Πυρά Κληρίδη σε Δράκου-«Αρνείται να μετακινήσει από Φυλακές Αριστοτέλους-Δημητρίου»

Μπορεί η Υπουργός Δικαιοσύνης να αποφάσισε να διορίσει αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών, λόγω της απουσίας της Διεύθυνσης, ενέργεια η οποία ήρθε μετά την απόδραση του κρατούμενου αφού οι Φυλακές από την αρχή του έτους παραμένουν ακέφαλες, ωστόσο η Στέφη Δράκου δεν ανακοίνωσε την μετακίνηση της Άννας Αριστοτέλους και Αθηνάς Δημητρίου στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ο Αλέξανδρος Κληρίδης, απέστειλε δύο επιστολές με τις οποίες ζητά την άμεση μετακίνησή τους για λόγους ασφάλειας, μετά και την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, να μην ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του Μιχάλη Κατσουνωτού, παρά το γεγονός ότι εναντίον του προέκυψαν ποινικά αδικήματα, κάνοντας επίκληση στο δημόσιο συμφέρον.

Η Στέφη Δράκου φαίνεται να μην ήταν προετοιμασμένη για την επόμενη μέρα, αφού από τις 21 Δεκεμβρίου δεν μετακινεί τη Διεύθυνση παρά το αίτημά και παρά το γεγονός πως στην επιστολή του ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κληρίδης, έθεσε σοβαρά θέματα ασφαλείας. 

Το γεγονός ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε το διορισμό Διευθυντή, αλλά την ίδια ώρα δεν μετακινεί της Αριστοτέλους και Δημητρίου, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κληρίδη, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, εξαπολύοντας πυρά κατά της Στέφης Δράκου. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

Αυτούσια η ανακοίνωση 

«Με έκπληξη παρατηρήσαμε πως η Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τον διορισμό αναπληρωτή Διευθυντή στις Φυλακές αλλά την ίδια ώρα συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να μετακινήσει τις πελάτιδες μου, Άννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου, στην Ελεγκτική Υπηρεσία για σκοπούς προστασίας τους, παρά το γεγονός πως έχουμε εγείρει σοβαρά θέματα ασφάλειας και απειλές που δέχθηκαν μετά την καταγγελία τους κατά του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού.

Από τις 21 Δεκεμβρίου 2022, οπότε η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε να δώσει ασυλία στα αδικήματα του Μιχάλη Κατσουνωτού, εξάγοντας μάλιστα τα δικά της συμπεράσματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με αυτά του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουμε αποστείλει δύο επιστολές για άμεση μετακίνηση τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία. 

Η Υπουργός Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα όμως αρνείται να τις μετακινήσει, συνεχίζοντας να θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια, χωρίς να μπορούν να ζητήσουν μέτρα προστασίας από την Αστυνομία, στην οποία υπάγεται ο Μιχάλης Κατσουνωτός, την φωτογραφία του οποίου δημοσίευσε ο Βοηθός Αρχηγός Χριστόφορος Μαυρομάτης για να μας ευχηθεί χρόνια πολλά και ο νοών νοείτω ποιοι θα τους παρείχαν ασφάλεια. 

Διερωτόμαστε γιατί η Υπουργός επιμένει να μην μετακινεί τις πελάτιδες μου στην Ελεγκτική Υπηρεσία για προστασία τους, εκτός και αν επιθυμεί να αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν