Στο εδώλιο δώδεκα γιατροί για μίζες-Δημόσιο και ιδιωτικό «κοντραμπάντο»

Κατηγορίες για μίζες από ιδιωτική εταιρεία αντιμετωπίζουν δώδεκα γιατροί και συγκεκριμένα ωτορινολαρυγγολόγοι καθώς και η ακουολογική εταιρεία, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», πρόκειται για οκτώ γιατρούς του δημοσίου και τέσσερις ιδιώτες, εκ των οποίων αρκετοί έχουν ήδη αφυπηρετήσει. Χθες έντεκα εξ’ αυτών οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου ήταν προγραμματισμένο να κατηγορηθούν και στη συνέχεια να αποφασιστεί κατά πόσον, η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Κακουργιοδικείο.
 
Παρολ’ αυτά η διαδικασία πήρε αναβολή, αφού ένας εκ των κατηγορουμένων δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα η διαδικασία να επαναοριστεί για τις 23 Απριλίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία για την υπόθεση προέκυψαν μετά από φορολογική έρευνα της εταιρείας του ακουολογικού κέντρου από τον Γενικό Έλεγκτη και τα στοιχεία που είχαν προκύψει στάλθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Αφού η υπόθεση διερευνήθηκε από τις Αρχές, ο φάκελος διαβιβάστηκε στον Κώστα Κληρίδη, ο οποίος αποφάνθηκε ότι δικαιολογούνται ποινικές διώξεις των ωτορινολαρυγγολόγων.
 
Κατά τις ποινικές διώξεις ο Γενικός Εισαγγελέας συμπεριέλαβε και ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι φέρονται να δωροδοκούσαν τους γιατρούς του δημοσίου για παραπομπή πολιτών με προβλήματα ακοής, στο ακουολογικό κέντρο, είτε για αγορά ακουστικών ή τοποθέτηση εμφυτευμάτων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 είχαν καταδικαστεί σε ξεχωριστές διαδικασίες τρεις ωτορινολαρυγγολόγοι του Δημοσίου, οι οποίοι εξέτισαν ποινές φυλάκισης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

«Θηροφύλακες παραλίγο να πυροβοληθούν μεταξύ τους»-Καταγγελίες Ισότητας για Υπ. Θήρας
Με σφαίρα ακόμα στο σώμα του το «Δημητρούι», παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση-Καταθέσεις από κάθε κατεύθυνση
Χάθηκαν τα ίχνη του 58χρονου Αντρέα Ιακώβου από την οικία του στη Λακατάμια (pic)
Ψάχνει και τρίτο πρόσωπο για την συμπλοκή και εντοπισμό όπλου στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Χειροπέδες και σε 19χρονο για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Είχε ανακοπεί για έλεγχο και πιάστηκε με κουζινομάχαιρο ο 34χρονος που έκρυβε όπλο σε βαρέλι
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Πυρκαγιά κοντά σε κατοικίες στη Λεμεσό-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Οι αντιφατικές διατάξεις και η παραβίαση του Συντάγματος οι λόγοι αναπομπής του νόμου για Δικαστήρια
Καταζητούνται δύο πρόσωπα για τη συμπλοκή και τον εντοπισμό όπλων στη Λευκωσία (pic)