Διπλάσιες κατασχέσεις κοκαΐνης από την τελευταία διετία-Γερό χτύπημα κατά των εμπόρων

Ποσότητες που ξεπερνούν τις κατασχέσεις των τελευταίων δύο ετών σε κοκαΐνη πέτυχε το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Αστυνομία, με τον εντοπισμό των 16 κιλών ναρκωτικών, το απόγευμα της Τρίτης στη Λάρνακα, μετά από πληροφορία για την αποστολή δύο πακέτο κοκαΐνης από την Ολλανδία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Μέλος σπείρας που εμπορεύεται ναρκωτικά ο 25χρονος που παρέλαβε το φορτίο θανάτου
 
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, το 2017 και 2018, οι Αρχές είχαν κατασχέσει συνολικά 13 κιλά κοκαΐνη και 465 κιλά κάνναβη, ενώ φέτος, κατασχέθηκαν πέραν των 30 κιλών κοκαΐνης και 23 κιλά κάνναβης, μέχρι στιγμής. 
 
Τα στοιχεία παρατέθηκαν με αφορμή την νέα μεγάλη επιτυχία της ΥΚΑΝ, η οποία πέτυχε ισχυρό πλήγμα κατά του εμπορίου του λευκού θανάτου, καθώς τα 16 κιλά κοκαΐνης θα διοχετεύονταν στην κυπριακή αγορά.
 
Οι Αρχές συνεχίζουν τις εξετάσεις γύρω από την υπόθεση, καθώς και τη λήψη καταθέσεων, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι τελικοί παραλήπτες του φορτίου θανάτου.
 
Παράλληλα για εξετάσεις στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας και στο Γενικό Χημείο του Κράτους στάλθηκαν τα ναρκωτικά και τα αποτελέσματα τους αναμένεται να βοηθήσουν το ανακριτικό έργο.
 
Για εξετάσεις στάλθηκε επίσης και το κινητό τηλεφώνου του 25χρονου υπόπτου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη διευθέτηση της παραλαβής των ναρκωτικών, ενώ η Αστυνομία θα ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 25χρονου υπόπτου που συνελήφθη για την υπόθεση.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει ληφθεί πληροφορία από τις Ολλανδικές Αρχές, ότι στην Κύπρο θα έφθαναν ναρκωτικά και αμέσως στήθηκε η γιγαντιαία επιχείρηση την περασμένη Τρίτη.
 
Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και να τεθεί υπό οκταήμερη κράτηση ένας 25χρονος, ο οποίος μετέβη σε οικία στα Περβόλια για να παραλάβει από εταιρεία ταχυμεταφορών τα πακέτα θανάτου.
 
Μόλις ο 25χρονος ύποπτος παρέλαβε το φορτίο, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν, ωστόσο αυτός τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άγρια καταδίωξη του.
 
Ο ύποπτος κατά την καταδίωξη κτύπησε σε δύο ιδιωτικά οχήματα καθώς και ένα περιπολικό, πριν συλληφθεί τελικά από τα μέλη της ΥΚΑΝ.
 
Ανακρινόμενος, παραδέχθηκε πως ήταν ο μεσάζοντας και ανέφερε ότι παρέλαβε την κοκαΐνη μετά από οδηγίες που έλαβε από άλλα πρόσωπα, έναντι χρηματικής αμοιβής και ενώ γνώριζε ότι επρόκειτο για ναρκωτικά.
 
Εξάλλου, η Αστυνομία πιστεύει πως ο ύποπτος είναι μέλος σπείρας διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που δρα σε ολόκληρη την Κύπρο και αναζητεί τους συνεργάτες του 25χρονου και πιο συγκεκριμένα τους προμηθευτές, τον αποστολέα και τους τελικούς παραλήπτες των ναρκωτικών καθώς και τα άτομα που τον καθοδηγούσαν στην παραλαβή τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα