«Συνεχίζεται τη συγκάλυψη των δολοφονών, είναι διεφθαρμένοι να πάνε σπίτι τους»

Από τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν ο γιος της βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στη Λεμεσό, η μητέρα του στρατιώτη Θανάση Νικολάου, ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, σε μια προσπάθεια να δικαιωθεί, ενάντια σε όσους συγκάλυψαν και συνεχίζουν να συγκαλύπτουν τη δολοφονία του γιού της.

Την ίδια ώρα, η Ανδριάνα Νικολάου, μέσω του δικηγόρου της δίνει τελεσίγραφο στην Νομική Υπηρεσία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αναμένεται να προχωρεί με ιδιωτική ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων, ενώ παράλληλα στα σκαριά βρίσκονται και αγωγές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζουν ιδιωτική ποινική κατά ιατροδικαστή και αστυνομικών-Τελεσίγραφο σε ΝΥ

«Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι με κάλεσαν και πήρα τα ρούχα του γιού μου για εξετάσεις. Αντί να γίνουν οι συλλήψεις, εφόσον τους γνωρίζουν, χωρίς άλλη χρονοτριβή συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν ακόμα. Οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι ανάμεσα μας. Συνεχίζεται να γίνεται μια μεγάλη συγκάλυψη αυτών των δολοφονών. Αυτοί οι δολοφόνοι πρέπει να έχουν άμεση σχέση με όλους αυτούς που το συγκαλύπτουν μέχρι σήμερα. Είναι διεφθαρμένοι, τους παρακαλούμε να τα παρατήσουν και να πάνε σπίτι τους. Έχει αξιόπιστους και αδιάφθορους να πάρουν τις θέσεις. Σκοπός τους ήταν η αμφισβήτηση γεγονότων και όχι η αξιοποίηση τους. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε κανένα, μας εξαπάτησαν όλοι. Εδώ και 18 χρόνια κλαίει το αίμα του κάτω από τη γέφυρα. Για το όνομα του Θεού», δήλωσε η κ. Ανδριάνα μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Στη συνέχεια η μητέρα του Θανάση ανέφερε πως «τους δώσαμε κάποια κίνητρα και αυτοί όφειλαν να τα ερευνήσουν, δεν ξέρω τι έκαναν. Έχουμε μια εικόνα. Τον γιό μου το σκότωσαν οι αξιωματικοί του στρατού... Να σας το πω έτσι. Είναι οι κινήσεις, τον φόβισαν και τον σκότωσαν. Ποιοι είναι όμως οι εμπλεκόμενοι σε αυτά τα κυκλώματα του εμπορείου του λευκού θανάτου. Δεν αντέχω άλλο, ειλικρινά. Πάρα πολλοί έδειξαν κατανόηση, όμως υποκύπτουν από κάποιους άλλους που έχουν από πίσω τους. Όταν δολοφονείται η δικαιοσύνη, κανένας Πρόεδρος, κανένας Εισαγγελέας και κανένας Αρχηγός της Αστυνομίας, κανένας Πρόεδρος της Βουλής δεν θα έπρεπε να κοιμάται.

Ο κάθε Πρόεδρος και ο κάθε Εισαγγελέας κλωτσά την υπόθεση από τον έναν στον άλλο, μέχρι και τον επόμενο για να περνάει ο καιρός. Αυτό συνεχίζεται για 18 χρόνια, όπου κυβέρνησαν τρεις Προέδροι και ο τελευταίος έκανε 10 ολόκληρα χρόνια και έρχεται τώρα ο τελευταίος να πει ότι συμμερίζεται τον πόνο μου; Έτσι έστειλε μήνυμα μετά όταν έκανα τη διαμαρτυρία. Είναι λόγια αυτά τα πράματα, ποιον κοροϊδεύουν ακόμα; Είμαστε τώρα στο κατώφλι του τέταρτου και μεσολάβησαν και τρεις Εισαγγελείς τι έκαναν; Γιατί δεν ξέρω που βρίσκεται το κακό. Μπορεί να αλλάξουν αυτοί όλοι, αλλά αυτοί που χειρίζονταν την υπόθεση, από την αρχή και την κουκούλωναν, θα έρθουν τώρα να πουν έχετε δίκαιο;»  

Παράλληλα, η κ. Ανδριάνα αποκάλυψε ότι δύο ημέρες πριν τον θάνατο του ο Θανάσης ήταν πολύ αναστατωμένος και την παρακαλούσε επανειλημμένα να κάνει κάτι να τον φύγουν από εκεί.

«Εδώ και δύο χρόνια η πρώτη μου δουλειά είναι να κατεβώ στην Αστυνομία, να προσκυνήσω τα λείψανα του γιού μου και κάνω μια προσευχή. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε μέρα. Το άλλο, ασχολούμαι με την υπόθεση, το σπίτι μου γέμισε όλο φακέλους, υποθέσεις έρευνες, πορίσματα κλπ. Δεν έχω τη διάθεση να κάνω κάτι άλλο. Είμαι μια ζωντανή νεκρή. Έχω δεθεί μόνο με αυτή την υπόθεση, για τον τραγικό θάνατο του παιδιού μου. Έφυγε στα καλά καθούμενα. Δύο ημέρες πριν τον θάνατο του ήρθε με έξοδο και ήταν πολύ αναστατωμένος. Δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ σε τέτοια αναστάτωση, επειδή τους είδε. Με παρακαλούσε επανελεγμένα, ‘’ μαμά κάνε κάτι να με φύγεις από εκεί, σε παρακαλώ’’, αλλά δεν πρόλαβα. Μέχρι τώρα ακούω τι φωνή του να με παρακαλεί, να με παρακαλεί για κάτι που δεν μπορούσα να το κάνω εγώ. Μίλησε στους αξιωματικούς την προηγούμενη του θανάτου του και την επόμενη βρέθηκε νεκρός. Για όνομα του Θεού».

Επιπρόσθετα, η μητέρα του Θανάση έστειλε το δικό της μήνυμα στους υποψήφιους Προέδρους, ενόψει των επερχόμενων Εκλογών. «Όποιος και να βγει, θέλω να τον παρακαλέσω από τη ψυχή μου, πρώτα πρέπει να λάβουν υπόψιν και να ενεργήσουν για την ασφάλεια αυτού του τόπου, γιατί έχουμε και εντός και εκτός εχθρούς, αλλά και για την επιβίωση των πολιτών. Το άλλο που είναι εξίσου σημαντικό, είναι αυτό που βιώνω εγώ. Να δουν το μαρτύριο που βιώνω εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια. Δεν φτάνει που μου σκότωσαν το παιδί μου, παλεύω και αγωνίζομαι με τη διαφθορά και η μανία τους είναι αν συγκαλύψουν το έγκλημα και να αφήσουν στο σκοτάδι τη δολοφονία του γιού μου και οι δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι σαν να μη συνέβει τίποτε. Αυτά είναι πολύ σημαντικά για έναν πολίτη που ζει σε αυτό τον τόπο».

Καταλήγοντας η κ. Ανδριάνα ανέφερε ότι «όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει τίποτα. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, που πιστεύαμε ότι ζούμε σε κράτος δικαίου, ενώ για 18 ολόκληρα χρόνια το κράτος δεν αποδίδει δικαιοσύνη στον οφθαλμοφανές έγκλημα. Ντροπή τους. Βγαίνουν και λένε λόγια, λόγια, λόγια, χωρίς να βλέπουμε σωτήρια αυτόν τον τόπο. Έφυγα για την Αυστραλία πριν τον πόλεμο και έκανα τα παιδιά μου εκεί και περίμενα να γίνει μια λύση για  την Κύπρο και μετά να γυρίσω πίσω με την οικογένεια μου. Περίμενα, περίμενα και περάσαν 33 χρόνια. Οπότε αποφάσισα και φέρνω τρεις λεβέντες εδώ, έτοιμους και για το στρατό και μια κόρη και να πάει το παιδί μου στο στρατό και να το σκοτώσουν; Tη στιγμή που περίμενα τόσα χρόνια να λυθεί το Κυπριακό, γιατί φοβόμουν τους έξω εχθρούς τους Τούρκους, και ενώ έχουμε τους εχθρούς και τους δολοφόνους δίπλα μας και δεν το ξέραμε. Να μου σκοτώσουν το παιδί μου τόσο άδικα;  Είναι δυνατόν και να παλεύω ακόμα; Έπρεπε να το ξεθάψω, για να πει την αλήθεια το παιδί μου, έστω και νεκρό; Δεν είναι μόνο το παιδί μου ξέθαψα, ξέθαψα και την αλήθεια, ξέθαψα και τη διαφθορά που έχει σε αυτόν τον τόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παράταση στην απόδοση ευθυνών για τη δολοφονία Θανάση-Παγκύπρια διαμαρτυρία

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί