Σάββατο 17 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τράγκολας: Κατέρρευσε μέρος εργοστασίου στις Αγγλισίδες λόγω ψηλών θερμοκρασιών

  27/05/2019 19:12
Τράγκολας: Κατέρρευσε μέρος εργοστασίου στις Αγγλισίδες λόγω ψηλών θερμοκρασιών

Τράγκολας: Κατέρρευσε μέρος εργοστασίου στις Αγγλισίδες λόγω ψηλών θερμοκρασιών

  27/05/2019 19:12
Υλικές ζημιές στην κατασκευή και το περιεχόμενο του, υπέστη το εργοστάσιο παραγωγής λαδιού στις Αγγλισίδες, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά.
 
Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι γύρω στις τρεις το μεσημέρι λήφθηκε μήνυμα στην ΕΜΑΚ για πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής λαδιού και αμέσως ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα.
 
Πρόσθεσε ότι «με την άφιξη των πυροσβεστών στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά μαινόταν και είχε πάρει διαστάσεις οπότε ζητήθηκε βοήθεια από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Λάρνακας. Λόγω έλλειψης υδροστομίου στην περιοχή υπήρχαν υδροφόρα οχήματα τα οποία συνεχώς ενίσχυαν με νερό τα αντλιοφόρα αυτοκίνητα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Yπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λάρνακα-Ανυπολόγιστες οι ζημιές στο εργοστάσιο

Ανέφερε ακόμα ότι «από την πυρκαγιά το εργοστάσιο υπέστη αρκετές ζημιές τόσο στην κατασκευή όσο και στο περιεχόμενο. Υπήρξε φόβος για επέκταση της πυρκαγιάς και στην γύρω άγρια βλάστηση οπότε κινητοποιήθηκαν πτητικά μέσα προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι η φωτιά ακόμα και σε περίπτωση που επεκτεινόταν θα γινόταν κατορθωτό να ανακοπεί εγκαίρως».   
 


Ευτυχώς, συνέχισε ο κ. Τράγκολας «δεν παρέστη ανάγκη και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μιάμιση περίπου ώρα αργότερα μετά από υπερπροσπάθειες των πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρνακας και της ΕΜΑΚ που συνέδραμαν με πέντε συνολικά οχήματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αύριο από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη Λάρνακα-Στη μάχη εναέρια μέσα (pic)

 
Σε ερώτηση κατά πόσον από την πυρκαγιά διέτρεξαν κίνδυνο οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απάντησε αρνητικά και σημείωσε πως «μέσα στο εργοστάσιο είχαν αναπτυχθεί τεράστιες θερμοκρασίες και αρχικά οι πυροσβέστες συμπεριφέρθηκαν αμυντικά. Λόγω των ψηλών θερμοκρασιών μέρος της κατασκευής του εργοστασίου κατέρρευσε».

 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας