το φόνο του 25χρονου αλλοδαπού και την απόπειρα φόνου εναντίον της 44χρονης πρώην του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα της 27ης Αυγούστου, ο 25χρονος και η 44χρονη, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, φέροντας τραύματα που προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο. 
 
Παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών του νοσοκομείου, γύρω στις 6:20 το πρωί της ίδιας μέρας, ο 25χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
 
Από τις μαρτυρίες που συνέλεξε η Αστυνομία, οι δύο τραυματίστηκαν από τον 26χρονο καταδικασθέντα μετά από επίθεση που δέχθηκαν, ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους.
 
Το μένος του δράστη και η πρόθεση του, διαφάνηκε και από τις εννέα μαχαιριές που έφερε το θύμα σε διάφορα μέρη του σώματός του, ενώ η 44χρονη σύντροφος του έφερε επτά τραύματα.
 
2019: Επτά δολοφονίες με τη σφραγίδα του «Ορέστη»

Ισοβίτης:

      1 Νίκος Μεταξάς

Η πρώτη σειρά δολοφονιών που διαπράχθηκε στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, πέρασε στις 24 Ιουνίου 2019 στις μαύρες σελίδες της ιστορίας, αφού έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση με την δίκη που άρχισε και ολοκληρώθηκε αυθημερόν.

Η ανακοίνωση της ποινής των επτάκις ισοβίων, δύο εκ των οποίων συντρέχουν, στον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά, έριξε τίτλους τέλους στην μεγαλύτερη και φρικιαστικότερη υπόθεση που βρέθηκε ποτέ ενώπιον Δικαστηρίου.

Ο 35χρονος καταδικασθέντας κρίθηκε ένοχος από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας για τους φόνους των Λίβια και Έλενα Μπουνέα τις οποίες σκότωσε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 και αφού τις έβαλε σε ταξιδιωτικές βαλίτσες τις πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Το φόνο της Μαρικάρ Βαλντέζ που διαπράχθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017 και την οποία τοποθέτησε επίσης σε ταξιδιωτική βαλίτσα και την πέταξε, μετά τη δολοφονία της στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Τις δολοφονίες της Μαρί Ρόουζ και της εξάχρονης κόρης της Σιέρρα Γκράζε, τις οποίες σκότωσε στις 4 Μαΐου 2018. Μετά το φόνο πέταξε τη μητέρα σε φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό, ενώ την εξάχρονη την πέταξε στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Τη δολοφονία της Ασμίτα Μπίστα η οποία διαπράχθηκε στις  2 Ιουλίου 2018 και την οποία, μετά τη δολοφονία, την πέταξε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο Βολής Ξυντούς.

Έβδομο θύμα του η Αριάν Παλάνας, η οποία δολοφονήθηκε στις 23 Ιουλίου 2018 και την οποία πέταξε επίσης στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

Ο Μεταξάς σκότωσε όλα τα θύματα του με τον ίδιο τρόπο, στραγγαλίζοντας τα, πλην της Ασμίτα Μπίστα, η οποία πέθανε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε ότι ο 35χρονος είχε «επιδοθεί σε μια εκστρατεία φόνων», ενώ χαρακτήρισε τα εγκλήματα του «αποτρόπαια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ο κατηγορούμενος αναλώθηκε σε εκστρατεία φόνων»-Κόλαφος το Κακουργιοδικείο

Δειτε Επισης

Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα