Βρέθηκε κρεμασμένος με σχοινί ο κρατούμενος-Στο μικροσκόπιο τα CCTV της πτέρυγας

Κρεμασμένος εντοπίστηκε ο κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών, ο θάνατος του οποίου σήμανε συναγερμό, τόσο στον Αναπληρωτή Διευθυντή και Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Αμμοχώστου, όσο και στην Αστυνομία. 

Σύμφωνα με πηγές, ο Βρετανός κρατούμενος, 59 ετών, εντοπίστηκε κρεμασμένος στα μπάνια της πτέρυγας όπου κρατούνται οι σεξουαλικά αδικοπραγούντες από άλλους κρατούμενους, με την Αστυνομία αφού ενημερώθηκε γύρω στις δύο το μεσημέρι, να σπεύδει στις Φυλακές, ενώ για αυτοψία κλήθηκαν και η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής, Ορθόδοξος Ορθοδόξου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρός κρατούμενος στις Κεντρικές Φυλακές

Πληροφορίες αναφέρουν πως η σορός του παρέμεινε στην αυτοσχέδια αγχόνη με λεπτό σχοινί, μέχρι την άφιξη των ιατροδικαστών, οι οποίοι αφού την εξέτασαν, στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, με την νενομισμένη νεκροτομή να αναμένεται να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, αν και εκ πρώτης όψεως επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για αυτοχειρία. 

Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας που μετέβησαν στις Φυλακές άρχισαν έρευνες, ενώ αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από κρατούμενους και να εξεταστούν ενδελεχώς τα CCTV, τα οποία κρίνονται καθοριστικής σημασίας. Και αυτό διότι, θα δοθούν απαντήσεις σε σχέση με τις κινήσεις του, αφού υπάρχουν διάφοροι ισχυρισμοί ως προς την ώρα που μετέβη στα μπάνια μέχρι την ώρα εντοπισμού του από άλλους κρατούμενους, ενώ θα εξεταστεί κατά πόσο έγινε η καταμέτρηση και αν ήταν παρόν. 

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη αυτοκτονία που καταγράφεται μετά από το 2014, αφού στο παρελθόν υπήρξαν διαδοχικές αυτοχειρίας και η Κύπρος είχε καταδικαστεί από τα ευρωπαϊκά όργανα. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως από τις 10 Ιανουαρίου, μετά την απόδραση κατάδικου από το νοσοκομείο Αθαλάσσας και ενώ κατά τον δεδομένο χρόνο οι Φυλακές ήταν ακέφαλες, καθήκοντα αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών εκτελεί ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, Ιωάννης Καπνουλλάς, με τον οποίο, όπως είχε ανακοινωθεί από την υπουργό Δικαιοσύνης, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή για τα θέματα των Φυλακών. 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, κατάδικος κατήγγειλε απόπειρα φόνου από άλλο συγκρατούμενο του, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, του επιτέθηκε και τον άρπαξε από τον λαιμό, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, διερευνούν υπόθεση απόπειρας φόνου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατάδικος δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενό του-Έχασε τις αισθήσεις, κλήθηκε η Αστυνομία

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι Φυλακές βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο, καθώς, πέραν του ότι δεν υπάρχει μόνιμη αντικατάσταση της Διεύθυνσης, αφού η υπουργός Δικαιοσύνης όσους προσέγγισε για να αναλάβουν πήρε αρνητικές απαντήσεις, αλλά γιατί το Σωφρονιστικό Ίδρυμα αυτή τη στιγμή μετρά πέραν των 1000 κρατουμένων, λόγω και των αλλοδαπών, με τον αριθμό κρατουμένων να αποτελεί ρεκόρ και για να μειωθεί χρειάζονται ριζικά μέτρα. 

Πέραν των ζητημάτων που έχουν προκύψει, η υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται να θέλει να κερδίσει χρόνο, ώστε τα ανοιχτά μέτωπα να διαχειριστεί ο διάδοχος της, ωστόσο οι Φυλακές αποτελούν ένα νευραλγικό τμήμα. Κάτι που διαφάνηκε και στην μια εβδομάδα που παρέμειναν ακέφαλες και κατά την οποία υπήρξε η απόδραση, έπειτα από την οποία η Στέφη Δράκου κινητοποιήθηκε και προχώρησε στον προσωρινό διορισμό του Ιωάννη Καπνουλλά.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοιχτά μέτωπα στο Υπ. Δικαιοσύνης, αφήνει την «εξιχνίαση» στον επόμενο η Δράκου

Η ανακοίνωση Καπνουλλά από Φυλακές

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το Τμήμα Φυλάκων, αναφέρεται πως ο 60χρονος εντοπίστηκε νεκρός στις 13:40, ενώ το Τμήμα Φυλακών ενεργοποίησε το πρωτόκολλο ενεργειών, που αφορά τέτοια περιστατικά.

Στη σκηνή κλήθηκε η Αστυνομία και ιατροδικαστές, οι οποίοι επιθεώρησαν τη σκηνή και τη σορό. 

Τα ακριβή αίτια του θανάτου το 60χρονου θα διαπιστωθούν μετά την νενομισμένη νεκροτομή, η οποία θα διενεργηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Το Τμήμα Φυλακών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό