Ξεσπά η οικογένεια Θανάση κατά Εισαγγελέα-«Έλλειψη ενδιαφέροντος από εσάς»

Δυσαρεστημένη και έντονα ενοχλημένη με την στάση της Νομικής Υπηρεσίας, είναι η οικογένεια του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, πριν από δεκαοχτώ χρόνια και παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε πως ο θάνατός του δεν ήταν αυτοκτονία, όπως είχε αρχικά αναφέρει η Αστυνομία, αλλά δολοφονία. 

Η Νομική Υπηρεσία, η οποία είχε συνάντηση με την οικογένεια του Θανάση τον περασμένο Οκτώβριο, είχε δώσει χρονοδιάγραμμα τριών μηνών στην Αστυνομία, ώστε να ολοκληρωθούν οι περαιτέρω έρευνες γύρω από την υπόθεση, ενώ είχε αναφέρει πως θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την οικογένεια, ώστε να ενημερώνεται για τις εξελίξεις. 

Ωστόσο, η οικογένεια για άλλη μια φορά καταγγέλλει πως παραμένει στο σκοτάδι και δεν τυγχάνει οποιασδήποτε ενημέρωσης από τον Γενικό Εισαγγελέα, στον οποίο απέστειλε την Τετάρτη επιστολή, μέσω της οποίας εκφράζει την δυσαρέσκεια της με την στάση της Νομικής Υπηρεσίας, αφού όπως αναφέρει, «έχει διακοπεί κάθε επικοινωνία σχετικά με την υπόθεση και τις ανακρίσεις της Αστυνομίας, που επρόκειτο να αποπερατωθούν εντός τριών μηνών που έληξαν ήδη προ καιρού». 

Όπως αναφέρει η επιστολή της οικογένειας, που αποστάλθηκε από τον δικηγόρο Λουκή Λουκαΐδη, «μια τέτοια σιωπή για μια τραγική υπόθεση δολοφονίας και αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις σας μας προκαλεί πέραν της ανησυχίας και ερωτηματικά», ενώ η οικογένεια διερωτάται, «Δηλαδή τι έγινε; Έγιναν ανακρίσεις; Τι είναι τα συμπεράσματα; Θέλετε να μας ενημερώσετε ή δεν θέλετε;». 

Τέλος, αναφέρεται πως, «πιστεύω ότι είμαστε πλήρως δικαιολογημένοι να εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για την στάση της Νομικής Υπηρεσίας στην εν λόγω υπόθεση εφόσον δεν επικοινωνείτε μαζί μας και αυτό αντανακλά στην έλλειψη ενδιαφέροντος για την πορεία της υπόθεσης από εσάς». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Συνεχίζεται τη συγκάλυψη των δολοφονών, είναι διεφθαρμένοι να πάνε σπίτι τους»

Ιδιωτική ποινικά από οικογένεια 

Οι χειρισμοί της Νομικής Υπηρεσίας, μετά την παραλαβή του πορίσματος των Μάτσα-Αλεξόπουλου, φαίνεται να προκάλεσαν την έντονη ενόχληση της οικογένειας, αφού δεν έχει λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι και κατά πόσο θα υπάρχουν διώξεις ή εάν κάποιοι, σε βάρος των οποίων το πόρισμα κατέγραφε ποινικές ευθύνες και αφυπηρέτησαν από τα ψηλά δώματα της Αστυνομίας, θα καταφέρουν να απαλλαχτούν.   

Η οικογένεια του άτυχου εθνοφρουρού, εκφράζει έντονη αγανάκτηση για την στάση της Εισαγγελίας, με τον δικηγόρο της Λουκή Λουκαΐδη, να έχει προαναγγείλει ιδιωτική ποινική, σε βάρος του ιατροδικαστή, Πανίκου Σταυρινού, ο οποίος το 2005 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Θανάση ήταν αυτοκτονία και όχι δολοφονία, παρά το γεγονός ότι ο 26χρονος είχε υποστεί ρήξη εσωτερικών οργάνων και κάταγμα στέρνου. Κάτι το οποίο δείχνει πως είναι αδύνατον τα συγκεκριμένα ευρήματα να προήλθαν από την πτώση από τη γέφυρα της Άλασσας, ενώ στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών αναφερόταν πως ο άτυχος Θανάσης, πριν στραγγαλιστεί, είχε δεχθεί επίθεση και ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα τα δυνατά χτυπήματα στο σώμα του να του επιφέρουν τα κατάγματα και τη ρήξη ζωτικών οργάνων.

Τα άλλα τρία πρόσωπα, που θα περιλαμβάνει το κατηγορητήριο σε περίπτωση ιδιωτικής ποινικής, είναι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης και αφυπηρέτησαν από καίρια πόστα, ενώ σε αυτούς, το πόρισμα καταγράφει ποινικές ευθύνες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το «έγκλημα» του Μάτσα και η αλλεργία στην... αλήθεια

 

Δειτε Επισης

Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta