Οι έρευνες σε νέο προφίλ, το παζλ της φρικτής δράσης και η ομολογία με δόσεις

Την ώρα που ο κατά συρροή δολοφόνος εμμένει στη θέση του ότι δεν διέπραξε άλλους φόνους, πέραν των επτά που έχει ομολογήσει, μέλη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζουν να ψάχνουν τις διαδικτυακές του κινήσεις, ενώ διεξάγουν έρευνες γύρω από ένα νέο προφίλ.
 
Ο ύποπτος, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της κράτησης του για άλλες οκτώ ημέρες, με τον 35χρονο, που εκπροσωπούσε μόνος του τον εαυτό του, να μην φέρει ένσταση, ενώ κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν ψύχραιμος και ατάραχος.
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 35χρονος θεωρείται ύποπτος για επτά φόνους εκ προμελέτης, πέντε γυναικών και δύο παιδιών, καθώς και για το βιασμό νεαρής η οποία  προέβη σε καταγγελία μετά τις αποκαλύψεις γύρω από τη δολοφονική δράση του «Ορέστη».
 
Παρά το γεγονός ότι στις 25 Απριλίου ομολόγησε τους επτά φόνου, παρά την αρχική του θέση ότι δεν σκότωσε την εξάχρονη Σιέρρα, ο 35χρονος σε ότι αφορά την καταγγελία 19χρονης, αρνείται πεισματικά ότι την βίασε, παραδέχεται ωστόσο, ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της αλλά με την θέληση της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Επιμένει ότι ο αριθμός των θυμάτων του είναι επτά και ότι δεν διέπραξε άλλους φόνους
 
Έρευνες σε νέο προφίλ
 
Όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται νέο προφίλ γύρω από το οποίο διενεργείται δικανικός έλεγχος, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν, ότι δεν πρόκειται για λογαριασμό που διατηρούσε ο 35χρονος αλλά ενός εκ των θυμάτων του.  
 
Την ίδια ώρα, από τις έρευνες  στις συνομιλίες του «Ορέστη» δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλα θύματα, αφού διερευνήθηκε ένα προς ένα τα προφίλ των ατόμων με τα οποία συνομιλούσε ο ύποπτος.
 
Ωστόσο, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα συνεχίζει να περνά από κόσκινο τις διαδικτυακές κινήσεις του 35χρονου, ούτως ώστε να στηθεί το παζλ της δράσης του, ενώ τα όσα ανευρέθηκαν, τον δένουν με τη διάπραξη των επτά φόνων.
 
Επίσης, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί και οι συνομιλίες που προσκόμισε στους ανακριτές η 19χρονη που κατήγγειλε το βιασμό της, η οποία όπως υποστήριξε, γνώρισε τον ύποπτο, περί τα τέλη του 2016, μέσω του διαδικτύου με σκοπό να την φωτογραφίσει ως μοντέλο. Πράγμα το οποίο έγινε στις αρχές του 2017, όπου ο ύποπτος αφού την παρέλαβε από την οικία της στη Λευκωσία με το αυτοκίνητο του, με σκοπό να της παραδώσει το φωτογραφικό υλικό, την μετέφερε σε συγκεκριμένη τοποθεσία όπου την βίασε καταγράφοντας με το κινητό του τις αποτρόπαιες πράξεις του. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται η νεαρή, κατά το έτος 2018, συνομιλούσε μέσω facebook με το προφίλ του «Ορέστη», χωρίς να γνωρίζει ότι πίσω από αυτό κρυβόταν ο ύποπτος.

Παράλληλες έρευνες διεξάγονται και στα 355 τεκμήρια που παραλήφθηκαν για εξετάσεις, ανάμεσα στα οποία και η κάρτα sim που επιχείρησε να καταπιεί ο «Ορέστης» κατά τη σύλληψη του, στην οποία υπήρχαν στοιχεία που δεν ήθελε να εξασφαλίσουν οι Αρχές.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρνείται τον βιασμό ο «Ορέστης», επιβεβαίωσε τη συνομιλία με το θύμα η σύζυγός του

Νεκροτομή επί της οκτάχρονης
 
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί θυμάτων, ενώ αναζητούνται άλλες δύο, μια στην Κόκκινη Λίμνη και μια στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Όπως διαφάνηκε από τις νεκροτομές, ο 35χρονος σκότωσε τα θύματα του με στραγγαλισμό ή στραγγαλισμό με κεφαλοκλείδωμα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα επί της νεκροτομής της οκτάχρονης Έλενας που ανασύρθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα, από την Κόκκινη Λίμνη.

Στο μεταξύ σήμερα, διενεργήθηκε η νεκροτομή επί της σορού της οκτάχρονης από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα με τη συνδρομή του ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη από την Scotland Yard.

Πτώμα και ομολογία
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι 26 Απριλίου 2019. Δηλαδή, από τη μέρα τη διάπραξη του πρώτου διπλού φονικού, μάνας και κόρης, μέχρι τη μέρα που βρέθηκε η τρίτη σορός.  

Μετά την ανεύρεση του πρώτου πτώματος, της 38χρονης Μαρί, ο 35χρονος ομολόγησε ότι την σκότωσε και την πέταξε στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, ενώ δεν αναφέρθηκε σε άλλες δολοφονίες, ωστόσο παραδέχθηκε ότι την εξάχρονη κόρη της την έριξε στη λίμνη του Ξυλιάτου, ισχυριζόμενος όμως, ότι δεν την σκότωσε αλλά πέθανε από εισόρμηση εμετού.

Στις 20 Απριλίου εντοπίζεται η σορός της 28χρονης Άριαν και ο λοχαγός, την ίδια μέρα, προβαίνει σε νέα ομολογία, παραδεχόμενος ότι γνώρισε το θύμα μέσω της σελίδας Badoo, συναντήθηκε μαζί της και τη μετέφερε στην οικία του όπου τη σκότωσε στο πατάρι/υπνοδωμάτιο του σπιτιού του και στη συνέχεια την μετέφερε στο Μιτσερό, όπου την πέταξε στο λατομείο του Μιτσερού.
 
Αρνείτο αρχικά και για την Μαρικάρ
 
Στα πλαίσια των ερευνών έγινε άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων όπου διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος είχε συνομιλίες με την 29χρονη Μαρικάρ από τις Φιλιππίνες η οποία εξαφανίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2017.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία στην οποία προέβη η μητέρα της Μαρικάρ, η κόρη της έλειπε από την οικία φιλικού της προσώπου. Η εν λόγω φίλη της κλήθηκε για κατάθεση και ανέφερε ότι στις 13 Δεκεμβρίου του 2017 στις 10 το πρωί, ενώ το θύμα βρισκόταν στην οικία που η ίδια διαμένει, εγκατέλειψε το μέρος, αναφέροντας ότι θα συναντούσε άγνωστο πρόσωπο το οποίο θα την μετέφερε για να συναντήσει τον αδελφό του συντρόφου της που απεβίωσε την 1ηΔεκεμβρίου 2017.
 
Όπως ανέφερε, δεν γνώριζε ποιο πρόσωπο θα συναντούσε, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία, ουδέποτε συνάντησε τον αδελφό του αποβιώσαντα συντρόφου της, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει, με σκοπό να μεταβούν μαζί για να συναντήσουν τον εργοδότη του αποβιώσαντα, ούτως ώστε να διευθετήσουν διαδικαστικά ζητήματα.
 
Στις 23 Απριλίου του 2019, από το δικανικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος ήταν το πρόσωπο που συναντήθηκε με το θύμα στις 10 το πρωί, ενώ επίσης λήφθηκε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία, ο ύποπτος είχε στην κατοχή του φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν την άδεια προσωρινής παραμονής της Μαρικάρ.
 
Σημειώνεται ότι στις 23 Φεβρουαρίου 2018, εντοπίστηκε η άδεια προσωρινής παραμονής της Μαρικάρ στην περιοχή των Αγίων Ομολογητών όπου μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και αφού την παρέλαβαν, διενήργησαν διάφορες εξετάσεις στην γύρω περιοχή χωρίς θετικό αποτέλεσμα.
 
Ο ύποπτος είχε μεταφερθεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση όπου παραδέχθηκε μεν τη συνάντηση με το θύμα, ωστόσο έδωσε κάποιους ισχυρισμούς.

25 Απριλίου… Άλλαξε τακτική, ομολόγησε επτά φόνους
 
Στις 25 Απριλίου ο ύποπτος οδηγείται εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση νέου διατάγματος προσωποκράτησης τους.
 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο 35χρονος παραδέχθηκε ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του ανέρχεται στα επτά, ενώ ζήτησε να τον μεταφέρουν σε συγκεκριμένα σημεία για να υποδείξει που πέταξε τις σορούς.  
 
Αρχικά μεταφέρθηκε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό όπου υπέδειξε ότι έριξε τρεις σορούς, μέσα σε βαλίτσες, οι οποίες ανήκουν στην 36χρονη μάνα και την οκτάχρονη κόρη της από τη Ρουμανία, ενώ η τρίτη σορός ανήκει στην 29χρονη Μαρικάρ.
 
Μετά μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής της Ορούντας, όπου υπέδειξε πηγάδι στο οποίο έριξε την 30χρονη από το Νεπάλ, την οποία σκότωσε το καλοκαίρι του 2018. Μάλιστα έλεγε στους ανακριτές ότι «δεν θυμάται από πού είναι».
 
Στη συνέχεια των υποδείξεων σκηνών, ο 35χρονος ζήτησε πένα και χαρτί όπου κατέγραψε σε δέκα σελίδες τους επτά φόνους τους οποίους διέπραξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Όσα κατέθεσε το θύμα βιασμού και η καταγγελία αντιπερισπασμού του «Ορέστη»

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον