Όσα κατέθεσε το θύμα βιασμού και η καταγγελία αντιπερισπασμού του «Ορέστη»

Νέες αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του κατά συρροή δολοφόνου που κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο «Ορέστης», ο οποίος κ θεωρείται ύποπτος για επτά φόνος εκ προμελέτης γυναικών, εκ των οποίων δύο ανήλικων κοριτσιών, ενώ παρά την επιμονή του ότι δεν διέπραξε άλλα εγκλήματα, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο, γύρω στις 9 το πρωί, ο 35χρονος λοχαγός οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, ο οποίος, εκπροσωπώντας ο ίδιος τον εαυτό του, δεν έφερε ένσταση το αίτημα της Αστυνομίας.
 
Ο ανακριτής της υπόθεσης, ανέγνωσε τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αφού ανέφερε ότι υπολείπεται ανακριτικό έργο, το Δικαστήριο ενέκρινε την κράτηση του υπόπτου για άλλες οκτώ μέρες.  

Ο βιασμός, το βίντεο και η ομολογία στη σύζυγο του
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, στα πλαίσια των ερευνών, στις 30 Απριλίου 2019, νεαρή αλλοδαπή, 19 ετών, προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία κατά του 35χρονου, τον οποίο «έδειξε» το πρόσωπο που την βίασε στο παρελθόν.
 
Συγκεκριμένα,  η 19χρονη κατήγγειλε ότι γνώρισε τον «Ορέστη» κατά το 2016 μέσω του διαδικτύου με σκοπό να την φωτογραφίσει ως μοντέλο, πράγμα το οποίο έγινε.
 
Αρχές του 2017, ο ύποπτος την παρέλαβε από την οικία της στη Λευκωσία με το αυτοκίνητο του, με σκοπό να την παραδώσει το φωτογραφικό υλικό που την αφορούσε. Ο 35χρονος μετέφερε την νεαρή σε τοποθεσία στη Λευκωσία, όπου μέσα στο αυτοκίνητο του ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέληση της.

Η παραπονούμενη προσπάθησε να αντισταθεί φωνάζοντας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ο ύποπτος με την χρήση του κινητού του τηλεφώνου, βιντεογραφούσε την αποτρόπαια πράξη του.

Με την πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος, η 19χρονη, εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωσε στα χέρια του 35χρονου, σε φιλικό της πρόσωπο καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου.

Επίσης, η 19χρονη παρέδωσε στις Αρχές υλικό συνομιλίας της ίδια και του υπόπτου, καθώς και συνομιλία του φιλικού της προσώπου, στο οποίο εκμυστηρεύτηκε τον βιασμό της από τον ύποπτο, μετά τη διάπραξη του αδικήματος.

Σε συμπληρωματική κατάθεση που λήφθηκε από την παραπονούμενη, στις 3 Μαΐου 2019, διαπιστώθηκε ότι κατά το 2018 συνομιλούσε μέσω facebook με το προφίλ του «Ορέστη», χωρίς να γνωρίζει ότι πίσω από αυτό κρυβόταν ο ύποπτος. Δεν συναντήθηκε μαζί και οι συνομιλίες τους, ήταν περί φωτογραφίσεων.  

Μετά την καταγγελία της 19χρονης, ο 35χρονος συνελήφθη εκ νέου, όπου ανακρινόμενος δεν παραδέχθηκε ότι βίασε την νεαρή, δίνοντας διάφορους ισχυρισμούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα βήματα του «Ορέστη» προς την ομολογία-Οι δέκα σελίδες της φρίκης

Η καταγγελία αντιπερισπασμού του «Ορέστη»
 

Όπως αποκάλυψε ο REPORTER, μετά το βιασμό της 19χρονης, ακολούθησε καταγγελία αντιπερισπασμού από τον «Ορέστη», ο οποίος υπό τον φόβο σε βάρος του καταγγελίας, ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι δέχεται απειλές από γυναίκα με την οποία ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, με τη θέληση της.
  
Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που κατέχει ο REPORTER,  ο 35χρονος τον Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή μετά το βιασμό, προέβη σε καταγγελία σε Αστυνομικό Σταθμό, ισχυριζόμενος ότι δέχεται απειλές από γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι την βίασε.

Μάλιστα, ο 35χρονος, δεν επιθυμούσε την παρέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο όπως φαίνεται από τη σχετική καταγγελία, αυτό που ήθελε είναι να προλάβει τυχόν καταγγελία της γυναίκας.

Αυτούσια η καταγγελία που έφερε στο φως ο REPORTER
 
Στις 28/02/2017 και περί ώρα 18:50 προσήλθε στο σταθμό ο … από την … και ανέφερε πως δέχεται τηλεφωνικές απειλές και απειλητικά μηνύματα από την πρώην φίλη του … τηλέφωνο … για βιασμό της. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο η συνεύρεση τους έγινε κοινή συναινέσει χωρίς την άσκηση βίας. Σε γραπτή κατάθεση που δηλώνει ότι αναφέρει το γεγονός για να είναι σε γνώση της Αστυνομίας για πιθανή καταγγελίας εναντίον του και πως το παρόν στάδιο δεν επιθυμεί την παραπέρα ανάμειξη της Αστυνομίας.

Tα επτά θύματα, τα αδικήματα και οι 350 καταθέσεις

Την ίδια ώρα, εναντίον του 35χρονου διερευνώνται συνολικά επτά υποθέσεις φόνου εκ προμελέτης των Λίβια Φλορεντίνα,Μαρικάρ Βαλντέζ, Μαρύ Ρόους, Κάτχα Ανού, Αριάν Παλάνας και δύο κοριτσιών ηλικίας έξι και οκτώ ετών. Της Σιέρρα Γκράζε, κόρης της Μαρύ Ρόους και της οκτάχρονης Έλενα Ναταλία, κόρης της Λίβια Φλορεντίνα.

Μέχρι στιγμής, από τα επτά θύματα έχουν ανασυρθεί οι σοροί τεσσάρων γυναικών και την οκτάχρονη, ενώ αναζητούνται ακόμα στην Κόκκινη Λίμνη η σορός της Μαρικάρ Βαλντέζ και της εξάχρονης στη Λίμνη Μεμί. 

Όσον αφορά τις έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, αφού μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 350 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 150.

Επίσης μέχρι στιγμής έχουν γίνει εννέα έρευνες οικιών και οχημάτων και έχουν παραληφθεί  352  τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κίνηση αντιπερισπασμού του «Ορέστη» και η καταγγελία υπό τον φόβο… καταγγελίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχε καταγγείλει τον λοχαγό η πρώην σύζυγος του-«Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω»

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων