Στο σκαμνί για ανθρωποκτονία δύο πρόσωπα για το θάνατο του νεαρού στην Πλατεία Σολωμού

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθήσουν οι δύο εκ των τριών προσώπων, που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση φόνου του 28χρονου Mbah Frankline Mbah από το Καμερούν και η οποία διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου, στο κέντρο της Λευκωσίας.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δύο πρόσωπα που αναμένεται να κατηγορηθούν είναι ο 30χρονος που ομολόγησε στις Αρχές τη διάπραξη των αδικημάτων, καθώς και ο 27χρονος φίλος του, ο οποίος καταδίωξε μαζί με τον 30χρονο το θύμα, πριν τη δολοφονία του.
 
Οι δύο ύποπτοι, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, για να καταχωρηθεί υπόθεση ανθρωποκτονίας εναντίον τους, αφού οι Αρχές έχουν ολοκληρώσει τη διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Όσον αφορά τον τρίτο ύποπτο, ηλικίας 36 ετών αφέθηκε ελεύθερος, αφού εναντίον του δεν προέκυψε οτιδήποτε.
 
Το χρονικό
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου, σε νυχτερινό μαγαζί που βρίσκεται πλησίον του κυκλικού κόμβου «ΟΧΙ» στη Λευκωσία, όπου θύμα και δράστες βρίσκονταν στην ίδια κάβα.
 
Σε κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρία, το θύμα πλησίασε και επιτέθηκε με ξύλο σε ένα εκ των υπόπτων, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό της κάβας.
 

Στη συνέχεια, οι νεαροί καταδίωξαν το θύμα και ένας εξ αυτών, τον χτύπησε με σπασμένη μπουκάλα, στο χέρι και στην πλάτη. Ο ένας από αυτούς που τον καταδίωξαν ήταν γυμνός στο πάνω μέρος του σώματός του και ο άλλος φορούσε λευκή μπλούζα, ενώ και οι δύο στη συνέχεια επέστρεψαν στην παρέα τους, όπου συνομίλησαν για λίγο και αποχώρησαν στη συνέχεια πεζοί από το μέρος.
 
Το θύμα κατάφερε να διαφύγει και γύρω στις 2:45 μετέβη στην Πλατεία Σολωμού, όπου ζήτησε βοήθεια, για να εντοπιστεί στη συνέχεια νεκρός από πρόσωπο, το οποίο αναζητείται από την Αστυνομία, προκειμένου να δώσει κατάθεση, αφού είναι το τελευταίο άτομο που μίλησε με τον άτυχο 28χρονο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος, ο 27χρονος αλλά και ο 36χρονος, που έχει αφεθεί ελεύθερος, είχαν οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου την Δευτέρα 21 Μαΐου, όπου είχε διαταχθεί η κράτηση τους για οκτώ μέρες, διάταγμα το οποίο λήγει αύριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή