ΒΙΝΤΕΟ: Ομοφοβική επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση-Ζημιές, πανικός και μένος

Μια πρωτοφανής επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκαν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση της Accept - LGBTI Κύπρου, που διεξαγόταν στο Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης ΤΕΠΑΚ, όταν κουκουλοφόροι εισήλθαν εντός της αίθουσας και στράφηκαν με μένος εναντίον τους. Μάλιστα, όπως θα δείτε στο πιο κάτω βίντεο, οι κουκουλοφόροι πήραν τον πυροσβεστήρα και εξύβριζαν τους παρευρισκόμενους, ενώ ένας από αυτούς γρονθοκόπησε πολίτη. 

Με ανακοίνωσή της η Accept - LGBTI Κύπρου «καταγγέλει άγρια ομοφοβική επίθεση από μασκοφόρους κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης ΤΕΠΑΚ - CUT Student Development Center».

Όπως αναφέρουν, «οι τραμπούκοι μασκοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πήραν τον πυροσβεστήρα και άρχισαν να ψεκάζουν τον κόσμο και τους ομιλητές. Πέραν τούτου, κτύπησαν ένα άτομο και πέταγαν αντικείμενα. Ταυτόχρονα, φώναζαν διάφορα ομοφοβικά συνθήματα μίσους έκαναν χειρονομίες, ενώ στην αποχώρησή τους έσπαζαν και κατέστρεφαν ότι υπήρχε στο διάβα τους. Η επίθεση προκάλεσε πανικό στους παρευρισκομένους, τόσο για το μένος της όσο και τον αριθμό των μασκοφόρων!».

Η οργάνωση, «εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό και καλεί την Αστυνομία Κύπρου και την Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων-Cyprus Ombudsman να δώσουν ένα τέλος σ' αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Η σιωπηρή αποδοχή και αναλγησία της κοινωνίας στη ομοφοβική ρητορική μίσους που παρατηρείται από δημόσια και μη πρόσωπα, έχουν αποθρασύνει τον κάθε ανεγκέφαλο, που νιώθει πλέον ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς επιπτώσεις».

Χαρακτηριστικά, προσθέτουν, «να αναφέρουμε ότι, υποψήφιοι για την προεδρία βάσισαν την προεκλογική τους εναντίον μας, πολιτικά πρόσωπα μας χλευάζουν αδιάλειπτα στο προφίλ τους στο facebook, ενώ τα δημόσια ομοφοβικά σχόλια μίσους σε κάθε ΛΟΑΤΚΙ είδηση είναι πλέον ανεξέλεκτα. Κι όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς επιπτώσεις παρόλο που νόμοι υπάρχουν! Η Accept και οι σύμμαχοί της θέλουν να δώσουν όσο πιο ξεκάθαρα το εξής μήνυμα σ' όλους αυτούς που προσπαθούν να μας φοβήσουν: Δεν σας φοβόμαστε και δεν θα σιωπήσουμε!Τέτοιες θρασύδειλες πράξεις μίσους απλά αποδεικνύουν ότι η ομοφοβία στο νησί μας καλά βασιλεύει και ότι πρέπει να πράξουμε περισσότερα, με πιο πολλή τόλμη και πείσμα!».

Τέλος, αναφέρεται, «να σημειώσουμε ότι στην κατοχή μας έχουμε κι άλλα βίντεο, ενώ μάρτυρες του περιστατικού ίσως να μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση των μασκοφόρων».

 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας