Αποτροπιασμός για την επίθεση σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ-Γρονθοκόπησαν 21χρονο

Ντροπή και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες, που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου με κουκουλοφόρους να επιτίθονται κατά παρευρισκόμενων σε εκδήλωση της Accept-ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, που διεξαγόταν το βράδυ της Τετάρτης στο Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης ΤΕΠΑΚ, τραυματίζοντας μάλιστα ένα άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ομοφοβική επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση-Ζημιές, πανικός και μένος

Δεν είναι η πρώτη φορά, που μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δέχονται δημόσια επίθεση, με την πιο πρόσφατη να αφορά την χυδαία εξύβριση από αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, μέσα από βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωση.

Όλα άρχισαν όταν περίπου δέκα άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπα, επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους κάνοντας χρήση πυροσβεστήρα και φωνάζοντας ομοφοβικά συνθήματα, ενώ γρονθοκόπησαν 21χρονο που προσπάθησε να τους απωθήσει.

Ακολούθως οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, με την Αστυνομία να προχωρεί σε έρευνα για τον εντοπισμό τους, λαμβάνοντας καταθέσεις από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στον χώρο και με την βοήθεια των κλειστών κυκλωμάτων του κτηρίου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην παρουσία των μελών της Αστυνομίας, ενώ όσον αφορά τον 21χρονο που γρονθοκοπήθηκε, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, έλαβε εξιτήριο.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγίας, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, και αδικήματα σχετικά με τον περί της καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας Νόμο.

Τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καταδίκασαν την επίθεση ζήτησαν από την Αστυνομία και την Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων να δώσουν ένα τέλος σ' αυτό που βιώνουν τον τελευταίο καιρό. «Η σιωπηρή αποδοχή και αναλγησία της κοινωνίας στη ομοφοβική ρητορική μίσους που παρατηρείται από δημόσια και μη πρόσωπα, έχουν αποθρασύνει τον κάθε ανεγκέφαλο, που νιώθει πλέον ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς επιπτώσεις», έγραψαν σε ανάρτησή τους.

Καταδίκασε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Τα όσα εκτυλίχθηκαν καταδίκασε ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, που ανακοίνωσή που εξέδωσε έγραψε πως, «ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα σε δημοκρατικό κράτος».

«Πράξεις βίας, όπως αυτές που έλαβαν χώρα στο ΤΕΠΑΚ», αναφέρεται, «δεν είναι αποδεκτές και είναι καταδικαστέες. Η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση του περιστατικού και αναμένουμε πολύ σύντομα να υπάρξει αποτέλεσμα».

Σημειώνει τέλος πως επικεντρωνόμαστε αποφασιστικά στην προσπάθεια για άρση όλων των διακρίσεων που περιορίζουν δικαιώματα πολιτών ή προκαλούν ανισότητες και στηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή, ως δημοκρατική κατάκτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταδικάζει ο Χριστοδουλίδης την επίθεση κατά των μελών της ΛΟΑΤΚΙ

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης
Τέλος στην Οδύσσεια του παππού Χρύσανθου-Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απονομή χάριτος
Άλλη μια τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 61χρονος Πολύκαρπος Μιχαήλ
Ανέλυσε στους ομολόγους του τις στοχευμένες ενέργειες της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ζητούν από τον Ταμασού να αποσαφηνίσει εάν αναγνωρίζει δεδικασμένο οι δικηγόροι των μοναχών
Πρόταση ΔΗΠΑ για αποποίηση δικαιώματος επαγγελματικής δραστηριότητας από βουλευτές
Δίνεται τελικά προεδρική χάρη στον 82χρονο παππού-Συνυπογράφει το αίτημα Χριστοδουλίδη η Εισαγγελία
Οργή συγγενών για τις ποινές χάδι στους έξι ένοχους για τη φωτιά στο Μάτι-Πέταξαν καρέκλες στην έδρα
Στο άγνωστο οι έρευνες για το θανατηφόρο με θύμα τον 17χρονο Αλέξανδρο-Κανένα σημάδι από τον οδηγό
Πυρομανής ο δεσμοφύλακας που συνελήφθη για εμπρησμό-Πιθανή εμπλοκή του σε άλλες δεκαπέντε υποθέσεις