Ξεσπά η οικογένεια Θανάση, δείχνει συγκάλυψη-«Η Αστυνομία ερευνά την Αστυνομία…»

Από τις 2 Φεβρουαρίου βρίσκεται στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας το... νέο πόρισμα της Αστυνομίας για την δολοφονία του 26χρονου Εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, με την οικογένεια του ωστόσο να παραμένει στο σκοτάδι, παρά τις δεσμεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα πως θα κρατείτο ενήμερη για τις εξελίξεις, γεγονός που έχει εξοργίσει την μητέρα του αδικοχαμένου, η οποία βάλλει κατά των Εισαγγελέων και δείχνει προσπάθεια συγκάλυψης.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έρευνες των τεσσάρων ανακριτών έχουν ολοκληρωθεί και το μαρτυρικό υλικό παραδόθηκε στην Νομική Υπηρεσία, η οποία από την πλευρά της αναφέρει, μέσω του εκπροσώπου της, πως «αφού το πόρισμα των ανακριτών έφτασε στην Νομική Υπηρεσία, συστάθηκε ομάδα λειτουργών για να αξιολογηθούν τα στοιχεία. Ακόμη και χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην παρουσία των επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσία. Αφού η Νομική Υπηρεσία διαμορφώσει τις θέσεις της, θα ενημερώσει την οικογένεια του Θανάση και αυτό αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών».

Παρά τα αλλεπάλληλα πυρά που εξαπολύει η οικογένεια σε βάρος της Εισαγγελίας, από την οποία ζητά απαντήσεις και την οποία κατηγορεί για αθέτηση υποσχέσεων, εντούτοις μέχρι στιγμής η Νομική Υπηρεσία δεν απαντά στις επικρίσεις σε σχέση με την εν λόγω υπόθεση, η οποία έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος των Αρχών, αφού για 17 χρόνια επέμεναν πως ο άτυχος Θανάσης αυτοκτόνησε, ενώ εν τέλει, όπως αποκάλυπταν στο πόρισμα τους οι ανακριτές, δολοφονήθηκε και το έγκλημα συγκαλύφθηκε. Σημειώνεται, πως στο πόρισμα Μάτσα, ο οποίος έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε τις τραγικές λεπτομέρειες της υπόθεσης, πράγμα το οποίο δεν άρεσε για αυτό και απομακρύνθηκε από τις έρευνες, καταλογίζονται ευθύνες σε ιδιώτη ιατροδικαστή και τρία πρώην μέλη της Δύναμης, τα οποία πριν αφυπηρετήσουν από τις θέσεις της Αστυνομίας, κατείχαν υψηλές θέσεις. 

Είναι εξάλλου για αυτό το λόγο που η οικογένεια βλέπει προσπάθεια συγκάλυψης, με την μητέρα του 26χρονου να αναφέρει πως, «έβαλαν την Αστυνομία να διερευνήσει την Αστυνομία», υποβάλλοντας το ερώτημα, «τι περιμένετε;», ενώ όπως τονίζει για άλλη μια φορά, «ροκανίζουν τον χρόνο και όπως έχει αποδειχθεί μας έχουν κοροϊδέψει».   

Σε δηλώσεις της στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, ο κ. Ανδριάνα Νικολάου, ανέφερε πως «τους εμπιστευτήκαμε και πιστέψαμε στις υποσχέσεις τους και μας εξαπάτησαν», εκφράζοντας την οργή της για την στάση της Νομικής Υπηρεσίας, ενώ αναφερόμενη στην απομάκρυνση του Σάββα Μάτσα, είπε πως τελικά αποδείχθηκε πως είχαν δίκαιο που δεν ήθελαν την απομάκρυνση του. 

«Έβαλαν την Αστυνομία να διερευνήσει την Αστυνομία;», διερωτήθηκε η κ. Νικολάου, ενώ πρόσθεσε πως, «μας είπαν πως θα προχωρήσουν στην σύλληψη των δραστών και για αυτό απομάκρυναν τον κ. Μάτσα. Ήταν εξαπάτηση. Μας είπαν θα μας ενημερώνουν και κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μας είπαν τρεις μήνες και πέρασαν τέσσερις και ακόμα δεν μας είπαν τίποτα. Τι συμβαίνει τελοσπάντων; 

Η μητέρα του άτυχου εθνοφρουρού, χαρακτήρισε «περίεργη» την σιωπή και «απαράδεκτη τη στάση» από πλευράς Γενικού Εισαγγελέα, ενώ έδειξε σκοπιμότητα πίσω από τις ενέργειες της Νομικής Υπηρεσίας, αφού η οικογένεια εκφράζει φόβους πως η υπόθεση θα κουκουλωθεί, όπως έγινε και με άλλα πορίσματα.

«Υπάρχει σκοπιμότητα. Θέλουν να συγκαλύψουν και προσπαθούν να βρουν τρόπους και για αυτό μας αγνοούν», ανέφερε η κ. Νικολάου, για να τονίσει με εμφαντικό τρόπο πως «είναι παιδί που χάσαμε και έχει 18 χρόνια ακόμη προσπαθούμε. Τρίζουν τα κόκκαλα του και ακόμη αυτοί αδιαφορούν. Χωρίς τη σύλληψη των δραστών δεν υπάρχει δικαίωση». 

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Λουκής Λουκαΐδης, εξαπέλυσε και ο ίδιος πυρά κατά Εισαγγελέων, καταγγέλλοντας που έχει αποστείλει τρεις επιστολές και δεν έλαβε καμία απάντηση. 

Όπως είπε, «είναι υποχρέωση τους με βάση τη νομολογία να ενημερώνει την οικογένεια για τις ανακρίσεις που κάνει, για τα πορίσματα και γενικά για την εξέλιξη των ερευνών. Είναι η δεύτερη σειρά ανακρίσεων που ανέλαβε για να αποδείξει πως ενδιαφέρεται. Βρεθήκαμε με τον Γενικό Εισαγγελέα και συνεννοηθήκαμε πως θα είμαστε σε επαφή και να υπάρχει αλληλοενημέρωση. Ήταν δέσμευση από την Νομική Υπηρεσία. Μάλιστα είπε ο Γενικός Εισαγγελέας σε τρεις μήνες θα λήξει. Πέρασε καιρός και δεν μας ενημέρωση καν και δεν είχε καμία επαφή μαζί μας. Του έστειλα μια, δύο, τρεις επιστολές και τίποτα. Καμία απάντηση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπά η οικογένεια Θανάση κατά Εισαγγελέα-«Έλλειψη ενδιαφέροντος από εσάς»

Δειτε Επισης

Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες