Δύο απόπειρες αυτοκτονίας μέσα σε μερικές ώρες από τον ίδιο κατάδικο στις Κεντρικές

Δύο φορές αποπειράθηκε να θέσει τέλος στην ζωή του κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών, τον οποίον πρόλαβαν στο παρά πέντε δεσμοφύλακες. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε ένα 24ωρο μετά την αυτοκτονία υπόδικου των Φυλακών, το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάδικος είχε πατήσει το κουμπί για να μεταβεί στην τουαλέτα, ωστόσο καθυστέρησε να επιστρέψει, με δεσμοφύλακα να μεταβαίνει στις τουαλέτες, όπου τον εντόπισε ενώ προσπαθούσε να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο κατάδικος κρίθηκε ανάγκη όπως μεταφερθεί στο Φρουραρχείο, ώστε να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση του. 

Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες, για δεύτερη φορά, ο αλλοδαπός κατάδικος επιχείρησε να αυτοκτονήσει, με τα μέλη του προσωπικού να τον αντιλαμβάνονται και να επεμβαίνουν. 

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε δύο ημέρες, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία, ενώ υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε και απόπειρα φόνου, όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, κατάδικος κατήγγειλε απόπειρα φόνου από άλλο συγκρατούμενο του, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, του επιτέθηκε και τον άρπαξε από τον λαιμό, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. 

Μία εβδομάδα μετά και συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, Βρετανός κρατούμενος, 59 ετών, εντοπίστηκε κρεμασμένος στα μπάνια της πτέρυγας από άλλους κρατούμενους, με την Αστυνομία αφού ενημερώθηκε γύρω στις δύο το μεσημέρι, να σπεύδει στις Φυλακές, ενώ για αυτοψία κλήθηκαν και η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής, Ορθόδοξος Ορθοδόξου. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η σορός του παρέμεινε στην αυτοσχέδια αγχόνη με λεπτό σχοινί, μέχρι την άφιξη των ιατροδικαστών, οι οποίοι αφού την εξέτασαν, στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, με την νενομισμένη νεκροτομή να αναμένεται να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, αν και εκ πρώτης όψεως επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για αυτοχειρία. 

Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας που μετέβησαν στις Φυλακές άρχισαν έρευνες, ενώ αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από κρατούμενους και να εξεταστούν ενδελεχώς τα CCTV, τα οποία κρίνονται καθοριστικής σημασίας. Και αυτό διότι, θα δοθούν απαντήσεις σε σχέση με τις κινήσεις του, αφού υπάρχουν διάφοροι ισχυρισμοί ως προς την ώρα που μετέβη στα μπάνια μέχρι την ώρα εντοπισμού του από άλλους κρατούμενους, ενώ θα εξεταστεί κατά πόσο έγινε η καταμέτρηση και αν ήταν παρόν. 

Για την αυτοκτονία, ο αναπληρωτής Διευθυντής των Φυλακών, Ιωάννης Καπνουλάς, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα από τις 10 Ιανουαρίου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε πως, «ο 60χρονος εντοπίστηκε νεκρός στις 13:40, ενώ το Τμήμα Φυλακών ενεργοποίησε το πρωτόκολλο ενεργειών, που αφορά τέτοια περιστατικά. Στη σκηνή κλήθηκε η Αστυνομία και ιατροδικαστές, οι οποίοι επιθεώρησαν τη σκηνή και τη σορό. Τα ακριβή αίτια του θανάτου το 60χρονου θα διαπιστωθούν μετά την νενομισμένη νεκροτομή, η οποία θα διενεργηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρέθηκε κρεμασμένος με σχοινί ο κρατούμενος-Στο μικροσκόπιο τα CCTV της πτέρυγας 

 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου